سخنگوي كميسيون اصل 90 و نماينده مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه قوانين بسياري درباره مقابله با اعتياد به مواد مخدر در كشور وجود دارد، گفت: به نظر من مشكل در كمبود مراكز نگهداري، بازپروري با استاندارد در استانهاست، براي ريشه كني اعتياد به مواد مخدر صنعتي و روانگردانها، بايد اين مراكز توسعه يابند.
مصطفي افضلي فرد در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر به همكاري بسيار خوب كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر در برگزاري جلسات مختلف در امر مقابله با اعتياد اشاره كرد و افزود: آنچه كه در اجتماعي كردن مبارزه با اين معضل مهم است، جداي از خلاهاي قانوني ، بحث مراكز نگهداري و بازپروري معتادان در شهرهاست كه بايد براي درمان آنها ، ايجاد و گسترش يابند.
وي با اشاره به اينكه، هم اكنون كمبود اين مراكز از مهمترين مشكلات در امر مقابله با اعتياد به مواد مخدر صنعتي و روانگردانها است، اظهار داشت: در اكثر استانها مراكز پازپروري وجود ندارد، وقتي معتادان دستگير ميشوند مكان مناسبي تحت عنوان اين مراكز نيست و آنها در شرايط نامطلوبي به سر ميبرند، به همين دليل درمان نشده و دوباره به جامعه باز ميگردند.
نماينده اردبیل، نیر، نمین و سرعین ادامه داد: متاسفانه اهتمام جدي و لازم مسوولان ذيربط در اين زمينه وجود ندارد و نبود اراده و عزم جدي براي تدارك و آمادهسازي مراكز نگهداري و بازپروري معتادان از مهمترين مشكلاتي است كه بايد به آن توجه كرد.
وي با بيان اينكه اعتیاد یک موضوع اجتماعی بسیار پیچیدهای است ، اضافه كرد: اصلاح زیربنای اقتصادی و فرهنگی و از میان برداشتن برخی عوامل که به طور مستقیم منجر به اعتیاد افراد میشود از مواردی ديگري است كه توجه به آن در امر مبارزه با مواد مخدر ضروري است .
افضلي فرد تاكيد كرد: سودآوری قاچاق مواد مخدر همواره باعث تبلیغ گسترده آن و گرايش مردم در جامعه به سمت مصرف مواد مي شود لذا بايد با آگاهسازی و افزایش دانش جامعه بویژه خانوادهها از طريق صدا و سيما و آموزش پرورش فرهنگسازی کرد که به اینگونه تبلیغات توجه نشود.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به نقش مهم صدا و سيما در اطلاع رساني انواع مواد مخدر صنعتي و روانگردانها به خانواده ها ، گفت : اين رسانه ملي بايد مشاركت جدي در اين زمينه داشته باشد ، در برخي موارد عدم آشنايي نوجوانان و جوانان با تبعات بسيار مرگ آور مخدرهاي صنعتي و روانگردانها مانند شيشه باعث گرايش آنان به مصرف مي شود.
سخنگوي كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي ، نقش آموزش و پرورش را نيز در اين اطلاع رساني مهم دانست و افزود: اين نظام آموزشي و تربيتي كشور بايد با ايجاد برنامههاي مختلفي دانشآموزان را با پديده مواد مخدر و روانگردانها آشنا كند تا با آگاهي بيشتر و هوشيارانه از گرايش به مصرف آنها بپرهيزند.
افضلي فرد، با بيان اينكه اعتياد ارمغان سردرگمي خانواده هاست ، گفت : بسياري از خانواده ها به دليل دغدغه هاي زندگي شهرنشيني ، از بسياري موارد مهم مانند مواد مخدر غافل شده اند، آموزش و پرورش و صدا و سيما به عنوان نهادهاي مهم و تاثيرگذار، بايد آنها را از معضل خطرناك اعتياد به مواد مخدر آگاه كنند و در واقع اين يك هشدار به خانواده هاست كه فرزندانشان در معرض خطرند.
وي خاطرنشان كرد: صدا و سيما بايد برنامه هاي خود را درقالب آموزش ، فيلم ، مستند و غيره در ارتباط با اعتياد و زيانهاي آن گسترش دهد، اين رسانه مخاطبان بي شماري دارد و تاثير گذار بر افكار عمومي است .
افضلي فرد ، فراهم كردن زمينه هاي اشتغال براي معتادان بهبود يافته را نيز امري ديگر و مهم در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و اظهار داشت: متاسفانه بسياري از معتاداني كه ترك اعتياد كرده اند، به دليل عدم حمايت جامعه و نبود شغل ، به مصرف مداوم مواد روي مي آورند.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بايد به اين موارد مهم در قالب يك بسته نگاه كرد با نگاه بخشي و فرآيندي نمي توان معضل اعتياد را در جامعه حل كرد، در اين صورت موفقيت چنداني در راه مبارزه با مواد مخدر نخواهيم داشت.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.01.18