Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

جامعه با نوعي افكار عمومي نابالغ در مقابله با اعتياد مواجه است

$
0
0

يك كارشناس ارشد جامعه شناسي گفت: در حال حاضر در جامعه ما نوعي افكار عمومي نابالغ بر آحاد مردم حاكم است كه هنوز نتوانستيم در مبارزه اجتماعي با مواد مخدر صنعتي و شيميايي به نتايج مطلوبي دست يابيم .

 در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: براي اين تغيير نگرش بايد يك برنامه كاري براي تقويت مثبت اين افكار عمومي و جهت دهي به آن براي مداخله اجتماعي تدوين شود.

وي با بيان اينكه يكي از ملزومات اصلي نهضت پيشگيري از اعتیاد ، حساس كردن افكار عمومي نسبت به پديده شوم مواد مخدر و آسيب هاي فراوان آن است، اظهار داشت: ايجاد يك حركت عمومي در برابر مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و بهره‌گيري از توانايي هاي مردمي در اين زمينه، قبل از هر چيز نيازمند ايجاد افكار عمومي قوي، حول آن است كه از اين طريق، يك مسالة اجتماعي به مسالة شخصي افراد تبديل شود و به مشاركت در مداخلة اجتماعي بينجامد.

اين جامعه شناس تصريح كرد: در حال حاضر حساسيت‌هاي زيادي در جامعه، به ويژه در طبقة متوسط شهري، نسبت به پديده مصرف مواد مخدر وجود دارد. اما اين حساسيت‌ها به توسعة مشاركت عمومي نمي انجامد.

طهماسب اضافه كرد: برنامه‌هاي پيشگيري از مصرف موادمخدر و روانگردان‌ها از اولويت‌هاي اساسي بوده و بر همين اساس بايد با فعاليت هاي دستگاه‌هاي فرهنگي كشور و با تعيين استراتژي محوري اين پيشگيري ساماندهي شود.

طهماسب ادامه داد: براي مصون سازي 70 ميليون نفر در كشور، فعاليتهاي پيشگيرانه در ابعاد آموزش، اطلاع رساني،آگاه سازي، توسعه و تقويت فعاليتهاي جايگزين محيط هاي آموزشي ضروري است .

به گفته اين كارشناس ارشد جامعه شناسي ،همچنين خانواده و انسجام خانوادگي مهم ترين عامل در نگرش منفي به مصرف موادمخدر است.

طهماسب افزود: باورهاي مذهبي مهمترين متغيري است كه نگرش به مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و روان گردان ها را منفي مي كند.

وي با اشاره اينكه جوانان نگرشی مدارا جویانه تری نسبت به مصرف موادمخدر و داروهاي روان گردان ها دارند، اظهار داشت:مصرف موادمخدر از نظر مردم امري اجتماعي است و نه روان شناختي، زیرا مصرف موادمخدر در فضاهاي اجتماعي و پاتوقها شكل مي گيرد.

اين كارشناس ارشد جامعه شناسي تصريح كرد:مصرف موادمخدر ممکن است جزيی از سبك زندگي بخشي از جامعه باشد ، براي جلوگيري از اين نگرش بايد خانواده ها ، دانشگاهها ،مراکز علمی ، اصحاب قلم و مطبوعات به آموزشهاي تخصصي در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد روي آورند تا از این طریق شاهد یک حرکت هدفمند و مستمر باشیم.

طهماسب خاطرنشان كرد: با توجه به به مشكلات فراروي مبارزه فيزيكي و سخت افزارانه با مواد مخدر ،عدم دسترسي مطلق مردم به مواد، امكان وقوع خارجي ندارد و در هر صورت روزنه هايي جهت ورود مخدرها از سوي ماندهاي مافيايي فراهم مي شود ، پس بهتر است رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر متمركز بر آموزش و پيشگيري اوليه از مواد باشد.

به گفته وي، تجربيات كشورهاي مختلف نشان داده است كه تاثير فراوان فعاليت هاي پيشگيرانه البته از نوع علمي و تخصصي بر عدم اقبال و گرايش افراد به مصرف مواد مخدر و روان گردان ها است .

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.11.29 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles