مدیرکل آموزش و پرورش کردستان تقویت مهارتهای زندگی و تمرین عقلی در دانشآموزان را عاملي مهم در عدم گرایش آنان به اعتیاد خواند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان؛ رشید قربانی در همایش مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی که به مناسبت نخستين هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی مدارس در مجتمع فرهنگی نور سنندج برگزار شد، اظهار کرد: توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و مدارس به منظور داشتن علم و آگاهی بالا برای راهنمایی و هدایت درست دانشآموزان در زمینه پیشگیری با آسیبهای اجتماعی و همچنین تقویت و ازدیاد تعامل و ارتباط معلم و دانشآموز در کاهش آسیبهای اجتماعی و جلوگیری آنها در دام اعتیاد و آسیبهای اجتماعی امری موثر است.
وي با اشاره به اینکه اگر در بحث آسیبهای اجتماعی اگر اقدامات مناسبی صورت نگیرد میتواند، مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد، بیان کرد: متاسفانه امروزه اعتیاد بیشتر در بین نوجوانان و جوانان وجود دارد و چون این قشر از دانشآموزان محسوب میشوند باید آگاهی معلمین و مدیران بیشتر باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: امسال وزارتخانه برای نخستینبار از 30 آذر تا 6 دیماه را تحت عنوان هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در مدارس در تقویم کاریاش قرار داده و به دنبال تعمیق آگاهیدهی به دانشآموزان درباره آسیبهای اجتماعی است.
قرباني اضافه کرد: هدف از برگزاری این مراسم آشنایی مدیران و مربیان مدارس با راههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، رفتارهای پرخطر و سوء مصرف مواد در بین دانشآموزان ، ارتقاء توانمندیهای روانی ـ اجتماعی گروههای هدف در زمینه مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی، رفتارهای پرخطر و اعتیاد، کاهش عوامل مخاطره آمیز تهدیدکننده دانشآموزان و رصد وضعیت آسیبهای اجتماعی دانشآموزان و غیره است.
وي با بیان اینکه بحث آسیبهای اجتماعی در تعریف واژگانی برای هر جامعهای اگر متناسب با انتظارات جامعه صورت نگیرد آسیب به حساب میآید و متناسب با ارزشها و رسالت و فرهنگ، آسیبها متفاوت است اما اعتیاد در تمام کشورها آسیبی جدی تلقی میشود.
قربانی بیان داشت: واقعیت این است که وزارت آموزش و پرورش خطر اعتیاد را سالهاست که پذیرفته، اما آمارها در این خصوص دقیق نیستند به هر صورت ما حتی نمیپذیریم یک دانشآموز معتاد داشته باشیم و باید دانست که دانشآموزان امانات آموزش و پرورش هستند اما عمده کسانی که در سنین نوجوانی و جوانی به سر میبرند در سه گروه اقلیتی، در معرض آسیب و اکثریتی قرار دارند و ممکن است دچار اعتیاد شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین رسالت معاونین پرورشی و مدیران بحث تربیت است تصریح کرد: 6 ساحت تربیتی در سند تحول بنیادین تعریف شده است که سه ساحت آن به بحثهای اخلاقی مربوط است.
قرباني مهمترین کار برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی را انجام کارهای معطوف به هدف دانست و گفت: اگر کاری معطوف به هدف نباشد آن کار بیارزش تلقی میشود.
وي در خاتمه تاكيد كرد توانمندسازی نیروی انسانی، تعامل و ارتباط بین مربیان و دانشآموزان، بهرهگیری از تمام ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری، ارتباط اولیا و مربیان را از جمله برنامههای اساسی است که باید مورد توجه مدارس قرار گیرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان94.10.12