Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

كاهش مرگ و مير معتادان در سال 92

$
0
0


قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به كاهش مرگ و مير معتادان گفت: سال گذشته 2 هزار و 858 معتاد جان خود را از دست دادند که به نسبت سه هزار و 56 مرگ ثبت شده در سال 91 ، شاهد کاهش این آمار بودیم.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر علیرضا جزینی صبح امروز در بخش ديگري از نشست خبری خود كه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، به ارائه گزارش عملكرد دو حوزه درمان و روابط بين‌الملل ستاد پرداخت و گفت: در حوزه درمان در سال گذشته بیش از 760 هزار نفر در بیش از 5 هزار و 952 مرکز درمان و كاهش آسيب پذیرش و تحت درمان قرار گرفتند.

وي افزود: بیش از 84 درصد خدمات در مراکز درمان و كاهش آسيب كشور از سوي بخش غير دولتي ارائه مي‌شود كه از اين تعداد نزديك به 403 هزار و 859 نفر در چهار هزار و 891 مركز، تحت پوشش درمان‌هاي دارويي قرار گرفته‌اند و بيشترين تعداد از اين افراد تحت پوشش درمان با متادون و با پذيرش بيش از 303 هزار نفر بوده است.

قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: در سال گذشته همچنين 145 هزار و 336 نفر در 800 مركز اقامتي ميان مدت تحت درمان پرهيز مدار قرار گرفته‌اند و 65 هزار و 431 نفر در مراكز گذري كاهش آسيب DIC نسبت به دريافت خدمات كاهش آسيب اقدام كردند، همچنين140 هزار و 786 نفر از طريق تيم‌هاي سيار، خدمات كاهش آسيب دريافت كرده و تعداد 6 هزار و 184 نفر نيز در مراكز سرپناه شانه‌روزي (شلتر) اقامت داشته‌اند.

جزيني در ادامه، تحت پوشش قرار گرفتن حدود 40 هزار نفر از معتادان بهبوديافته در برنامه‌هاي حرفه‌آموزي و كسب مهارت، تهيه و تدوين سند جامع درمان و حمايت‌هاي اجتماعي، جمع‌آوري، نگهداري و تحت درمان قرار دادن بيش از 20 هزار و 525 نفر از معتادان متجاهر در 18 مركز نگهداري درمان و كاهش آسيب موضوع ماده 16، تهيه و تدوين بسته اجرايي بيمه خدمات درمان اعتياد و ارسال آن به وزارت تعاون در راستاي اجراي تبصره 2 ماده 15 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر با اولويت تحت پوشش قرار دادن زنان، كودكان و نوجوانان و مراجعان به مراكز كاهش آسيب را از ديگر برنامه‌هاي حوزه درمان ذكر كرد و گفت: البته بسته ارسالي مورد اشاره مقرر است كه از بهار امسال عملياتي شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به پیگیری بیمه معتادان اشاره کرد و افزود: متأسفانه یکی از کاستی‌های موجود مسئله بیمه معتادان است و با توجه به اینکه 30 میلیارد تومان اعتبار برای بیمه معتادان در نظر گرفته شده ولی هنوز اقدامات خوبی صورت نگرفته است و در هفته آتی، جلسه‌‌ای برای پیگیری این موضوع تشکیل خواهد شد.

قائم مقام دبیرکل ستاد با اشاره به آمار مرگ و میر معتادان گفت: خوشبختانه با اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه درمان، شاهد کاهش مرگ و میر معتادان بودیم، در سال گذشته، 2 هزار و 858 معتاد جان خود را از دست دادند که به نسبت سه هزار و 56 مرگ ثبت شده در سال 91 ، شاهد کاهش این آمار بودیم.

جزيني ادامه داد: براساس طرح‌های گذشته تعدادی از منازل مسکونی مسکن مهر برای معتادان بهبود یافته اختصاص یافته که با توجه به ثبت نام متقاضیان، 657 نفر واجد شرایط شناخته شده‌اند.

به گفته وي، بحث احداث اتاق‌های تزریق برای معتادان تزریقی در دست بررسی است و این کار نیاز به كار کارشناسی دارد.

وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به عملكرد ستاد در حوزه بين‌الملل در سال گذشته گفت: با توجه به اينكه مواد مخدر مسئله‌اي جهاني است، ايران با حضور در محافل بين‌المللي اهداف مختلفي را از جمله تببين مواضع و تعقيب منافع و انتقال تجارب، گسترش ابتكار عمل در نهادها، ساختارها و تنظيمات منطقه‌اي و بين‌المللي، برقراري ارتباط، توسعه و ارتقاء همكاري‌هاي دو جانبه و چند جانبه در زمينه مبارزه با مواد مخدر، انعكاس هدفمند تلاش‌ها و اقدامات ايران در سطوح بين‌المللي و منطقه‌اي، بستر سازي لازم جهت جذب كمك‌هاي مالي و فني سازمان‌ها و مجامع منطقه‌اي و بين‌المللي را پيگيري مي‌كند.

قائم مقام دبيركل ستاد افزود: بيش از 85 درصد كشفيات جهاني ترياك و حدود 30 درصد كشفيات جهاني هروئين توسط ايران انجام مي‌شود و در اين راه خسارات مادي و معنوي بي‌شماري را متحمل مي‌شود.

جزيني در ادامه، اعزام 20 هيات كارشناسي از ستاد به كشورهاي منطقه، مجامع بين‌المللي و سازمان ملل متحد، پذيرش 13 هيات خارجي به كشورمان، برگزاري دوره‌هاي آموزشي با حضور كارشناسان بين‌المللي و جلسات كارشناسي را از ديگر اقدامات ستاد در حوزه بين‌الملل عنوان كرد.

وی در پايان به بیانیه حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران اشاره کرد و گفت: در این بیانیه از اعدام قاچاقچیان مواد مخدر به عنوان نقض حقوق بشر در ایران نام برده شده بود که با پیگیری‌هایی که انجام شد، ثابت شد که این اعدام‌ها نقض حقوق بشر نیست، در این راه نیز چند کشور ما را همراهی کردند، در حقيقت ما از اقدامات خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر دست نمی‌کشیم.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 93.2.1
 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles