Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: کشورهای منطقه در معرض خطرات فزاینده و مصیبت‌بار مواد مخدر صنعتي قرار دارند

$
0
0


وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه کشورهای منطقه از سوی مواد مخدر صنعتی در معرض خطرات فزاینده و مصیبت‌بار قرار دارند، گفت: ورود پیش‌سازهای محرک‌های نوع آمفتامین و انتشار روش‌های تولید آنها از طریق شبکه‌های ارتباطي جهانی موجب شده كه این تهدید به سبب سهولت تولید و امکان تولید در محل مصرف، تهدیدی درون‌زا به شمار آيد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر عبدالرضا رحمانی‌فضلی صبح امروز در نشست بین‌المللی وزرا و رؤسای مراجع ملی مبارزه با مواد مخدر 11 کشور منطقه كه در سازمان ايراني مجامع بين‌المللي برگزار شد، گفت: با وجود تلاش بی‌وقفه و اقدامات اثرگذار دستگاه‌های مقابله‌ای کشورها، تقویت کنترل مرزها، تأمین زیرساخت‌های مبادله اطلاعات و گسترش همکاری‌های بین‌المللی متأسفانه جریان قاچاق و خسارات ناشی از آن سلامت و توسعه پایدار کشورهای منطقه را تهدید می‌کند.

وی افزود: بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در سال 2014، کشت و تولید مواد مخدر برای چندمین سال متوالی در افغانستان افزایش داشته است. از تبعات مخرب این تهدید می‌توان به گسترش دامنه خشونت، پولشویی و فساد در افغانستان و به طبع آن در منطقه و جهان اشاره کرد.

دبيركل ستاد با بيان اينكه نرخ شیوع مصرف و همچنین تعداد دستگیرشدگان مرتبط با جرایم مواد مخدر در منطقه و در بین جوانان در حال افزایش است،‌ گفت: متأسفانه جوانان که نیروی مولد و پشتوانه توسعه آینده کشورهای منطقه هستند بیش از سایرین آماج این لطمه‌ها قرار دارند.

رحماني‌فضلي در ادامه، شکست برنامه‌های توسعه‌ای از جمله کاشت جایگزین در افغانستان در طول بیش از یک دهه حضور نیروهای اعتلاف در آن کشور را یکی از علل افزایش کشت و تولید مواد مخدر نام برد و گفت: همه ما در این موضوع اتفاق نظر داریم که کشت و تولید مواد مخدر را با گسترش برنامه‌های توسعه‌ای در افغانستان مي‌توان متوقف کرد كه البته این وظیفه‌ي جامعه جهانی بر اساس اصل مسئولیت مشترک است و ما نيز در منطقه در حد توان خودمان در اين موضوع مشاركت خواهيم كرد.

وي گفت: ایران به واسطه همجواری با افغانستان و به عنوان نزدیکترین فاصله تا اروپا که بازار اصلی و مقصد نهایی قاچاقچیان است، هزینه‌های هنگفتی را برای انسداد مرزها در شرق و غرب متحمل شده است.

وزير كشور گفت: در سال 2014 دستگاه‌های مقابله‌ای ایران موفق شدند در حدود 2200 عملیات بیش از 506 تن انواع مخدر از جمله 13.5 تن هروئین و 12.5 تن مرفین را کشف و همچنين طي این مدت بیش از 2770 باند قاچاق در ایران متلاشی و بیش از 330 آشپزخانه تولید شیشه منهدم كنند.
رحماني‌فضلي با بیان اینکه ایران به موازات اقدامات مقابله‌ای برنامه‌های فراگیر کاهش تقاضا، درمان و کاهش آسیب را با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و تجارب بین‌المللی و تعامل با كشورهاي منطقه و مراكز تحقيقات معتبر و جلب مشاركت حداكثري سازمان‌هاي مردم‌نهاد را در دست اجرا دارد، گفت: در همین ارتباط هفته گذشته نشست مشورتی و آموزشی مدیریت مصرف مواد شبه آمفتامین با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در كاهش آسيب كشورهاي منطقه برگزار شد.

وي افزود: متاسفانه افزون بر تهدیدات ناشی از مواد مخدر سنتی، کشورهای منطقه از سوی مواد مخدر صنعتی نیز در معرض خطرات فزاینده و مصیبت‌بار هستند. به خصوص كه ورود پیش‌سازهای محرک‌های نوع آمفتامین و انتشار روش‌های تولید آنها از طریق شبکه‌های ارتباطي جهانی موجب شده كه این تهدید به سبب سهولت تولید و امکان تولید در محل مصرف، تهدیدی درون‌زا به شمار رود.

وي با بيان اينكه ایران برای مقابله با پدیده مواد مخدر، واردات، توليد و مصرف سودافدرين در كشور را ممنوع اعلام كرده است گفت: ايران در طرحی فراگیر کاهش عرضه، کاهش تقاضا و رویکرد اجتماعی را در دستور کار خود قرار داده كه بر مبنای آن نظارت دقیقی را بر توزیع داروهایی که احتمال انحراف آن‌ها به سوی مواد مخدر صنعتی وجود دارد، اعمال مي‌كند. خدمات درماني و بازتواني بهبوديافتگان را تسهيل و زمينه مداخله گسترده جوامع مدني و سازمان‌هاي مردم‌نهاد را فراهم مي‌كند.

دبیرکل ستاد در ادامه به چالش‌های پیش رو در مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: عدم کنترل دقیق مرزهای مشترک، عدم تکمیل فرایندهای مقابله‌ای خصوصاً در مرزها به علت مشکلات و موانع و عدم تبادل به موقع اطلاعات محرمانه و دقیق مربوط به قاچاق ميان کشورهای منطقه مبدا، ترانزيت و مقصد سه چالش مهم در اين زمينه مي‌باشند.

رحماني‌فضلي تصريح كرد: متأسفانه مشکلات و موانع موجود در تأمین امکانات فنی و تجهیزات مورد نیاز در مرزها به بهانه‌های ناشی از ملاحظات سیاسی باعث شده تا تجهیزات پیشرفته در مرزهای منطقه مستقر نشوند.

وی با ابراز تأسف از توسعه شیوع مصرف میان جوانان منطقه، گفت: همه ما در مورد این واقعیت تلخ توافق داشته باشیم که هیچ راه حل فوری برای مسئله قاچاق و اعتیاد وجود ندارد اما این مسئله نباید مانع استفاده از فرصت‌هایی باشد که بالقوه وجود دارد.

رحمانی فضلی در پايان پیشنهادهایی برای ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی ارائه کرد و گفت: ضرورت حمایت جامعه جهانی به ویژه کشورهای مقصد از مبارزات کشورهای مبداء و ترانزیت، تعاملات اطلاعاتی بین کشورهای منطقه از سطح اولیه مبادله اطلاعات تا سطح‌های بالاتر از جمله پیشینه جنایی افراد، اموال قاچاقچیان، پولشویی، استرداد و انتقال مجرمان و محکومان، ضرورت تقويت همكاري‌ها ميان مكانيسم‌هاي منطقه‌اي مبادله اطلاعات نظير JPC و واحد هماهنگي كنترل مواد مخدر و جرم سازمان همكاري اقتصاي اكو و اجرای قطعنامه‌های کمیسیون مواد مخدر از جمله مواردی هستند که می‌توانند موضوع مبارزه با مواد مخدر در سطح منطقه را موثرتر کنند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر93.11.27 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles