سخنگوي كميسيون و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: همه نهادهاي دولتي علاوه بر وظايف و مسووليتهايي كه بر آنها محول شده و انجام ميدهند، بايد امر مبارزه با مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را مهم تلقي كنند.
عبدالوحيد فياضي در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه دستگاه قضايي بايد نگاه ويژهاي به مجرمان مواد مخدر صنعتي و روانگردانها داشته باشد، اظهار داشت: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد از سالهاي گذشته مورد توجه قرار ميگرفت. در حال حاضر اعتياد مانند يك پديده يا سونامي جمعيت جوان كشور را تحت سيطره خود درآورده است، بايد نگاه ويژه وزير كشور را نسبت به اين رويكرد و دعوت از همه مردم براي مشاركت اجتماعي ستود.
وي ادامه داد: همه نهادهاي دولتي علاوه بر وظايف و مسووليتهايي كه بر آنها محول شده و انجام ميدهند، بايد امر مبارزه با مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را نيز مهم تلقي كنند، بهعنوان مثال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در حوزه آموزش و مراقبتهاي بهداشتي اوليه ميتواند گامي مهم در اين زمينه بردارد و با توسعه و تقويت اطلاعرسانيها و آشنايي مراجعهكنندگان در زمينه اعتياد و راههاي شناخت و پيشگيري آن، گسترش مراكز ترك اعتياد و غيره به امر مقابله بپردازد.
فياضي، نقش وزارت آموزش و پرورش را كه مهمترين نظام تربيتي و پرورشي كشور است را هم در امر مقابله با اعتياد بسيار مهم دانست و اضافه كرد: دانشآموزان بيشترين وقت و انرژي خود را در مراكز آموزشي ميگذارنند و تاثيرپذيري آنان در مدرسه بيش از سايران است، مسوولان آموزش و پرورش با برنامهریزی و صرف بودجه میتوانند آموزشهای لازم را در محیط مدرسه برای مداخله و پيشگيري از اعتياد به اجرا در آورند.
نماينده مردم نور و محمود آباد در مجلس تصريح كرد: همچنين مسوولان آموزشي بايد والدين دانشآموزان را متوجه حساسیت موضوع اعتياد كنند و با ارائه نظریههای نوين و متداول تعلیم و تربیتی از آنها بخواهند كه در کنار توجه به پیشرفت تحصیل دانشآموزان به رشد شخصیتی و پيشگيري از مصرف مواد مخدر و روانگردانها نیز بپردازند تا بیشتر احساس ارزشمندی کنند و وقت و نیروی خود را با مصرف مواد هدر ندهند.
فياضي، برنامهریزی برای پیشگیری از اشاعه مواد مخدر صنعتي و روانگردانها در محلات و اطراف مدارس نيز از سوي دستگاههاي متولي ضروري دانست و تصريح كرد: با طرح نظریههاي علوم تربیتی و روانشناسی مهارتهای لازم برای کمک به والدیني که مایل به پیشگیری از اعتیاد فرزندانشان به مواد مخدر هستند بايد شرح داده شود.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، در ادامه ايجاد حساسيت بين مردم در امر مبارزه با مواد مخدر را از ضروريات دانست و گفت: از ديگر وظايف دستگاههاي متولي امر مبارزه با مواد مخدر آن است كه ميان مردم با شفافسازي اينكه اعتياد گريبانگير جمعيت جوان مي شود، ايجاد حساسيت كنند، مشاركت اجتماعي آحاد جامعه ميتواند چنين معضل بزرگي كه از سالهاي گذشته تاكنون در كشور نفوذ كرده و در عصر امروزه از طرق مختلف جوانان را مورد هدف قرار داده است، از ريشه بسوزاند.
فياضي با بيان اينكه هر ساله هزينههاي سنگيني براي قاچاق مواد مخدر صرف ميشود، گفت: اگر فعاليتهاي مقابلهاي عميقتر و دقيقتر باشد، بيشتر هزينهها صرف امور پيشگيري و آموزش ميشود.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي درباره اينكه مجلس شوراي اسلامي چه كمكي ميتواند در امر مبارزه با مواد مخدرصنعتي و روانگردانها داشته باشد، افزود: نمايندگان مجلس بر موضوع اعتياد بسيار واقف و نسبت به مبارزه و مقابله با آن احساس مسووليت ميكنند، آنها ميتوانند با تخصيص اعتبارات، باعث شوند كه طرحها و برنامههاي مقابلهاي و پيشگيري در اين زمينه عملياتي شود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 93.12.24