نظامیان انگلیسی با واگذاری بزرگترین پایگاه نظامی این کشور در استان هلمند افغانستان به نیروهای افغان روند خروج از این کشور را درحالی آغاز کردند که بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی افغان، کارنامه نظامیان خارجی از جمله نظامیان انگلیسی را در مبارزه با تروریسم و تولید مواد مخدر شکست خورده می دانند.
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی طلوع نیوز روز یکشنبه از آغاز خروج نظامیان انگلیسی از افغانستان با واگذاری پایگاه 'بسشن' به نیروهای افغان خبر داد و اعلام کرد نظامیان انگلیسی هفته گذشته نیز دیوار یادبود نظامیان کشته شده انگلیسی در افغانستان را در این پایگاه تخریب و آن را به انگلیس منتقل کردند.
بر اساس این گزارش نظامیان انگلیسی تجهیزات نظامی و جنگی خود را به فرودگاه قندهار افغانستان منتقل کرده اند تا از این محل به کشورشان بازگردانند.
2 هزار نظامی انگلیسی در پایگاه بسشن استان هلمند مستقر بودند که گفته می شود از امروز روند خروج آنان آغاز شده است.
بر اساس گزارش ها 9 هزار نظامی انگلیسی که پس از آمریکا بیشترین نظامیان خارجی را افغانستان در افغانستان تشکیل می دادند در استان هلمند و قندهار افغانستان مستقر بودند.
گفته می شود از زمان حضور نظامیان انگلیسی در افغانستان 444 تن آنان کشته شده اند.
در حالی نظامیان انگلیسی خروج از افغانستان را آغاز کردند که تا کنون وعده های 150 هزار نظامی خارجی در لشگر کشی به افغانستان برای سرکوب تروریست و محو تولید مواد مخدر در این کشور، محقق نشده است.
اقدامات تروریستی، انتحار، انفجار و تولید مواد مخدر در افغانستان پس از 13 سال حضور نظامیان خارجی از جمله نظامیان آمریکایی و انگلیسی در این کشور همچنان به عنوان چالشی بزرگ مقابل دولت افغانستان خود نمایی می کند تا جایی که این کشور به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان معرفی می شود.
هلمند که محل تمرکز نیروهای انگلیسی در افغانستان بود، یکی از بزرگترین مراکز تولید موادمخدر در سطح افغانستان و منطقه به شمار می آید.
بر اساس گزارشها هلمند که به گفته شماری از محافل سیاسی افغانستان به مستعمره انگلستان طی بیش از یک دهه گذشته شهرت یافته بود؛ به تنهایی بیش از هفتاد درصد کل مواد مخدر افغانستان را تولید می کند.
افشای وجود زندان های مخفی انگلیس و آمریکا در دوران حکومت کرزی نیز جنجال های زیادی را در این کشور برپا کرد تا جایی که حامد کرزی رییس جمهور وقت، هیات حقیقت یاب را برای تحقیق در خصوص حضور افغان های زندانی در زندان های مخفی انگلیس و آمریکا در پایگاههای این نظامیان در قندهار و هلمند راهی این مناطق کرد.
'غلام فاروق بارکزی'، رییس هیات تحقیق ریاست جمهوری وقت افغانستان در گزارش خود اعلام کرد که 17 تن از اتباع افغانستان در پایگاه نظامی هلمند و 6 تن دیگر از آنان در پایگاه نظامی قندهار، در زندان های مخفی انگلیس زندانی هستند.
رییس هیات تحقیق ریاست جمهوری وقت افغانستان گفت که در این زندان ها فردی را دیده است که 31 ماه را در زندان نظامیان انگلیسی به سر برده است.
در سایه ادعای نظامیان انگلیسی و آمریکایی برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، سازمان های بین المللی این کشور را با تولید 90 درصد مواد مخدر جهان اعلام کردند که افغانستان به بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر در جهان بدل شده است.
150 هزار تن از نظامیان خارجی از جمله نظامیان انگلیسی در 13 سال گذشته به سرکردگی آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و تولید مواد مخدر در افغانستان حضور داشتند.
13 سال از حضور نظامیان خارجی در افغانستان میگذرد اما بسیاری از مناطق این کشور همچنان دستخوش ناامنی، ترور، وحشت، انتحار و انفجار می باشد.
در سال های گذشته در تمام استان های افغانستان به جز بامیان و پنجشیر، شبه نظامیان طالبان حضوری چشمگیر داشتند و هر از گاهی سبب ناامنی در مناطق مختلف این کشور از جمله کابل پایتخت افغانستان شده اند.
به باور کارشناسان، حضور نظامیان خارجی در افغانستان نه تنها در عمق زندگی مردم این کشور که همچنان با کمبود نیازهای اولیه زندگی دست و پنجه نرم می کنند، تاثیر چندانی نداشته بلکه شمار زیادی از آنان را به خاک و خون کشیده و خسارات مادی زیادی را برای آنان بر جای گذاشته است.
بهانه لشگر کشی به افغانستان مبارزه با تروریسم بود که این مهم نه تنها از بین نرفت، بلکه نیروهای طالبان اکنون قدرتمندتر از گذشته شده اند.
در همین حال به گزارش منابع داخلی افغانستان فساد اداری قبل از حضور نیروهای خارجی در این کشور یا اصلا وجود نداشت و اگر وجود هم داشت به اندازه ای نبود که امروز افغانستان در جمع فاسدترین کشورهای جهان مقام اول را دار باشد.
هر چند مبارزه با مواد مخدر یکی از اهداف عمده حضور نظامیان خارجی در افغانستان نیز عنوان شده بود، اما امروز علاوه بر اینکه افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان معرفی می شود، بیش از یک میلیون نفر نیز در این کشور معتاد وجود دارد که به گفته کارشناسان این رقم قبل از حضور نظامیان خارجی در افغانستان به مراتب کمتر بود.
مشکل مواد مخدر در افغانستان به اندازه ای جدی است که حتی نهادهای امریکایی از برنامه های این کشور در قبال مبارزه با مواد مخدر شکایت دارند و برنامه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را شکست خورده میدانند.
بر اساس گفتههای نهادهای مبارزه با مواد مخدر امریکا، هروئین ساخت افغانستان در بازارهای آمریکا و کانادا مشتریهای زیادی دارند و از رونق خوبی در این بازارها برخوردارند.
طبق آخرین برآورد سازمان ملل متحد، تجارت خشخاش در افغانستان سالانه 1.5 میلیارد دلار ارزش دارد، اما مقامات آمریکایی از مبارزه جدی با این پدیده صحبت کرده و گفته اند که مبارزه با این تجارت، یک روند طولانی و مستمر دارد و نباید مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را شکست خورده بدانیم.
'جان ساپکو' بازرس ویژه امریکا در افغانستان در اوایل سال 2014 میلادی در افغانستان با صراحت گفت که مبارزه با مواد مخدر در افغانستان شکست خورده است.