Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

به جای کشت تریاک در افغانستان؛ کشت جایگزین یا توسعه جایگزین؟

$
0
0


 رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بحث کشت جایگزین یا توسعه جایگزین سال های سال از سوی سازمان ملل مطرح می شود و کشور ایران در پیشنهاد این موضوع پیشگام بوده است که در کشور افغانستان به جای تریاک، کشت دیگری جایگزین شود.

سعید صفاتیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بهتر است که ما به دنبال توسعه جایگزین باشیم چرا که 90 درصد موادمخدر در دنیا در کشور افغانستان کشت می شود و 220 هزار هکتار سالانه کشت موادمخدر در این کشور انجام می شود و باید به فکر توسعه جایگزین در این کشور باشیم.

** کاهش کشت احتمال گرایش به مواد مخدر صنعتی را دارد

وی ادامه داد: ما اگر کشت جایگزین را داشته باشیم میزان موادمخدر کمتر می شود و مصرف کنندگان موادمخدر به سمت استفاده از موادمخدر صنعتی و مصنوعی می روند.

صفاتیان با بیان اینکه نخستین بار بحث توسعه جایگزین توسط کنوانسیون 1988 سازمان ملل متحد مطرح شد، افزود: هدف اصلی آن کاهش کشت تریاک و در نهایت حذف کشت این نوع ماده مخدر بوده است.

وی با بیان اینکه مساله توسعه جایگزین 30 سال است که مطرح می شود، اظهار داشت: در کشت جایگزین در کشور تایلند موفقیت حاصل نشد چرا که با کاهش تولید تریاک در تایلند مصرف کنندگان به شدت به سمت موادمخدر مصنوعی رفتند.

** باید معاش دائمی برای کشاورزان افغانستان ایجاد شود

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما باید حتما معاش دائمی برای کشاورزان کشور افغانستان داشته باشیم که برای توسعه جایگزین لازمه آن ایجاد امنیت در آن مکات است ولی ما مشکلاتی برای راه اندازی توسعه جایگزین در این کشور داریم تا اجرایی شود.

** زیرساخت ها در افغانستان باید فراهم شود

وی گفت: وجود مراکزی برای ارائه خدمات دولتی، بهداشتی و آموزشی در کشور افغانستان، فراهم کردن ساختارهای برنامه ای، توسعه قانون مربوط به موادمخدر و قدرتمندتر کردن سیاست ها در حوزه کاهش تقاضا و حذف شبکه های قاچاق از نیازهای ضروری برای اجرای توسعه جایگزین در کشور افغانستان است.

صفاتیان با اشاره به وجود بیش از یک میلیون و 500 هزار مصرف کننده موادمخدر در کشور افغانستان افزود: باید برای افراد معتاد زیرساخت های بهداشتی فراهم شود و برنامه کاهش آسیب و پیشگیری نیز اجرا شود.

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همچنین باید از نظر اقتصادی نیز تضمینی برای کشاورزان کشور افغانستان اندیشیده شود که چه تضمینی وجود دارد که از نظر اقتصادی این افراد نیز تامین شوند.

*** توسعه فقرزدایی در مناطق روستایی افغانستان ضروری است

وی تصریح کرد: ما باید در افغانستان توسعه فقرزدایی را در منطقه روستایی داشته باشیم پس از آن توسعه جایگزین را داشته باشیم.

صفاتیان با بیان اینکه در بحث کشت تریاک در کشور افغانستان بیشتر مردان مشغول فعالیت هستند، اظهار داشت: در صورتی که کشت دیگری جایگزین شود زنان نیز باید در این امر دخالت داشته باشند و باید اقداماتی صورت گیرد تا زنان نیز به عرصه کشاورزی وارد شوند.

**ایران به تنهایی قادر به تامین بودجه توسعه جایگزین نیست

وی با بیان اینکه باید نوع محصول جایگزین نیز مشخص شود، ادامه داد: بودجه ای که برای توسعه جایگزین نیاز است کشور ایران به تنهایی قادر به تامین آن نیست و باید دیگر کشورها نیز در این مهم سهیم شوند.

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشورهای مختلف برای درمان معتادان 20 هزار میلیارد دلار هزینه می کنند و باید برای انجام اقدامات پیشگیرانه در کشور افغانستان نیز دیگر کشورها وارد کار شوند.

صفاتیان با بیان اینکه توسعه جایگزین در کشور افغانستان باید با توسعه روستایی اتفاق بیفتد، افزود: هم قانونی در این زمینه، هم بودجه و هم ساختارهای دولتی باید وجود داشته باشد و نباید توسعه جایگزین را موضوع مقابله ای ببینیم بلکه باید کاهش تقاضا دیده شود.

وی تصریح کرد: باید تک تک مسوولان دغدغه توسعه جایگزین و تامین امکانات و بودجه آن را داشته باشند و در واقع در کشور ما نیز نیاز است یک کمیسیون تنظیم بازار متشکل از مقابله و کاهش تقاضا داشته باشیم و یک برنامه کلی در این زمینه طراحی شود.

صفاتیان افزود: باید پیش نیازها در این زمینه تامین شود تا با کنترل استراتژی فقر در روستاها توسعه جایگزین را داشته باشیم چرا که اگر این دو موضوع کنار هم نباشد مردم کشور افغانستان با چالش مواجه می شوند.

وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشتر گفت: با توجه به این که بخش اعظمی از معیشت مردم افغانستان از طریق کشت خشخاش تامین می شود باید تلاش کنیم که یک کشت جایگزین در این زمینه صورت گیرد که در این راستا ایران تغییرکشت در افغانستان را می تواند برعهده بگیرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی در افتتاحیه دومین نشست بین المللی وزرا و روسای مراجع ملی مبارزه با مواد مخدر کشورهای منطقه در جمع خبرنگاران افزود: کشور ایران امکانات مورد نیاز برای تغییر الگوی کشت در کشور افغانستان را دارد اما لازمه آن همکاری های بین المللی است.

وی به تولید 6 هزار و 400 تن مواد مخدر در افغانستان اشاره کرد و گفت: یک دهه تلاش شده که کشت جایگزین در این زمینه صورت گیرد اما همکاری های خوبی وجود نداشته که در این زمینه یوری فدوتوف معاون دبیرکل سازمان ملل متحد می تواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد.

منبع خبر: ايرنا 93.12.25


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles