رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: افزايش كشت و توليد مواد مخدر از زمان ورود نیروهای ناتو به افغانستان موید آن است که بانکداری آمریکایی و نجیبزادگان انگلیسی پشت این قضیه هستند و بر این مساله اهتمام دارند.
عبدالرضا عزیزی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر را بسیار مناسب و به جا برشمرد و گفت: همه مردم و مسئولین باید دست به یکدیگر داده و جهت پیشگیری از اعتیاد قدم بردارند. مواد مخدر معضلی ملی به شمار میرود و هیچ یک از افراد جامعه و خانوادهها مصون ابتلا به آن نیستند. نباید بر این باور بود که همسر و فرزند ما به هیچ عنوان درگیر اعتیاد نخواهند شد. همچنین علاوه بر این مساله مواد مخدر امروزه رنگ و لعابهایی فریبنده به خود گرفته و ممکن است برخی به ویژه جوانان را ناخودآگاه درگیر سازد.
وی تاکید کرد: وزیر و وکیل، صغیر و بزرگ، مردم عادی و مسئولین همه باید جهت مبارزه با مواد مخدر تلاش کنند و عزم ملی را به کار برند. بسیج همه امکانات و مردم در این زمینه ضرورت دارد تا بتوان به نتایج موثر در این حوزه دست یافت.
نماینده مردم شیروان تصریح کرد: دانش و آگاهی مردم به ویژه جوانان نسبت به مواد مخدر صنعتی کافی نیست و افزایش گرایش به این مواد موید این مساله است. لازم است دست اندکاران در حوزه رسانه، آموزش و پرورش، دانشگاهیان آستین همت را بالا برده و جهت ارتقای آگاهی مردم قدم بردارند. شایسته نیست فردی از ناآگاهی و با القابی فریبنده همچون زیبایی درگیر مواد مخدر شود. این مواد اثراث جانبی خطرناکی برای فرد و اجتماع به همراه دارد و باید بیش از بیش نسبت به این مساله توجه داشت و همزمان فرهنگ سازی لازم انجام گیرد و مهارتهای زندگی با گستردگی بیشتری به قشر جوان آموزش داده شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام آمادگی مجلس جهت همکاری هرچه بیشتر با سایر مردم و مسئولین جهت مبارزه اجتماعی با این بلیه شوم گفت: شیوههای کاملا قهری مبارزه با اعتیاد منسوخ شده است و باید از روشهای موثر جهت پیشگیری از اعتیاد بهرهمند شد. مجلس میتواند با تصویب لوایحی که از جانب دولت در این زمینه ارائه میشود.
عزیزی در ادامه معضل اعتیاد را بزرگترین مشکل و دغدغه قرن 21 دانست و گفت: امروز معضل جهانی بمب اتم نیست بلکه مشکلی که گربانگیر همه دولتها و ملتها در جهان شده، مواد مخدر است و هیچ کشوری به تنهایی و با استفاده از شیوههای قهری قادر به رفع آن نیست.
وی با تاکید بر اینکه همه کشورها باید زیر نظر سازمان ملل و با فوريت با مواد مخدر مبارزه کنند، افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران بیشترین مبارزه با مواد مخدر را در جهان با توجه به موقعیت استراتژیک خود و همجواری با بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر دارد و در این رابطه شهدا و جانبازان زیادی را تقدیم کرده و میتوان گفت، پرچمدار مبارزه با مواد مخدر، میهن اسلامی ما ایران است.
نماینده مردم شیروان ادامه داد: قبل از ورود نیروهای ناتو به افغانستان سالانه حداقل پنج هزار و حداکثر 80 هزار هکتار مواد مخدر در این کشور کشت میشد ولی پس از آن این میزان به بیش از 250 هزار هکتار رسیده است و این مساله موید این موضوع بوده که بانکداری آمریکایی و نجیبزادگان انگلیسی پشت این قضیه بوده و بر این مساله اهتمام دارند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با چنین اقداماتی مشابه در نیکاراگوئه و افغانستان غربیها حق ندارند، حرف از حقوق بشر و دموکراسی بزنند، عنوان داشت: گردش مالی مافیای مواد مخدر سالانه بیش از 1600 میلیارد دلار است و با این درآمد، مافیای مواد مخدر قویتر از همه کشورهای جهان بوده لذا برای مبارزه با این بلیه شوم جهانی باید به صورت اجتماعی هم در سطح بینالمللی و هم کشوری عمل کرد تا شاهد کاهش گرایش به اعتیاد باشیم.
عزیزی در پایان در مورد حمایت از بهبودیافتگان مواد مخدر خاطر نشان کرد: نبود شغل مناسب برای این قشر از افراد و جامعه پذیر نبودن آنها بازگشت مجدد به چرخه اعتیاد را برایشان رقم میزند. برای تامین مخارج زندگی خود و خانوادههایشان دچار مشکل شده و گاهی ناچار به فروش مواد مخدر به دلیل اینکه هیج کسی حاضر به ارائه شغل برای آنها نیست، می شوند. باید برای این مساله چارهای مناسب اندیشیده شود و شرایط را برای جامعه پذیر کردن آنها فراهم ساخت. البته ناگفته نماند که با عملی شدن رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر می توان به این موضوع مهم نیز دست یافت.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر،94.02.01