استاد دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينكه براي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد مدارس در اولويت برنامه ها قرار گيرند و اين امر نياز به يك طرح ضربتي است، گفت: برنامه هاي پيشگيري از اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتي و بويژه روانگردان ها در مدارس بايد به 10 برابر افزايش يابد.
آذر احمدپور در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در عصر كنوني تبعات اعتیاد، متوجه دانش آموزان است ، لذا به طور طبیعی خسارت و ضرر جبران ناپذیر نیز به دنبال این تبعات متوجه آنان خواهد شد.
وي با بيان اينكه نوجوانان و جوانان قشر پویا، فعال و خلاق هر جامعه هستند، اظهار داشت: اگر دانشآموزان به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها آلوده شوند، ضرر و زیان بیشتری متوجه جامعه خواهد شد.
احمدپور ادامه داد:كشور ما دارای جمعیتی جوان است و به همین دلیل اهمیت پیشگیری از اعتیاد بسیار ضروری است، در مدارس با نوجوانان و جوانان ارتباط مستقیم وجود دارد و معلمان و مديران نيز با اولیای آنها در ارتباط هستند، بنابراین براي دانشآموزان، اولیاء و هم برای كاركنان در این زمینه باید برنامه های عملیاتی و تاثیرگذار داشته باشیم.
وي اضافه كرد: افرادي که در سنین پایین تر به سیگار روی می آورند ، احتمالا تا سالها مصرف سیگار را ادامه می دهند و سپس استعمال مواد مخدر را تجربه مي كنند كه به مرور سلامت فكري و جسمي خود را از دست مي دهند.
وي با اشاره به اينكه با توجه به گسترش مصرف مواد مخدر در کشور و پایین آمدن سن شروع مصرف مواد ، اهمیت پیشگیری از اعتیاد و مداخله های لازم در بین کودکان و نوجوانان به ویژه در مدارس بیش از پیش ضروری است ، گفت: بايد پیشگیری از مصرف مواد مخدر مورد توجه صاحب نظران ، والدین و مجریان قانون قرار بگيرد و این برنامه ها با هدف به تاخیر انداختن و یا جلوگیری از شروع مجدد استفاده از مواد مخدر و روان گردانها در جامعه طراحي و عملياتي شود.
اين استاد دانشگاه افزود:دانشآموزان در سنی هستند که بیشترین تاثیر را از گروه همسالان خود میپذیرند، قرار گرفتن آنها در معرض خطر اعتیاد، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وي ، ضعف خانواده در کنترل فرزند نيز را ازديگر عواملي دانست كه اعتياد را در دانشآموزان گسترش داده است.
احمد پور تصريح كرد:برنامهريزي دقيقي براي برخورد با اين موضوع وجود ندارد، بنابراين دستگاههاي ذيربط بايد با همکاري والدين اعتياد را در جامعه از بين ببرند و از ورود اين معضل بزرگ ميان دانشآموزان با اجراي يك طرح ضربتي جلوگيري کنند.
احمدپور تاكيد كرد: متاسفانه رویکرد انکار آمار رسمی همواره در میان مدیران وجود داشته و همواره بهجای اتخاذ تدبیری برای حل مساله، پاککردن صورتمساله را در دستور کار خود قرار مي دهند بايد بدانيم كه رواج مصرف مواد مخدر با انواع و اشكال مختلف در جامعه بيداد مي كند و نمي توان به راحتي اين مساله را ناديده گرفت .
به گفته وي ،اجرای برنامه مهارتهای زندگی در مدارس، تغییر در نگرش دانشآموزان از طریق ارائه اطلاعات صحیح به آنها درباره مواد مخدر و عوارض آن، گنجاندن آموزشهای مربوط به مقابله با اعتياد در برنامه درسی مدارس، اتخاذ تدابیر لازم برای دانشآموزان در معرض خطر و مداخلات اولیه و زود هنگام، آموزش والدین برای توانمندسازی آنها در جهت مبارزه پیشگیرانه، تولید بستههای آموزشی اعم از کتاب و سی دی آموزشی منطبق بر نیازسنجی و بومیسازی فعالیتها، استفاده از تشکلهای دانشآموزی در عرصه مبارزه فرهنگی با مواد مخدر و تقویت مراکز مشاوره دانش آموزی از جمله اقداماتی است كه بايد در امور پيشگيرانه مورد توجه قرار گيرد.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد:وقتي براي اجراي اين برنامه ها عزم جدي از سوي مسوولان و مديران بويژه آموزش و پرورش بوجود آيد ، اولياي دانش آموزان نيز به اهميت موضوع پي برده و خود را مسوول همياري و مشاركت در جهت مقابله با اعتياد خواهند كرد و آن وقت مبارزه اجتماعي با مواد مخدر محقق مي شود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.08.21
↧
برنامه هاي پيشگيري از اعتياد در مدارس با طرح ضربتي افزايش يابد
↧