يك پزشك عمومي با اشاره به اينكه عوارض مواد مخدر صنعتي و روانگردان چند صد برابر مواد مخدر سنتي است، گفت: بر اساس تحقيقات انجام گرفته آمار ابتلا به سرطان به ويژه سرطان كبد و ريه در افرادي كه مصرف مواد مخدر دارند، بسيار بيشتر از افراد سالم است.
پرويز جودي در گفتو گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در كاهش اعتياد بسيار موثر خواهد بود به شرط اينكه واقعا اين رويكرد جامه عمل بپوشد و همه دستگاهها و مردم خود را در اين رابطه مسئول بدانند البته بايد در اين زمينه از تجارب موفق بين المللي نيز بهرهمند شد و اقدامات لازم در اين راستا را به صورت دقيق و عملياتي پيگير باشيم.
وي پيشگيري را مقدم بر امر درمان برشمرد و افزود: تجربه نشان داده زماني كه پيشگيري كنيم در حوزه درمان نيز موفق خواهيم بود صرف نظر از اينكه آمار اعتياد نيز كاهش يافته و ميتوانيم به موفقيتهاي زيادي دست يابيم. همچنين بررسي علل و ريشههاي اعتياد نبايد از ديد مسئولان غافل بماند امروزه از علل بزرگ اعتياد در ميان جوانان و نوجوانان نبود اوقات فراغت مناسب و بيكاري است در صورتي كه بتوانيم در اين دو حوزه برنامههاي كاملي را براي اين افراد ايجاد كنيم، قطعا يك عمل پيشگيري از اعتياد انجام دادهايم.
اين پزشك عمومي ادامه داد: عليرغم اينكه آموزش و ارتقاء آگاهي مردم در پيشگيري از اعتياد بسيار حائز اهميت است ولي زماني كه در امر پيشگيري تنها به موضوع آموزش توجه كرده و به ساير ريشههاي اعتياد نپردازيم نميتوان انتظار كاهش قابل ملاحظهاي آمار اعتياد در كشور را داشته باشم. بنابراين علاوه بر آموزش به ويژه براي قشر جوان بايد به صورت ويژه به مسئله اشتغال و ازدواج آنها نيز توجه جدي شود.
جودي در مورد عوارض اعتياد و آسيبهاييي كه اين مسئله بر سلامت افراد دارد، گفت: اعتياد عوارض روحي و جسماني زيادي براي فرد مصرف كننده و خانواده آن به همراه دارد. ابتدا اين موضوع بر دستگاه گوارش فرد و سيستمد مغز واعصابش اثر گذاشته و به تدريج تمام سيستمهاي بدن را تحت تأثير عوارض نامطلوب ميگذارد به طوري كه ميزان مرگ ناگهاني و ايست قلبي در معتادان بسيار بيشتر از افراد معمولي است.
وي كم خوابي، بي اشتهايي ، بد خلقي را جمله عوارض اعتياد برشمرد و عنوان كرد: امروزه نيز بر اساس تحقيقات انجام گرفته آمار ابتلا به سرطان به ويژه سرطان كبد و ريه در افرادي كه مصرف مواد مخدر دارند بسيار بيشتر از افراد سالم است بنابراين افراد جامعه به ويژه جوانان و نوجوانان بايد از عوارض اين مواد آگاهي داشته و به هيچ عنوان خود را درگير آن حتي براي يك بار امتحان نكنند.
اين پزشك عمومي خاطر نشان كرد: بايد توجه داشت كه عوارض مواد مخدر صنعتي و روانگردان چند صد برابر مواد مخدر سنتي است و علاوه بر آن ترك اعتياد مواد خدر صنعتي بسيار پيچيده بوده و فرد معتاد و خانوادهاش را با چالش هاي فراوان همراه ميسازد به علاوه اين مسئله به دليل توهم براي فرد خشتونت اجتماعي و گاهي قتل را نيز سبب ميشود لذا بايد افراد نسبت به خطرات ناشي از مصرف مواد مخدر آگاهي داشته باشند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.12.13