دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: درمان و حمايتهاي اجتماعي از معتادان با جديت تمام دنبال ميشود.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس؛ محمد رضا ابراهيمي در نهمين جلسه كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گفت: دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با همکاری دستگاههای ذیربط نسبت به جمعآوري معتادان حاد و پُرخطر از سطح شهر شيراز و ساماندهي آنان در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده16 اقدام نموده که اين اقدام در بین استانهای کشور، جایگاه خوبی دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: در بحث راهاندازی اردوگاه ماده 42 نیز در استان فارس تعامل سازندهای با مسئولین استانی و زندانهای فارس وجود دارد و میطلبد مسئولین سازمان زندانها نیز در این زمینه پیگیریهای لازم را بمنظور راهاندازي هر چه سريعتر اردوگاه انجام دهند.
ابراهیمی اظهار داشت: خوشبختانه فعالیتها و اقدامات مؤثری در تمامی حوزههاي مبارزه با مواد مخدر خصوصاً حوزه درمان و حمایتهای اجتماعی در سطح استان صورت پذیرفته كه این روند همچنان با جدیت تمام دنبال میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس در ادامه خواستار تعامل و همکاری بیشتر دستگاهها با این شورا شد و تأکید کرد: به منظور حمایت از معتادان بهبود یافته میبایست تمامی دستگاهها، خصوصاً دستگاههای عضو کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی در سطح استان تلاش مضاعف نموده تا گامی مثبت در جهت درمان و بازتواني معتادان برداریم.
وی همچنین آموزش و اطلاعرسانی و حمایت از خانواده زندانیان مهم دانست و گفت: دستگاههای متولی بايد ضمن آموزش و اطلاعرسانی به موقع با استفاده از توان و ظرفیتهای خود از خانوادههای زندانیان معتاد، حمایتهای لازم را داشته باشند.
ابراهیمی در پايان سخنان خود از فعالیتهای کلیهي دستگاهها و به خصوص اداره کل زندانها در خصوص ارایه خدمات به خانواده معتادین و اقشار آسیب دیده جامعه تقدیر کرد.
در ادامه دکتر رامین افشاری سرپرست دفتر اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ارایه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زندانها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طی سالهای گذشته اقدامات چشمگیری در حوزه درمان در زندانهای استان، انجام شده است.
وی اضافه کرد: در تعامل دانشگاه با مجموعه زندانها، تفاهمنامهای 11بندی منعقد شده و مهمترين مصوبه این تفاهم نامه، اجرای طرح پزشک خانواده در زندان های شیراز است و مشکل زندانها درخصوص بیمه زندانیان نیز مرتفع میگردد.
سرپرست دفتر اعتياد دانشگاه علوم پزشكي شيراز در ادامه گفت: یکی از ایدههایی که در دانشگاه مطرح بوده، راهاندازی مرکز درمانی در مجاورت زندان مرکزی است و سعی میکنیم این مرکز درمانی ايجاد تا زندان در اعزام زندانیان به مراکز درمانی با مشکل مواجه نشوند.
دکتر مرضیه فرنیا مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور نیز با تقدیر از تعاملات خوب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، دانشگاه علوم پزشكي و ساير دستگاهها با مجموعه زندانهای فارس گفت: جامعه زندان را نباید از جامعه کشور دور بدانیم و میطلبد همه دستگاهها این مجموعه را حمایت کنند.
وی تأکید کرد: طرح تحول سلامت نیز اگر میخواهد با موفقیت اجرا شود باید مجموعه زندانها را فراموش نکند چرا که زندانها نیز جزیی از جامعه میباشند.
دكتر فرنيا در پايان گفت: به منظور مرتفع نمودن مشکلات زندانها به خصوص در مرکز استان، راه اندازی مرکز درمانی در مجاورت زندان مرکزی ضروری به نظر می رسد تا زندانها در اعزام زندانیان به مراکز درمانی با مشکلات کمتری مواجه شوند.
گفتني است؛ جلسه كميته درمان با حضور دكتر مرضيه فرنيا مديركل بهداشت و درمان سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور، محمدرضا ابراهيمي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس، احمدي مديركل سازمان زندانهاي فارس و ساير اعضا در اداره كل زندانهاي فارس برگزار شد.
منبع خبر: روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس93.06.13