مدیر دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی از اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد خانه به خانه از اوایل خرداد خبرداد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم محسن روشنپژوه در نشست خبری خود به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: ما به توسعه سلامت در همه ابعاد و برای همه مردم در زمینههای پیشگیری و کاهش آسیب توجه میکنیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته هدف ما بیشتر ساماندهی و ارتقای کیفی فعالیتها بود که در این راستا گسترش برنامه اجتماعمحور خط ملی اعتیاد را داشتیم که تغییراتی در پاسخ دهی تماسها به وجود آمد. خط ملی اعتیاد به شماره 09826 در سال گذشته 400 هزار تماس داشت که 97.5 درصد آن موفق بود. بیشترین تماسها از سوی خانمها و بیشترین سوال در مورد چگونگی کمک به یک فرد معتاد در خانواده بود و همچنین بیشترین مادهای در باره آن سوال شده است شیشه بود.
روشنپژوه افزود: سال گذشته همچنین 10 کارزار رسانهای با اعتبار یک میلیارد و 100 میلیون تومان برگزار شد که با مشارکت همه دستگاههای ذیربط در شورای هماهنگی استانها صورت گرفت؛ در حوزه پیشگیری همچنین ارتقای شبکه ملی اترک که حاصل فرآیند مردم سالارانه بود را داشتیم، نقاط قوت و ضعف این شبکه استخراج شد و قرار است همایش ملی در این زمینه در 6 ماهه نخست امسال برگزار شود.
مدیر دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به این اعتبار 19 میلیارد تومانی این دفتر افزود: مانند سایر دستگاهها سهم درمان از این اعتبار نسبت به پیشگیری بیشتر است اما تلاش میکنیم که سهم پیشگیری را نیز افزایش دهیم.
روشنپژوه همچنین از اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد هم خبر داد و گفت: این طرح از سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر در مرحله جمعآوری داده است و امیدواریم مرحله عملیاتی آن از اول مرداد آغاز شود. در این طرح براساس فرمول پژوهشی نمونهگیری انجام شده و براساس آن 120 پژوهشگر آموزش دیده به درب منازل مراجعه میکنند که کافی است مردم به آنها اعتماد کرده و اطلاعات واقعی بدهند تا برنامهریزی در این خصوص بادقت بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه تمام یارانه پرداختی به مراکز سرپایی و درمان اعتیاد حدود 2 میلیارد و 900 میلیون تومان است تصریح کرد: باتوجه به گسترش حوزههای صنعتی و کاری در منطقه عسلویه عوامل خطر مانند اعتیاد نیز میتواند در حال گسترش باشد که برای پیشگیری از آن طرحی با بودجه وزارت رفاه آماده اجراست و فردا در این منطقه از آن طرح رونمایی میشود.
همچنین در این نشست مهدی میرمحمدصادقی مدیر دفتر مشاوره مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی اظهار داشت: با توجه به اهمیت سلامت جامعه کارگری در کشور خط 43945 برای انجام مشاوره با کارگران و خانواده آنها راهاندازی شد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین فعالیتهای ما صدور مجوز برای دفاتر مشاوره است که براین اساس سال گذشته به 200 مرکز مشاوره تخصصی مجوز دادیم.
میرمحمدصادقی همچنین گفت: پرداختن به سلامت روان از مراحل مهم اجتماعی است که در بسیاری از اوقات خود را به صورت یک ضرورت نشاننمیدهد اما باید بدانیم که سلامت روان با موضوعاتی از جمله طلاق و خشونت به هم پیوسته است و سلامت روان و سلامت جسم به صورت متقابل بر یکدیگر اثر میگذارند.
مدیر دفتر مشاوره مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی افزود: ما در بحث سلامت روان طرح غربالگری اضطراب در مهد کودکها را انجام میدهیم تا از بروز افرادی مضطرب در آینده جلوگیری شود. همچنین طرح غربالگری معلمان نیز مورد نظر است چرا که معتقدیم اگر معلمی با شرایط نامناسب روحی به کلاس برود راندمان خوبی نخواهد داشت.
میرمحمدصادقی همچنین گفت در سال 93، 50 هزار نفر در مراکز دولتی و یک میلیون نفر در مراکز غیردولتی مشاوره گرفتند همچنین یک میلیون نفر نیز باصدای مشاور تلفنی 1480 تماس داشتند که خواهان مشاوره تلفنی بودند اما ما توانستیم به 500 هزار نفر از آنها مشاوره بدهیم. اما تلاش میکنیم سامانه 1480 با گسترش زیرساختهای مخابراتی گسترش یابد.
منبع خبر: تسنيم 94.02.06