Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

دور شدن نهاد خانواده از جايگاه اصلي ، اعتياد را در جامعه افزايش مي دهد

$
0
0

استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران معتقد است ، دور شدن نهاد خانواده از جايگاه اصلي خود، به هم خوردن نظم خانوادگي، سست شدن پايه اين نهاد اساسي و افزايش طلاق، باعث شده فرزندان از دوران كودكي تربيت اصولي را فرا نگيرند و پس از رسيدن به نوجواني ، به دليل كمبودهاي عاطفي و معنوي به مصرف مواد مخدر صنعتي و داروهاي روان گردان روي مي آورند.

ساناز ضيغمي در گفت وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، رويكرد اجتماعي شدن مقابله با اعتياد را در گرو احساس مسووليت والدين دانست و افزود: متاسفانه سست شدن پايه هاي نهاد خانواده باعث شده كه كاركرد خود را در مورد كنترل آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد از دست بدهد.

وي ادامه داد: در حاليكه كشورمان يك جامعه اسلامي است و تعاليم اسلامي ارزش هاي خانوادگي را به بهترين وجه بيان كرده و مورد تاكيد قرار داده، نبايد شاهد سست شدن پايه هاي خانواده باشيم.

اين روانشناس باليني با استناد به گزارش‌هاي منتشر شده در رسانه ها مبني بر اينكه حدود 60 درصد معتادان به دليل مسايل و مشكلات خانوادگي ، به مصرف مواد مخدر روي آورده اند، اضافه كرد:فرد وقتي از دوران كودكي در خانواده نيازهاي عاطفي اش برآورده نشود، مجبور مي شود دست نياز به سوي ديگران دراز كند، در اين زمان است كه عاملان تهيه و توزيع مواد مخدر از اين موقعيت ها سوء استفاده مي كنند و با ارتباط عاطفي دروغين افراد را به سوي انحراف مي كشانند.

ضيغمي در عين حال گفت : زياده روي در محبت نيز خود مانند كمبود محبت اثر منفي بر تربيت فرزندان دارد، به نحوي كه فرزند هميشه متكي به پدر و مادر است و هيچ گاه احساس استقلال و بزرگ منشي نخواهد كرد.

وي اظهار داشت : زماني كه چنين فردي وارد جامعه شود و در اين موقعيت از محبت هاي پدر و مادر به دور باشد، احساس كينه و عقده جويي كرده و براي جبران اين مسئله به مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي روي مي آورد.

اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تاكيد كرد: براي مبارزه اجتماعي با مواد مخدر ، بايد موارد ياد شده مورد كارشناسي و بررسي قرار گيرد و از طريق وسايل ارتباط جمعي ، عواملي را كه زمينه ساز اعتياد فرزندان است ، به خانواده آموزش داد.

ضيغمي با بيان اينكه برخوردهاي نظامي ، امنيتي ، برنامه ريزي سازمانها براي مقابله با اعتياد و غيره كافي نيست ، افزود: مهمترين اصل اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر ، نهاد خانواده است ، هوشيار شدن اين نهاد مي تواند جلوي بسياري از آسيب هاي اجتماعي و روند رو به رشد آمار معتادان را بكاهد.

وي ،انتخاب يك مشاور، براي خانواده و گرفتن راهنمايي از او براي ابراز محبت و علاقه به فرزندان و همچنين رفع نيازهاي عاطفي آن ها، جلوگيري از بحث و مجادله والدين و تقويت روحيه گذشت و ايثار در خانواده را از موارد بسيار مهم براي مقابله با اعتياد نوجوانان بيان كرد.

به گفته ضيغمي ، والدين نبايد تمامي خواسته هاي فرزندان را بدون چون و چرا برآورده كنند، بلكه اجازه دهند آنها سختي زندگي را كمي احساس كرده و تا زماني كه در اجتماع قرار گرفتند و با مشكلي روبه رو شدند، بتوانند با آن مقابله كنند.

وي افزود: خانواده ها بايد عيوب فردي و اجتماعي فرزندان را به آنان تذكر دهند تا فرزندان كمبودها و نقص هاي دوران كودكي خود را به دوران بزرگسالي منتقل نكنند و در پي رفع عيوب خود باشند.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: تحكيم پايه هاي اعتقادي ، آموزش فرزندان و آشنا كردن با عوارض اعتياد به جاي محدود كردن آنان نيز امري مهم است و بايد تربيت فرد سالم بيش از هر دغدغه و مسئله اي محور اصلي نهاد خانواده باشد.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.10.28 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles