Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

مقابله با اعتیاد به عزم ملی نیاز دارد

$
0
0

يك حقوقدان و جرم‌شناس با بيان اينكه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر نيازمند حمايت‌هاي مردمي است، گفت: بايد از شایسته سالاری در مدیریت و برنامه‌محوری براي تحقق اين رويكرد استفاده كرد زيرا به صورت سنتی، دستوری و فرمایشی عمل کردن نمي‌توان در اين راه موفق بود.

علي نجفي توانا در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اعتیاد یک بیماری مبتنی بر عادت جسمی و روانی مصرف مواد مخدر است، در واقع بعد از استفاده‌های اولیه از آن، جسم و روان فرد به این مواد عادت می‌کند و سپس شخص به دلیل رفع نیازهای جسمی و روحی و فرار از مشكلات به مصرف مداوم آن ادامه مي‌دهد.

وي ادامه داد: مصرف مواد مخدر از دیر زمان در جامعه بشریت وجود داشته ولی در دهه‌های اخیر با توليد انواع مواد مخدر صنعتي و دسترسي آسان و قيمت ارزان، مصرف اين مواد در اکثر کشورها بویژه ميان جوانان رواج يافته است.

اين جرم‌شناس ادامه داد: از طرفي دغدغه‌های ناشی از این فشارهاي زندگي عصر امروز، افراد را محتاج استفاده از مواد تسکین دهنده شامل مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی کرده است.

نجفي توانا، طلاق، قتل، سرقت، ولگردی، کارتن خوابی، اختلاف‌های خانوادگی را آسيب‌هاي ناشي از اعتياد دانست و گفت: اولين حلقه اين مشكلات مسايل اقتصادي و سوء‌ مديريت و آخرين حلقه نيز اعتیاد است.

وي تصريح كرد: برای پیشگیری از اين مشکلات باید آسیب‌شناسی علمی مبتنی بر واقعیت‌ها انجام گيرد و نتیجه این آسیب‌شناسی‌ها باعث شود تا دولت در اين زمينه دخالت كند.

اين حقوقدان، محافظت از مرزها، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ایجاد کار در مرزهای کشور، جلب مشارکت مردم را از نيز رويكردهاي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر دانست و ادامه داد: بايد با ایجاد گروه‌های مراقبت محلی، حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر در تحقق اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر تلاش كرد. همچنين جلب و مشارکت‌های مردمی، اقدامات مردمی، حساس‌کردن افکار عمومی و آشنا‌کردن آنان به مقوله اعتیاد از ديگر مواردي است كه بايد دست‌اندركاران امر مبارزه با مواد مخدر آنها را در نظر بگيرند.

نجفي توانا با بيان اينكه مشاركت خيران در امر مقابله با اعتياد ضروريست، خاطرنشان كرد: همانطور که مردم برای ساختن مسجد، مدرسه ،رفتن به حج هزینه های زيادي می‌پردازند باید آنها را تشويق کنیم تا بخشي از اين هزينه‌ها را به ایجادکمپ‌های ترک اعتیاد، حمایت‌هاي رفتاری، شغلي و درماني صرف كنند.

وي تصريح كرد: بايد مردم را به همكاري و مشاركت با دولت نيز در امر مقابله با اعتياد تشويق كرد تا دولت در اين مبارزه تنها نباشد و لازم است نهادهاي مختلف در اين زمينه ساز و کار علمی ارايه دهند.

نجفي‌توانا در ادامه با بيان اينكه سوداگران بصورت سازمان یافته، کشور را جولانگاه توزیع مواد مخدر و فروش آن قرار داده‌اند، گفت: براي برخورد با آنان بايد با قدرت عمل کرد، نیروهاي نظامي و مردمي نیاز به تخصص، حمایت و تشکیلات جدید دارند.

وي با بيان اينكه تاكنون روش‌های مبارزه با مواد مخدر هر چند موثر اما کاملا اثرگذار نبوده است، اظهار داشت: براي مقابله با اعتياد بايد با بیکاری مبارزه كرد، بیکاری در جوانان دلشوره، افسردگی، دلواپسی به همراه دارد و تا زمانی که اشتغال جوانان انجام و مشکل رفع نشود ما متقاضی فراواني براي مصرف مواد مخدر داریم.

اين جرم‌شناس تصريح كرد: متاسفانه بی توجهی علمی به این مطالب باعث شده بسیاری از جوانان به انواع مختلف مواد مخدر روی آورند.

وي، اقدامات فرهنگی را نيز در رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر موثر دانست و گفت: جوانان بايد در جامعه دیده شوند و امکانات رفاهی برای آنان فراهم شود، چرا كه به زور نمی‌توان نیاز جوان را رفع کرد.

نجفي توانا اضافه كرد: با توجه به همسایگی ایران با افغانستان و قرار گرفتن کشورمان در مسیر ترانزیت مواد مخدر، تنها کشوری هستيم که همواره در معرض تهدیدهای مواد مخدر ناشی از تولید این مواد مخدر بوده و بزرگ‌ترین لطمات را در این حوزه متحمل شده‌ايم. مقابله با اعتیاد نيز، بیش از هر عامل دیگر، به یک عزم ملی نیاز دارد؛ چرا که صاحب‌نظران و اندیشمندان، حل معضل اعتیاد و پدیده مواد مخدر را به مبارزه‌ای فراگیر و پیوسته در ابعاد نظامی، انتظامی، سیاسی، اقتصادی و به ویژه فرهنگی نیازمند می‌دانند.

وي در پايان اظهار داشت: تدوین قوانین مناسب که از ویژگی‌هایی چون بازدارندگی، ایجاد هراس و آموزش برخوردار باشند براي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر ضروریست.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 93.08.28 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles