مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مهندسان ایرانی موفق شدند با بهرهگیری از روش مهندسی معکوس انواع دستگاههاي آشكارساز مواد مخدر (بادیاسکنر) را در داخل ایران تولید کنند و امسال نيز با بهرهگیری از این دستگاهها، سازمان زندانها توانست بیش از 30 کیلوگرم مواد مخدر را کشف كند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، علیرضا اکبرشاهی در نشست خبری خود به منظور گزارش عملکرد 100 روزه حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر ستاد با ارائه آمار اقدامات انجام شده در ماههای شهریور، مهر و آبان توسط دستگاههای مرتبط با مواد مخدر همچون نیروهای انتظامی، اطلاعاتی و قضایی اظهار داشت: در 100 روزه اخیر 532 عملیات در سطح کشور صورت گرفت که این آمار نسبت به 3 ماهه پیش از آن 22 درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل 114 درصد رشد داشته است.
وی افزود: در همین مدت 908 باند، شبکه و گروه که در تهیه و توزیع مواد مخدر و روانگردان فعالیت داشتند، منهدم شدند که این آمار نسبت به 3 ماه گذشته 30 درصد رشد داشته و نسبت به سه ماه مشابه در سال گذشته 54 درصد رشد را نشان میدهد.
مديركل مقابله با عرضه ستاد بيان داشت: در 3 ماهه اخیر 94 کارگاه تولید شیشه در کشور شناسایی و منهدم شده که از این کارگاهها بیش از 162 تن شیشه و انواع مواد روانگردان کشف شده است، همچنين کشفیات در این حوزه نسبت به 3 ماهه پیش از آن و مدت مشابه سال قبل به ترتیب 12 و 44 درصد رشد داشته است.
اكبرشاهي با بیان اینکه طبق تدابیر فرمانده ناجا و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر سرمایهگذاری در بخش مقابله با عرضه مواد مخدر در مناطق مرزی و حاشیه آن متمرکز بوده گفت: با توجه به سرمایهگذاریهای تخصیص یافته قریب به 80 درصد از کشفیات ما در سال 91 از مناطق مرزی در حاشیه این مناطق به دست آمده و میزان این کشفیات در شهر تهران با کاهش یک درصدی نسبت به سال 91 به 3 درصد رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به موفقیتهای متوالی پلیس، دستگاههای قضایی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم حج امسال اظهار داشت: خوشبختانه در موسم حج همچون سالهای متوالی اخیر حتی یک گرم مواد مخدر در عربستان کشف نشد و این موفقیت با همراهی و همکاری دستگاههای مسئول و ارائه آموزشهای لازم به مردم و همراهی آنها حاصل شد.
وي در ادامه با اشاره به شناسایی و پاکسازی نقاط آلوده کشور بر تدوام اجراي اين طرح تاكيد كرد و گفت: در استانهای خراسان شمالی، تهران، مازندران، کرمان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، هرمزگان، گلستان و البرز شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده در دستور کار قرار گرفته و در اجرای این طرح نيز بالغ بر 11 هزار نفر معتاد پرخطر و خردهفروش مواد مخدر دستگیر شدهاند که با توجه به کشف مقادیر قابل توجهی از این افراد میتوان نتیجه گرفت که عده کثیری از آنها علاوه بر مصرفکننده بودن توزیع مواد مخدر را نیز برعهده داشتند.
مدیرکل مقابله با عرضه ستاد محلههای عباسآباد در نکای مازندران، مهرنجان و فلاورجان اصفهان و کالنخودک مشهد را از جمله این موارد عنوان کرد و پاکسازی پارک هرندی و حاشیه اتوبان چمران در تهران را از نقاط هدف این طرح برشمرد.
اكبرشاهي همچنين از امحای بیش از 9 تن مواد مخدر غیر داوریی و غیر قابل استحصال در هفته ناجا در 11 استان کشور با استفاده از تجهیزات جدید توسط پلیس خبر داد و گفت: با توجه به سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر در استفاده از تجهیزات جدید در امر مبارزه با عرضه مواد به زودی یک پارت از سگهای موادیاب در اختیار پلیس مرزبانی قرار میگیرد.
وي در ادامه گفت: در طول مدت زمان 7 ماهه سالجاری و در جریان مبارزه با قاچاقچیان و اشرار موفق به کشف 168 قبضه سلاح و بیش از 2700 دستگاه خودرو سبک و سنگین شدهایم.
وی در ادامه تاکید کرد: طبق عملیاتهای صورت گرفته به طور میانگین روزانه قریب به 6 عملیات بر علیه قاچاقچیان مواد مخدر انجام شده و با توجه به این اقدامات روزانه 10 باند مواد مخدر متلاشی، 1.8 تن مواد مخدر کشف و روزانه یک کارگاه تولید شیشه منهدم شده است.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر92/9/13