مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر از تصويب و ابلاغ اعتبار طرحهاي تحقيقاتي و آموزشي ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1392 به ميزان دو ميليارد و پانصد ميليون تومان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حميد صرامي در اين رابطه گفت: اعتبار سالجاري بهمنظور انجام طرحهاي تحقيقاتي و آموزشي است و بدون هر گونه رشد اعتباري، معادل بودجه طرحهاي تحقيقاتي و آموزشي سال گذشته ميباشد.
وي از انجام چهار طرح تحقيقاتي به صورت ملي بهعنوان اولويتهاي سالجاري از سوي دفتر تحقيقات و آموزش ستاد با بهرهگيري از ظرفيت علمي دانشگاهها و ساير مراكز پژوهشي خبر داد و افزود: انجام طرح شيوعشناسي سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها در بين شهروندان در 31 استان كشور، انجام طرح شيوعشناسي سوءمصرف مواد مخدر و روانگردانها در محيطهاي صنعتي 31 استان كشور، انجام طرح شيوعشناسي سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها در بين دانشآموزان مقطع سوم راهنمايي تا پايان چهارم دبيرستان در 31 استان كشور و بررسي و ارزيابي اثربخشي اقدامات كاهش عرضه طي 33 سال گذشته در سطح كشور از جمله طرحهاي تحقيقاتي داراي اولويت در سالجاري ميباشند.
حمايت مالي و معنوي از 20 پاياننامه فوق ليسانس و دكترا
صرامي به ديگر برنامههاي دفتر تحقيقات و آموزش ستاد در سالجاري اشاره كرد و ادامه داد: در سالجاري از 20 پاياننامه فوق ليسانس و دكترا كه در راستاي 158 اولويتهاي پژوهشي دفتر تحقيقات و آموزش ستاد صورت پذيرد و در سايت ستاد مبارزه با مواد مخدر بارگذاري شود، حمايت مالي و معنوي خواهد شد.
اين مقام مسوول در ستاد يادآور شد: تا پايان سالجاري 19 طرح تحقيقاتي ديگر در حال اجرا، همچون طرح شيوعشناسي ملي در ميان دانشجويان دانشگاههاي تابعه وزارتخانههاي علوم- تحقيقات و فنآوري و بهداشت- درمان و آموزش پزشكي، تدوين سند جامع تحقيقات مواد مخدر و روانگردانها، تدوين سند حمايتهاي اجتماعي و درمان اعتياد كشور به اتمام خواهند رسيد كه نتايج آن رسماً اعلام خواهد شد، همچنين 9 طرح تحقيقاتي در سطح استانها همچون تعيين ميزان شيوع اعتياد در محيطهاي صنعتي استان اصفهان انجام و به اتمام خواهند رسيد.
صرامي بيان داشت:: با هدف تقويت ادبيات تئوريك و مباني نظري امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها 59 جلد كتاب در زمينههاي درمان و پيشگيري از اعتياد توسط دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبازه با مواد مخدر با بهرهگيري از توان علمي 40 نفر از متخصصان كشور تدوين، چاپ و توزيع ميشود.
وي افزود: فصلنامه علمي و پژوهشي اعتيادپژوهي كه داراي رتبه علمي از وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري است در سالجاري در چهار شماره و حاوي آخرين مقالات محققين در زمينههاي جامعهشناسي، روانشناسي، روانپزشكي و پزشكي از سوي دفتر تحقيقات و آموزش ستاد تدوين، چاپ و در اختيار دانشگاهها و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
فصلنامه علمي- ترويجي سلامت اجتماعي و اعتياد چاپ ميشود
وي ادامه داد: در سالجاري براي اولين بار شاهد راهاندازي و چاپ فصلنامه علمي- ترويجي سلامت اجتماعي و اعتياد از سوي دفتر تحقيقات و آموزش ستاد خواهيم بود بنابراين انتظار ميرود محققين به ويژه روانشناسان اجتماعي و جامعهشناسان در اين عرصه همكاري جديتري با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته باشند.
مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد اظهار داشت: در سالجاري با هدف نقد و بررسي اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمينههاي كاهش عرضه و تقاضا، شاهد برگزاري 40 نشست تخصصي در تهران و 60 نشست تخصصي در سطح 30 استان كشور با حضور انديشمندان و نخبگان دانشگاهي و نيز متوليان مربوطه خواهيم بود.
وزارتخانههاي علوم و بهداشت سه واحد درسي با عنوان مديريت راهبردي مواد مخدر و روانگردانها ايجاد كنند
صرامي در ادامه، برگزاري دورههاي آموزشي با هدف ارتقاء سطح علمي كاركنان شاغل در دبيرخانه ستاد و دبيرخانه شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر را از ديگر برنامههاي سالجاري دفتر تحقيقات و آموزش ذكر كرد و گفت: با توجه به اينكه مواد مخدر و روانگردانها يك دغدغه ملي در بين مردم و مسئولان كشور ميباشد، بنابراين انتظار ميرود كليه دانشگاهها و مراكز پژوهشي در سطح كشور به موضوع پژوهش در زمينههاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي مواد مخدر و روانگردانها اولويت قائل شوند تا با علم سازمانيافتهاي نسبت به ضربهزدن به استراتژيهاي سيستم پويا و ديناميك مواد مخدر و روانگردانها اقدام شود.
وي گفت: انتظار ميرود وزارتخانههاي علوم و بهداشت نسبت به ايجاد سه واحد درسي تحت عنوان مديريت راهبردي مواد مخدر و روانگردانها در كليه رشتههاي درسي اقدام كنند و همزمان با تلاش جديتري در وزارتخانه علوم، شاهد ايجاد رشتههاي جامعهشناسي اعتياد، روانشناسي اعتياد، اقتصاد و مواد مخدر و مديريت كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در سطح تحصيلات تكميلي باشيم تا بدين ترتيب خلاءهاي علمي موجود در اين عرصه رفع شود.
وي در پايان تحقق بند دهم سياستهاي كلي امر مبارزه با مواد مخدر ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري (مدظله العالي ) مبني بر انجام پژوهشهاي كاربردي، بنيادي و توسعهاي را رمز موفقيت امر مبارزه در عرصههاي سختافزاري و نرمافزاري قلمداد و تاكيد كرد: اتخاذ رويكرد علمي در امر مبارزه، موجبات جلوگيري از اتلاف منابع كشور را فراهم ميكند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر92/4/31