عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را راهکار مناسبی جهت پیشگیری از اعتیاد در کشور دانست و تاکید کرد: مصوبه دولت جهت اجرایی شدن هرچه بهتر این رویکرد ضرورت دارد.
دکتر محمد سلیمانی در گفت وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: این رویکرد راهکار مناسبی است ولی برای اجرایی شدن این موضوع باید مدیریت وجود داشته باشد چرا که مبارزه با آسیب های اجتماعی به ساماندهی و مدیریت همراه با برنامه ریزی نیاز دارد.
این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری افزود: جهت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر دولت باید آئین نامه ای تهیه و تنظیم کند و پس از بررسی شرایط اجتماعی حد و حدود وظایف دستگاه های دولتی و غیر دولتی را نیز مشخص سازد و تمامی پیش بینی های لازم برای زمانی که موانع قانونی برای اجرای این موضوع وجود دارد را مد نظر قرار دهد.
وی اظهار داشت: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر زیر مجموعه ای از امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است و همه بر حسب وظیفه دینی و ذاتی موظف اند جهت مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع مواد مخدر یکی از دغدغه های ارشادی مردم نیز به شمار می رود، گفت: مردم در کشور دغدغه های ارشادی زیادی همچون موضوع مواد مخدر یا بدحجابی دارند. لذا لازم است دولت آئین نامه مشخصي ابلاغ کند و مردم بدانند که دولت همیشه پشتیبان آنها خواهد بود و در امر به معروف و نهی از منکر در این رابطه دولتمردان آنها را حمایت خواهند کرد.
سلیمانی تاکید داشت: چنین آئین نامه وقتی به دستگاه های دولتی و غیر دولتی ابلاغ شود، دستگاه ها با جدیت هر چه بیشتر و با کیفیت هر چه تمام تر جهت تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تلاش خواهند داشت.
این عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس در رابطه با گسترش آموزش های پیشگیری از اعتیاد در مدارس، دانشگاه ها و سایر نهاد های آموزشی، بیان داشت: این موضوع را باید در نظر گرفت که نهادهای آموزشی برای ارتقاء آموزش های خود همچنین بهبود و به روزرسانی انتقال آن به خانواده ها به اعتبار ببیشتری نیازمند هستند که وزارت کشور و دولت ضرورت دارد، بودجه بیشتری به این امر اختصاص دهند تا شاهد ارتقاء آموزش ها چهت پیشگیری از اعتیاد در کشور باشیم.
وی تصریح کرد: زمانی که آئین نامه جامع برای پیشگیری از اعتیاد و اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تهیه شود، دولت می تواند آن را به مصوبه تبدیل کرده و سپس به صورت قانون در اختیار همگان قرار دهد تا از این طریق اختیارات تفویضی به مردم و دستگاه ها مشخص شود و مردم از امر به معروف و نهی از منکر در این رابطه نیز هراس نداشته باشند.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه تجربه نشان داده هر زمانی که دولت در کشور دست به روی مردم دراز کرده اند، مردم ما خالصانه وارد عمل شده و دولت را یاری کرده اند، گفت: مردم همیشه به پای امنیت و اخلاق ایستاده و برای گسترش معنویات و اخلاق تلاش کرده اند. پس باید فارغ از شعار دادن ها همه مسئولین مربوطه وارد عمل شوند تا مردم خیال نکنند که در حوزه پیشگیری از اعتیاد دولتمردان آنها را تنها گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه ریشه فساد و قاچاق در کشور، بیکاری است، تاکید داشت: برای اشتغال جوانان، معتادان بهبودیافته و خانواده زندانیان باید بیش از گذشته تلاش شود و دولت گام های مستحکم تری بردارد.
سلیمانی با انتقاد نسبت به این مساله که دولت برای مسائل متفرقه همچون فوتبال بیش از حد هزینه کرده است، تصریح کرد: موضوع مواد مخدر دغدغه همه دولت ها بوده است و تنها مربوط به دولت تدبیر و امید نیست ولی باید برای تقویت بنیان های خانواده که نبود اشتغال، عدم ازدواج و مشکلات معیشتی آن را تضعیف کرده، اهتمام داشت و از پرداختن بیش از حد به مسائل دیگر که جزء دغدغه اصلی هموطنان به شمار نمی رود، پرهیز کرد و هزینه مسائل حاشیه ای را در راه رفع مشکلات مردم به کار برد.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند که نبود شادی سبب گسترش اعتیاد در جامعه ایرانی شده است، تاکید کرد: شادی را باید در کشور تعریف کرد. برخی به نظر می رسد با افکاری غرب زده منظور از شادی را بی حجابی و زیر پا گذاشتن ارزش های دینی و اسلامی می دانند. به نظرم در ایران شادی کم نیست. به طور نمونه مردم در مراسم هایی همچون نیمه شعبان و تعطیلات نوروزی شادی های مناسبی دارند و اعتیاد ریشه در نبود شادی در کشور ندارد همچنین باید زیرساخت های شادی را مشخص و پس از آن محدوده های شادی کردن را به صورت شفاف بیان داشت و از شعار انتخاباتی در این زمینه نیز صرف نظر کرد.
این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ابراز امیدواری کرد با ارائه مصوبه دولت در زمینه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر شاهد کاهش اعتیاد در جامعه و مبارزه هرچه بهتر با بلیه اجتماعی مواد مخدر باشیم.
این عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز نگران آمار فزاینده اعتیاد در کشور هستند و آمادگی دارند که در این راستا بدون هر گونه شعار وارد عمل شده و در کنار سایر نهاد های کشور در جهت مقابله و مبارزه با مواد مخدر گام بردارند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 93.4.17