Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

تشدید نظارت بر باشگاه‌های بدنسازی

$
0
0


وزیر ورزش و جوانان از تشدید نظارت بر باشگاه‌های بدنسازی خبر داد و گفت: شیوع اعتیاد در بین ورزشکاران پایین است، اما در مورد مصرف مواد نیروزا و دوپینگ می‌توان گفت که ممکن است این تداوم مصرف به اعتیاد منجر شود.

به گزارش خبرنگار «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گودرزی در نشست ورزشکاران با وزیر کشور که در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شده بود، گفت: اصلی‌ترین زمینه برای گرایش به مصرف مواد، به موضوع خانواده بر می‌گردد چرا که خانواده اصلی‌ترین نهاد تعلیم و تربیت است و تحت تاثیر عوامل متعددی نیز قرار دارد و بر اساس همین تاثیرات است که به چنین وضعیتی دچار می‌شود.

وی گفت: شاید منبع این گونه معضلات و گرایش‌های اعتیاد، فقر و نبود شغل باشد. اما باید توجه کنیم سنینی که ما با آن در ارتباط هستیم، نوجوانان و جوانان هستند و باید محور توجه ما قرار بگیرند.

وزیر ورزش و جوانان پایین بودن اعتماد به نفس، عزت نفس یا حرمت خود را از عوامل دیگر افزایش گرایش به اعتیاد عنوان کرد و گفت: افسردگی نیز یکی از ریسک‌ فاکتورهای گرایش به مواد مخدر است.

گودرزی با هشدار نسبت به افزایش افسردگی در جامعه،‌ گفت: بیماری که امروز بسیار در جامعه ما شایع شده، مسئله افسردگی است و علل مختلفی نیز دارد و در پژوهشی که دانشگاه تهران انجام داده بود، در یک خوابگاه دانشجویی بیش از 50 درصد جوانان دچار افسردگی با شدت ضعف بودند که برخی از آنها به مصرف مواد مخدر و برخی به انتحار می‌انجامید. لذا اگر این موضوع را به کل جامعه تعمیم دهیم، پس علت افسردگی و اعتیاد را نمی‌توان بیسوادی عنوان کرد.

وی مسئله بعدی را ضعف اعتقادات دینی و باورهای مذهبی برشمرد و گفت: در تحقیقی که انجام شده بود، افرادی که باورپذیری دینی دارند، کمتر به اعتیاد مبتلا می‌شوند.

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: اگر بخواهیم بخشی از این ریسک‌فاکتور را تعدیل کنیم، ‌با توجه به اینکه جامعه هدف ما نوجوانان و جوانان هستند، پس این امر مسؤلیت ما را دشوار می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود ورزش را یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان بیماری افسردگی عنوان کرد و گفت: تحقیقات علمی نشان می‌دهد در ورزش تند بالای پنج دقیقه، مورفینی در اعصاب ترشح می‌شود که نه تنها برای بدن هیچ گونه ضرری ندارد، بلکه باعث نشاط و سلامت فرد می‌شود و امروز باید از ورزش به عنوان یک رویکرد درمانی در اعتیاد و پیشگیری از بروز آن استفاده کنیم.

گودرزی همچنین در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه ورزشکاران گروه‌های مرجع و موجه جامعه هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم بحث اعتیاد را تعدیل کنیم،‌ امیدواریم گشایش اعتباراتی داشته باشیم.

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: باید حاکمیت نیز زمینه‌های توسعه زیرساخت‌های ورزشی در کشور را فراهم کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده از قرص‌ها و مکمل‌ها در باشگاه‌های بدنسازی نیز گفت: شیوع اعتیاد در بین ورزشکاران پایین‌ است اما مصرف مواد نیروزا و دوپینگ ممکن است به اعتیاد منجر شود. بر همین اساس مقرر شده نظارت بیشتری در باشگاه‌ها جهت کاهش مصرف نیروزاها یا مکمل‌ها داشته باشیم که عوارض آن بسیار شایع است.

گودرزی گفت: اگر بتوانیم این باشگاه‌ها را با نظارت بیشتری کنترل کنیم، قطعا در تعدیل مصرف آن موفق خواهیم بود.

گفتنی است در نشست صمیمانه ورزشکاران مطرحی چون مایلی‌کهن، علیرضا منصوریان، رحمتی، تاج، کی‌روش، زرینچه و آرمین کرمی و برخی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی حضور داشتند.


منبع خبر: ايسنا 92/11/16


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles