دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس محیطهای کاری یکی از کانونهای مهم براي اجراي برنامههاي پيشگيري از اعتياد نام برد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، در مراسم تجليل از فعالان و دستاندركاران عرصه پيشگيري از اعتياد در محيطهاي كاري شهرستان مرودشت، با اشاره به لزوم تغییر نگرش در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیان کرد: در دولت تدبیر و امید، رویکردها و نگرشهای جدیدی در حوزه كاهش آسیبهای اجتماعی را شاهد می باشیم که اجرای این رویکردها، اثرات مؤثرتری در برخورد با پدیده شوم مواد مخدر را به دنبال دارد.
محمدرضا ابراهيمي، ضمن ابراز خرسندی و رضایت از فعالیتهای صورت گرفته از جانب اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در زمینه پیشگیری از مواد مخدر در سطح جامعه کار و تولید استان فارس، گفت: طی ده ماهه اخیر، در جهت سالمسازی جامعه کار و تلاش، تعاملات بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در سطح بسیار مطلوبی ارتقا یافته و با حساسیتهای بوجود آمده در این حوزه، میتوان توفیقات خوبی را در این زمینه پیشبینی نمود.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس با ذکر این موضوع که محیطهای کاری و کارگاهها یکی از کانونهای عمده در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد در سطح استان فارس میباشد، افزود: با توجه به این امر که آموزشها و عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در زمینه پیشگیری از گسترش اعتیاد در فضاهای کاری به صورت علمی و عملی در حال انجام است، میتوان به سالمسازی فضای کسب و کار در استان اظهار امیدواری کرد.
محمدرضا ابراهیمی در پايان سخنان خود گفت: امروز دغدغه اصلی، تغییر رویکرد مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی میباشد که علاوه بر آسیبهای شدید جسمی و روحی که به فرد مصرف کننده وارد میکند، زمینه بروز بسیاری از جرائم اجتماعی دیگر و حتی قتل را نیز فراهم مینماید که باید با نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری و ارتقای مهارتهای زندگی، نسبت به برچیده شدن اعتیاد در سطح جامعه اقدام نمود.
در ادامه اين مراسم سهراب مختاری مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان فارس ضمن تبریک بمناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر و لزوم توجه به سلامت سرمایههای انسانی در جامعه کار و تولید اظهار داشت: سلامت جسم و روح از شاخصهای تاثیرگذار در میزان تولید و بهرهوری است و از آنجا که یکی از اولویتها و دغدغههای دولت تدبیر و امید بحث سلامت و رفاه مردم است باید با نگاهی جدی به دنبال محیط کار عاری از مواد دخانی و مخدر باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان این نکته که برخی از حوادث ناشی از کار به دلیل استعمال مواد افیونی و دخانیات توسط نیروی انسانی میباشد، تصریح کرد: مواد مخدر علاوه بر مضرات جسمی و روحی که به سرمایه های انسانی وارد میکند، بعضاٌ باعث بروز حوادث دلخراشی نیز در محیطهای کاری خواهد شد که میتوان با زدودن چهره اعتیاد از این محیطها، کاهش حوادث ناشی از کار را شاهد بود.
مختاری با اشاره به اهمیت نقش آموزش و اطلاعرسانی در خصوص پیشگیری از اعتیاد در میان جامعه کارگری و کارفرمایی ابراز داشت: در مدیریت اجتماعی اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان فارس علاوه بر توجه جدی به آموزش و آگاهسازی در زمینههای مهارت زندگی، تکریم خانواده، ترویج فرهنگ نماز و کار اسلامی، با برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی، گامهای مؤثری در جهت اطلاعرسانی جامعه کار و تولید در پیشگیری از اعتیاد در سطح کارگاهها و کارخانجات استان برداشته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه عنوان نمود: آموزش و بازدارندگی نقش بسیار مهمی در کاهش روند گسترش اعتیاد در جامعه و بخصوص محیطهای کاری دارد و با توجه به اینکه پیشگیری بسیار راحتتر و کم هزینهتر از نجات یک فرد از چنگال اعتیاد است، باید به بحث آموزش و اطلاعرسانی توجه جدیتری نمود.
وی همچنین خاطر نشان ساخت: از آنجا که همه ما به دنبال رقم زدن آیندهای بهتر برای جامعه خود هستیم، میتوان با جلوگیری از گرفتار شدن حتی یک فرد در دام اعتیاد، یک خانواده را از این بلای سخت نجات داد و در جامعهای سالم، پاک و بدون آسیبهای اجتماعی زندگی کرد.
گفتني است در پايان اين مراسم با اهدای لوح سپاس از کارفرمایان، کارگران و فعالان برتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد در سطح کارگاهها و کارخانجات شهرستان مرودشت تقدیر به عمل آمد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس93.11.25
↧
محیطهای کاری از کانونهای مهم براي اجراي برنامههاي پیشگیری از اعتياد است
↧