معاون فرهنگي و پژوهشي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي گفت :مبارزه با مواد مخدر، وظيفهاي جهاني و ملي است و تك تك افراد وظيفه دارند با همت فراگير در مقابله با ويرانگري اين بلاي خانماسوز اقدام بايسته انجام دهند.
حجت الاسلام و المسلمين صادق گلزاده در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر و راهكارهاي تحقق اين رويكرد افزود: اصولا در جامعه معاصر قدرتهاي استكباري از اخلاق انساني و رعايت حقوق بشر كاملا به دور هستند، آنان با ادبيات حقوق بشر و حقوق انسانها آشنا نبوده و با توسعه مواد مخدر و محركهاي جديد صورت مسئله را به گونهاي تبيين ميكنند كه در دفاع از انسان و انسانيت هستند در حاليكه اقدامات آن فريبنده ، خطرناك و در جهت نابودي نسل جوان است .
وي توضيح داد: به عنوان مثال قدرتهاي استكباري به اسم مبارزه با مواد مخدر به افغانستان آمدهاند و با ادعاي اين مبارزه به توليد و عرضه مخدرهاي صنعتي و شيميايي بسيار خطرناك كه جسم و روح را نابود ميكند، در ميان جمعيتهاي جوان كشورهاي مختلف از جمله ايران نفوذ مييابند و به دنبال كسب درآمد و سودآوري هستند.
حجت الاسلام و المسلمين گلزاده با بيان اينكه امنيت مرزهاي كشورمان براي جلوگيري از ورود مواد مخدر در راستاي اجتماعي شدن مقابله با اعتياد يك ضرورت اساسي و اجتناب ناپذير است، اظهار داشت: با كنترل مرزهاي كشور، در واقع زمينه جذب مواد مخدر صنعتي و شميايي، روانگردانها و ابتلاي افراد به اين معضل را كمتر ميكنيم ، مقصود از كنترل مرزها، كنترل مبادي توليد و عرضه مواد مخدر است و بايد ارتقاي امنيت و بالا بردن هزينه جابه جايي مواد براي قاچاقچيان مدنظر باشد.
وي ادامه داد: مردم نيز بايد دولت را در كنترل اين بلاي خانماسوز كمك كنند و كارهاي علمي، كاربردي و راهبردي درباره اينكه چه چيزهايي عامل روي آوردن به مصرف مواد مخدر است، با همكاري اين دو قشر انجام شود و همه راهها براي لغزنده شدن افراد به سمت استعمال مواد را ببنديم تا در معرض ابتلا قرار گرفتن افراد به اين آسيب و معضل كاهش يابد.
معاون فرهنگي و پژوهشي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به اينكه پيشگيري از ديگر اموري است كه در جهت مبارزه اجتماعي با مواد مخدر مدنظر است، تصريح كرد: عوامل و زمينهها بايد به گونهاي تنظيم شود تا رغبت افراد به سمت مصرف مواد مخدر و داروهاي روانگردان كاهش يابد، پيشگيري حرف اول را در مقابله با اعتياد ميزند .
به گفته وي، همچنين بايد به اين مسئله توجه شود كه روي آوردن به مصرف مواد مخدر يك جرم و بيماري تلقي ميشود، خانوادهها بايد دغدغه اساسيشان مراقبت از فرزندان در جهت گرفتار نشدن به اعتياد باشد و نسبت به دوست يابي آنان نظارت داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمين گلزاده افزود: در گذشته نظام خانواده در تربيت و مراقبت از فرزندان بسيار پررنگ تر از عصر امروزي بود كه بايد همين نگرش دوباره در جهت اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر احيا شود.
وي با بيان اينكه بيكاري ، فقر ، غرور نابجا و طلاق از مهمترين علل گرايش به سمت مصرف مواد مخدر است، اظهار اميدواري كرد كه با رونق كسب و كار مشكلات اقتصادي و بيكاري مردم بويژه جوانان برطرف شود و والدين نيز روابط صميمي و مصلحت آميز با يكديگر داشته باشند تا مشكلات روحي و عاطفي براي فرزندان بوجود نيايد.
معاون فرهنگي و پژوهشي با بيان اينكه در جهت مبارزه اجتماعي با مواد مخدر بايد قوانين حوزه مبارزه با مواد مخدر تجميع شود، اضافه كرد: همچنين ضروري است آسيبها در اين زمينه نسبت به يكديگر برطرف شود و عاملان امر مواد مخدر منسجم و يك هدف برنامهها را براي مقابله با اعتياد تعقيب كنند، انسجام و همبستگي بوجود آيد و افراد و مجموعه نظام احساس تكليف و وظيفه كنند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.12.12