Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

توجه دولت به امر بازپروري معتادان مهمترين گام مقابله با اعتياد

$
0
0

يك استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران معتقد است ، توجه دولت به امر بازپروري و درمان معتادان مهمترين گام مقابله با اعتياد و اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر است .

محمد جواد بهارلو در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار به اينكه اعتباد به مواد مخدر صنعتي و روانگردان به معناي افزايش مرگ خاموشي است كه بخش فعال جامعه (قشر نوجوان و جوان كشور) را به مرور نابود مي‌كند، افزود: توسعه و تجهیز مراکز تخصصی برای درمان معتادان، فراهم كردن تسهیلات و امکانات لازم برای فعال کردن شبکه بهداشتی و درمانی کشور تامین و تربیت کادر تخصصی مراکز درمانی و بازپروری در چارچوب آموزش‌های دانشگاهی برای پزشکان، روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی در زمینه آسیب‌شناسی روانی و بهبود وضعیت معتادان از مهمترين برنامه هاي است كه بايد دولت به آن توجه كند.

اين روانپزشك گفت: آثار زيان‌بار و جبران‌ناپذير اعتياد آنقدر زياد است كه علاوه بر ناتواني اقتصادي خانواده كه به دنبال صرف هزينه‌هاي زياد براي مصرف مواد مخدر و روانگردانها ايجاد شده است، باعث بروز و شيوع بيماريهاي خطرناكي مانند هپاتيت و ايدز هم مي‌شود.

وي با بيان اينكه آمارهاي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي نشان مي دهد بيش از 60 درصد علل ابتلا به ايدز از طريق معتادان تزريقي است، اظهار داشت: همچنين مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها،‌ باعث برقراري رفتارهاي پرخطر جنسي مي‌شود كه سلامت جسمي را نيز به خطر مي اندازد.

بهارلو تاكيد كرد: مبارزه قاطع با اعتياد نيازمند هماهنگي صحيح بين دستگاه‌هاي متولي در حوزه‌هاي پيشگيري ، درمان و مقابله است و بايد با سياست‌گذاري ، برنامه ريزي درست ، همسو و هماهنگ در اين جهت حركت كرد.

اين استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به اينكه در جامعه معتادان زيادي وجود دارد كه شناسايي و درمان نشده‌اند، ادامه داد: متاسفانه هر روز در گوشه و كنار شهر و محله خود معتادان زيادي را مي‌بينيم كه دور هم جمع شده و موادمخدر مصرف و يا نوجوانان و جوانان به بهانه‌هاي مختلف با شركت در پارتي‌هاي شبانه و جمع‌هاي دوستانه روانگردان‌ استفاده مي‌كنند، بايد با هماهنگي دستگاه‌هاي متولي زمينه‌هاي درمان اين افراد فراهم شود تا وقتي كه هر روز بر شمار مصرف‌كنندگان مواد مخدر افزوده شود، حتي با اقدامات پيشگيرانه نيز نمي‌توان با اعتياد مقابله كرد، بايد در مرحله نخست فكري اساسي براي درمان و بهبودي آن انجام شود.

بهارلو تصريح كرد: معتاد مانند كسي كه بيماري واگيردار دارد ، افراد را نيز آلوده به مواد مخدر صنعتي و روانگردانها مي‌كند، با توجه به اينكه هم اكنون اين مواد در كمترين زمان و به سرعت در دسترس همگان قرار مي‌گيرد.

اين روانپزشك خاطرنشان كرد: بايد اعتياد را به‌عنوان يك بيماري واگيردار در جامعه بپذيريم و اقدامات درماني براي مبتلايان و سپس پيشگيرانه را براي مصون ماندن ساير افراد بكار ببنديم.

بهارلو با اشاره به اينكه آمارها نشان مي دهد روزانه هشت نفر بر اثر اعتياد به مواد مخدر در كشور مي ميرند، گفت : اين يك بحران و هشدار براي مسوولان و خانواده هاست ، نيروهايي كه مي توانند براي جامعه كارآمد و فعال باشند، بر اثر اعتياد سلامت جسم و روحشان از بين مي رود و حتي به مرگ منجر مي شود.

اين استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به اينكه در مراكز بازپروري معتادان ، نقش افراد شاغل در اين مراكز از جمله مددكاران كليدي است ، افزود: نقش مددكاران اين است كه در درمان معتادان بايد به نكات مثبتي مانند ايجاد اميد و اعتماد به نفس توجه كرده و اين موارد را در آنها ايجاد كنند تا معتاد به این درك برسد كه مشكل متعلق به خود اوست و بجای پرداختن به احساسات باید با رفتار و عملكرد، به زمان حال او پرداخت .در واقع باید، سعی كرد كه به وي فهماند كه در این راه علاوه بر حمایت هایی كه از او می شود، راه برای هرگونه دلیل تراشی و دستاویزهایی كه معتادان معمولا بكار می برند بسته است.

وي اظهار داشت : همچنين بايد مددكاران سعي كنند پس از درمان معتادان ، شرايط بازگشت انها به محيط خانواده را نيز مهيا كنند، تا خانواده پذیرای آنها باشد، چرا كه نپذیرفتن فردی كه ترك اعتیاد كرده از طریق جامعه و خانواده باعث اعتیاد مجدد وي به احتمال زیاد می شود.

بهارلو خاطرنشان كرد: دولت نيز بايد امكاناتي مانند شغل و ارايه تسهيلات را براي معتادان بهبود يافته فراهم كند تا كمتر در جامعه سرخورده و آسيب ببيند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.01.17 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles