نهمین اجلاس همکاریهای منطقهای در کنترل مواد مخدر در ترکمنستان با امضای یک بیانیه مشترک که نقشه راه برای تعاملات منطقهای و بینالمللی در این خصوص است، توسط وزرای امور خارجه و نمایندگان کشورهای شرکت کننده به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد، نهمین اجلاس همکاریهای منطقهای در کنترل مواد مخدر امروز در محل ساختمان وزارت خارجه ترکمنستان در عشقآباد برگزار شد.
«ارلان عبداللهاف» وزیر امور خارجه قرقیزستان، « سراج الدین عسلاف» وزیر امور خارجه تاجیکستان، «رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان و نیز «یوری فدوتاف» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اداره مواد مخدر و جرایم سازمان ملل و نمایندگان بنیاد «آقا خان» در این همایش یک روزه حضور داشتند.
در پایان این همایش یک روزه که در آن کارشناسان و مدیران نهادهای مربوطه به مواد مخدر و مبارزه با جرایم کشورهای آسیای مرکزی نیز حضور داشتند، بیانیه مشترک در زمینه همکاریهای اداره موارد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و 5 کشور آسیای مرکزی، روسیه و آذربایجان برای سالهای 2015 الی 2019 میلادی که در واقع نقشه راه برای تعاملات منطقهای و بینالمللی در این خصوص است، توسط وزرای امور خارجه و نمایندگان تام الختیار کشورهای مذکور امضا شد.
پس از برگزاری مراسم، امضاء سند مذکور وزرای امور خارجه ترکمنستان، قرقیزستان، تاجیکستان و معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی اداره مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی حضور یافتند و نتایج همایش مذکور را برای نمایندگان رسانههای خارجی و محلی تشریح کردند.
وزرای امور خارجه ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سخنانی کوتاه خود نتایج همایش مذکور را مثبت و سازنده توصیف و بر تشریک مساعی کشورهای منطقه برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و جریانات افراطی در منطقه آسیای مرکزی تاکید کردند.
معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی اداره مواد مخدر و جرایم سازمان ملل (UNODC) در سخنان خود تاکید کرد: موضوع مواد مخدر یک موضوع جهانی است و بعنوان یک بحران در سازمان ملل مطرح و همه باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنند.
«یوری فدوتاف» تصریح کرد: هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند با تهدیدات و پیامدهای مواد مخدر و جرایم مقابله کند و سازمان ملل نیز به نوبه خود با کلیه کشورها و نهادهای مربوطه تعاملات لازم را برای مبارزه با این پدیده شوم برقرار خواهد کرد.
در این نشست تاکید شد که بیش از 80 درصد هروئین جهان در افغانستان تولید میشود و میزان تولید مواد مخدر در افغانستان سال به سال در حال افزایش است و با توجه به اینکه کشورهای آسیای مرکزی همسایه این کشور هستند، از کشورهای آسیب پذیر در این زمینه محسوب که همکاری مشترک و اتخاذ تدابیر مشترک برای مقابله با این پدیده موثر میباشد.
منبع خبر: فارس 94.02.16