يك جامعه شناس و تحليل گر مسايل اجتماعي مي گويد: آموزش ارزشهاي اجتماعي و اخلاقي بويژه از طريق رسانههاي همگاني كه مردم تاثيرپذيري فراواني نسبت به ساير نهادها دارند، ضرورتي انكارناپذير در جهت پيشگيري از اعتياد افراد جامعه است .
احمد علي پرندي در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: عدم حمایت درست خانواده، مدرسه و جامعه از نوجوانان و جوانان، پاسخنگرفتن نیازهای دوران نوجوانی، نبود امید و معنا در زندگی افراد جامعه، در دسترسبودن مواد مخدر، فشارهای تحصیلی، بیکاری، در نظر گرفته نشدن اطلاعات و مواد آموزشی متناسب با نیازهای دوره نوجوانی در دروس مدرسه از جمله مواردي است كه زمينه را براي شروع و تجربه مصرف مواد مخدر صنعتي و داروهاي روانگردان ايجاد ميكند.
وي با بيان اينكه بخش مهمی از گسترش بحران اعتیاد در جامعه ما به خاطر در دسترس بودن مواد مخدر است، اظهار داشت: اگرچه عرضه رو به گسترش مواد مخدر در اشکال مختلف و فریبنده نقش مهمی در گسترش شمار معتادان دارد، اما مهمترین عامل افزایش آمار اعتیاد، شرایط زمینهاي فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و روانی است که باعث افزایش تقاضا برای مصرف شده است.
پرندي ادامه داد: البته اکثر این عوامل قابل پیشگیری و اصلاح هستند، بخش مهمی از آنها را میتوان حتی با آموزشهای ساده و فراگیر به راحتي کنترل کرد.
وي با بيان اينكه نحوه زندگی ما و شکل ارتباط با فرزندان، شيوه و میزان حمایت عاطفی که از آنها كرده و ارزشها و اهدافی که برای آنها تعریف میکنیم، در كاهش تقاضا براي مصرف مواد مخدر موثر است، اضافه كرد: در واقع شیوه زیستن و روابطی که داریم یکی از مهمترین بخشهایی است که در صورت اصلاح به کاهش این خطر و حفاظت فرزندان کمک میکند.
اين جامعهشناس با اشاره به اينكه در مجلهها و برنامههای تلویزیونی به بزرگنمایی ستارههای ورزشی و هنری پرداخته میشود، گفت: پیام این برنامهها به مخاطب آن است که مهمترین اهداف زندگی، ثروت و شهرت هستند و از طرفی قرار دادن تمام تلاش خود در زندگی برای کسب اینها، به معنای پاسخنگرفتن بسیاری نیازهای مهم افراد بوده كه در نتیجه اين تبليغات نادرست، مسير اعتیاد به مواد مخدر را هموارتر ميكند، در حاليكه رسانهها بايد به مسايل اخلاقي و ارزشهاي اجتماعي ستارههاي ورزشي و هنري بپردازند.
پرندي در ادامه همواره كودكان نياز به خانواده سالم دارند، اظهار داشت: برای مبارزه با معضل اعتیاد، در اولین گام والدین باید دانش و آگاهیهای لازم در مورد اعتیاد و علت گرایش کودکان و نوجوانان به این مسئله را کسب کنند، این آگاهیها را میتوان از راههای مختلف بويژه رسانه ها كسب كرد.
اين تحليلگر مسايل اجتماعي برنامه هاي پيشگيرانه هزینهها و آسیبهای كمتري را به همراه دارند، تصريح كرد: آموزش مهارتهای زندگی و ارزشهای اخلاقی از طريق مختلف میتواند برای والدین و كودكان پنجرههایی رو به نور و اميد عاري از اعتياد به مصرف مواد مخدر و روان گردانها باشد.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر 94.11.08