معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: كشورهاي منطقه و جهان قدرداني خود را از فداكاري و ايثارگري جمهوري اسلامي ايران در امر مبارزه با مواد مخدر در عمل نشان دهند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمدصادق فتحالهي در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني ستاد گفت: حوزه فرهنگي و اجتماعي به دليل ظرفيت و پتانسيلهايي كه دارد همواره مورد توجه جدي ستاد بوده و در قالب استراتژي متوازن نيز تعريف شدهاند و ستاد متناسب با اين استراتژي در سالهاي اخير اقدامات جدي و اساسي را همچون راهاندازي مراكز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان (ماده 16 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر) انجام داده است.
وي افزود: هدف اين مراكز نگهداري و درمان معتادان متجاهر است كه با حكم قضايي معتادان كارتن خواب و متجاهري را كه موجب سلب آسايش و امنيت اجتماعي شدهاند، تحت پوشش خدمات درماني قرار ميدهند و همزمان با فرآيند درمان آنها، برنامه كارآموزي و حرفهآموزي براي آنان اجرايي ميشود.
فتحالهي با اشاره به مصوبه هيات وزيران مبني بر آموزش بهبوديافتگان در دورههاي فني و حرفهاي يادآور شد: براساس مصوبه هيات وزيران، سالانه 25 هزار نفر از افراد بهبوديافته در دورههاي آموزشي سازمان فني و حرفهاي قرار ميگيرند تا زمينه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود.
معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد گفت: فرآيند درمان و بهبودي نيازمند حمايت جدي اجتماعي است و اگر حضور مردم و مشاركت آنان در تغيير رويه اجتماعي و تغيير نگاه سلبي صورت نگيرد، فرآيند درمان نتيجه مطلوب نخواهد داشت.
فتحالهي اظهار داشت: سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر فرصتي براي بازآموزي بهبوديافتگان و تغيير نگاه عمومي مردم به آنان بعد از درمان و ضرورت حمايت اجتماعي بعد از دوران ترك بهبوديافتگان است و در اين خصوص نيز نيازمند حضور مشاركت مردم در برخورد جدي و سرنوشتساز با مواد مخدر هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه آموزههاي ديني يكي از اساسيترين ابزارهاي تقويت مقابله با تهديد مواد مخدر و مصونسازي نسل جوان در برابر اين تهديد است، گفت: به همين دليل و به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، هماهنگيهايي با ستادهاي نماز جمعه در استانها صورت گرفته تا مباحث فرهنگي، اجتماعي و تخصصي حوزه مبارزه با مواد مخدر از تريبون مقدس نماز جمعه به گوش مخاطبان برسد.
وي در ادامه، روز جهاني مبارزه با مواد مخدر را فرصتي براي بازگويي اقدامات و عملكردهاي گذشته و ضرورتهاي آينده عنوان كرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در پي آن است كه اقدامات خود را هر چه اثربخشتر اجرا كند و در اجرايي كردن آنها، نيازمند پذيرش اجتماعي و همكاري و همدلي مردم، مسوولين، قواي سه گانه، نهادها و دستگاههاي مربوطه است.
دبير اجرايي مراسم روز جهاني مبارزه با مواد مخدر بيان داشت: تهديد مواد مخدر جدي است و يك دستگاه به تنهايي نميتواند با اين تهديد عظيم بشريت مقابله كند، لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر دست ياري به سوي همگان دراز ميكند و معتقد است فرزندان همه آحاد اين كشور در معرض اين تهديد قرار دارند و اگر همگان كمك كنند ميتوان اين اميد را داشت كه در قالب يك حركت جهادگونه راه پيروزي را در پيش گرفت.
فتحالهي افزود: حوزه مبارزه با مواد مخدر به دليل اهميتش براي جمهوري اسلامي ايران باعث شده كه نظام، سرمايهگذاريهاي مهم و هزينههاي فراواني را در اين عرصه، متحمل شود كه نمونه بارز آن جانفشاني سرمايه عظيم انساني كشور است.
وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران به پاس حمايت از شرافت و آبروي انساني همچنين سلامت بشري، بيش از 3760 شهيد و 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقديم كرده است كه به جاي خود، بيانگر جديت و پيگيري مسوولانه نظام در اين عرصه است.
وي افزود: اميدواريم كشورهاي منطقه و جهان قدرداني خود را از فداكاري و ايثارگري جمهوري اسلامي ايران در عمل نشان دهند و همانگونه كه در گفتارها و بيانيههاي جمهوري اسلامي ايران را پرچمدار مبارزه با مواد مخدر قلمداد ميكنند، در عمل نيز با انصراف از مواضع دوگانه و سياستهاي نه چندان مقبول و نقض تحريمهايي كه در حوزه فني موجب كارشكني در مواجهه با اين تهديد جدي بشر شده و جمهوري اسلامي ايران را دچار مضيغه كرده، تغيير ايجاد كنند.
فتحالهي در پايان خاطر نشان ساخت: در اين صورت ميتوان اميدوار بود كه با همكاري جدي، علمي، فني و عملي جامعه جهاني، با اين تهديد عظيم به مقابله قاطعانه تر و سرنوشتساز پرداخت اگرچه شواهد و قرائن نشان داده كه اين تضييقات تحميل شده به بهانه تحريم هرگز نتوانسته كوچكترين خدشه و خللي در اراده و عزم جمهوري اسلامي ايران در امر خطير مبارزه با مواد مخدر ايجاد كند.
منبع خبر:روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر92/4/1