Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

تروریسم، مواد مخدر و افراط‌گرایان 3 چالش اصلی در نوسازی بامیان

$
0
0

معاون اول رئیس جمهور افغانستان گفت: انتخاب ولایت بامیان به عنوان نخستین مرکز فرهنگی کشورهای جنوب آسیا (سارک) باید بهانه‎ای برای بازسازی این ولایت باشد ولی تروریسم، مواد مخدر و افراط‌گرایان 3 چالش اصلی در این زمینه هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، «محمد یونس قانونی» معاون اول رئیس جمهور افغانستان، در کنفرانسی بین‌المللی که به منظور انتخاب ولایت بامیان به عنوان مرکز فرهنگی سارک در کابل بر گزار شد، گفت: باید بازسازی و نوسازی این ولایت در صدر اولویت‎های کاری دولت فعلی و آینده‎ این کشور قرار بگیرد.

وی انتخاب ولایت بامیان را به عنوان نخستین مرکز فرهنگی کشورهای جنوب آسیا یک انتخاب شایسته و بجا خواند و تأکید کرد، این ولایت نقطه تلاقی 2 تمدن بزرگ بودایی و اسلامی است.

به گفته وی، انتخاب ولایت بامیان به عنوان مرکز فرهنگی سارک، از یک سو نشان دهنده توجه این اعضا به افغانستان است و از سوی دیگر نشان دهنده ظرفیت و ظرافت نهفته در این ولایت باستانی است.

قانونی، وجود آثار باستانی بخصوص 2 تندیس بزرگ «بودا» در ولایت بامیان را نمایانگر تاریخی و مدنی بودن این ولایت خواند و تأکید کرد: این ولایت از پیشینه‎ای فرهنگی و غنی برخوردار است.

وی افزد: نقش مردم بامیان در برهه‎هایی از تاریخ این کشور بخصوص در دوره جهاد و مقاومت قابل تأمل است و از این بابت این مردم باید بیشتر از این مورد تقدیر و ستایش قرار بگیرند.

وی اظهار داشت: تأمین امنیت کامل ولایت بامیان، ساخت فرودگاه، قیر ریزی جاده «بند امیر» و ثبت آثار فرهنگی این ولایت توسط سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) بازسازی و حفظ آثار باستانی، ایجاد سهولت برای گردشگران باید در صدر اولویت‌های بازسازی قرار گیرد.

وی چالش عمده و بازدارنده فرا راه تحقق اهداف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سارک در منطقه را وجود تروریسم، مواد مخدر و افراط گرایی خواند و از این سازمان خواست تا با درک مشترک علیه این پدیده‎ها مبارزه کنند.

ولایت بامیان یکی از امن‎ترین ولایت‎ها در مرکز افغانستان است که طی 13 سال گذشته کم‎ترین توجه در عرصه‎ بازسازی بویژه مرمت ابنیه تاریخی این ولایت صورت گرفته است.

منبع خبر: فارس 93.5.26


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles