Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

فعالیت 140 هزار مرکز در حوره کاهش آسیب و 120مرکز سرپایی

$
0
0

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از فعالیت 140 مرکز در سراسر کشور در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی خبر داد.

محسن روشن پژوه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس اظهار داشت: در بخش کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش نیروهای متخصص ما این است که عوارض اعتیاد را درمبتلایان شناسایی کرده و آنها را کنترل کنیم تا این عوامل برای بهتر زیستن بیماران مبتلا به انواع مخدر مانع نباشد. در واقع ما در این بخش از خدمات، با عوارض مصرف مواد سر و کار داریم و آنها را کنترل می‌کنیم.

وی افزود: 140 مرکز در سراسر کشور در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی را فعالیت می‌کنند.

به گفته روشن پژوه ، در این مراکز موارد مصرفی مورد نیز بیماران مبتلا به اعتیاد ، نظیر سوزن و سرنگ یک بار مصرف و دیگر وسایل مورد نیاز برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت معتادان و تسری دیگر اختلالات و بیماری‌های ناشی از اعتیاد به اعضای خانواده وی و جامعه، عرضه می‌شود.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور همچنین از فعالیت 120 مرکز سرپایی ارائه خدمات درمانی خبر داد و گفت: مراجعان این مراکز بیمارانی هستند که به خدمات سرپایی نیاز دارند و شرایط آنها به نحوی است که در هر مراجعه به این مراکز ، خدمات مورد نیاز را می‌گیرند و به خانه بر می‌گردند.

وی افزود: بیشتر از هزار مرکز درمان اقامتی میان مدت فعال هستند که بیماران نیازمند به اقامت در این مراکز برای برخورداری از خدمات درمانی می‌توانند تا یک ماه در این مراکز و تحت نظر کادر آموزش دیده و متخصص بستری باشند ضمن اینکه 20 مرکز درمان اقامتی بلند مدت هم فعالند که دوره اقامت در این مراکز بین سه تا 6 ماه است.

روشن پژوه در ادامه به فعالیت شبانه روزی خط ملی اعتیاد با شماره 09628 اشاره کرد و گفت: نیازمندان به خدمات مشاوره‌ای می‌توانند از سراسر کشور با این شماره تماس بگیرند و از کمک‌های پرسنل آموزش دیده و مجرب این مرکز بهره مند شوند.

به گفته معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در سال گذشته بیش از 350 هزار نفر با این شماره تماس گرفته و از خدمات مشاوره‌ای خط ملی اعتیاد برخوردار شده‌اند.

وی اضافه کرد:تدوین و اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد ، فصلی دیگر از وظایف معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور است و حفاظت از سلامت روان و جسم همه افراد جامعه وظیفه‌ای ملی است که اهداف برنامه‌های این معاونت نیز بر همین مبنا تعریف شده است.

روشن پژوه تصریح کرد: برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد از سال 82 تا کنون در سه بخش روستاها، شهرها و محله ها ، محیط های کاری، محیط های آموزشی و مهدهای کودک اجرا شده است.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور بیان داشت: ما تسهیل گران آموزش دیده سازمان بهزیستی را به همه محله‌ها و محیط های مورد نظر اعزام می‌کنیم تا ضمن شناخت دقیق از فضاها ، بسترهای متفاوت موجود در آنها و افراد متعلق به اجتماعات حاضر در این محله‌ها ، بتوانند شناختی مناسب از ناهنجاری‌های رفتاری و اجتماعی مضر برای سلامت اجتماعی و فردی ، بیماری اعتیاد وراهکارهای پیشگیری ارائه کنند.

وی گفت: گام بعدی ، آموزش این افراد است تا بتوانند در محیط خود، اهرمی برای پیشگیری از اعتیاد محسوب شوند. این عده بعد از توانمند شدن،می‌توانند نیازهای محله خود را در پیشگیری از مقوله اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی پوشش بدهند.

به گفته روشن پژوه برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی محله محور تا کنون در 5 هزار محله کشور اجرا شده است.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: رسالت ما ارتقای سلامت از سطح آسیب به سطوح بالاتر سلامت با تاکید بر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است. بر این مبنا تلاش می‌کنیم تا طبق مدل‌های بین المللی در مقوله سلامت به همه ابعاد روانی، اجتماعی ، جسمی و غیره توجه کنیم.

وی در پایان گفت:در کنترل اعتیاد باید چهار اصل از جمله اینکه انسان با همه ابعاد روانی و اجتماعی مد نظر باشد. دوم این که همه طیف پیشگیری را از سطوح نخستین و اولیه مورد توجه قرار گیرد . سوم اینکه همه گروه های اجتماعی مورد توجه باشند و در آخر این که باید مشارکت مردمی در این حوزه افزایش یابد و همواره از توان مردمی به عنوان بازوی حمایتی و اجرایی برخوردار شویم.

منبع خبر: فارس 94.02.06


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles