Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

طراحی مراکز واگذاری وسایل بهداشتی به معتادان

$
0
0

وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مصرف ریتالین در میان دانش‌آموزان و دانشجویان بالا نیست، گفت: به دنبال طراحی مراکزی هستیم تا وسایل بهداشتی را در اختیار معتادان متجاهر قرار دهیم.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی فضلی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ظهر امروز در حاشیه نشست مدیران ستادی استان‌ها و در جمع خبرنگاران، گفت: خوشبختانه مصرف کراک و شیشه با توجه به تبلیغات خوبی که از سوی رسانه‌ها در مورد اثرات سوء این مواد انجام شد، کاهش یافته است.

وی در پاسخ به سؤالی که پرسیده بود، برنامه شما برای کنترل خانه‌های دانشجویی که تبدیل به مرکزی برای مصرف مواد مخدر شده است، چیست، گفت: نظارت بر این خانه‌ها وظیفه مسئولان مربوطه است و ما وظیفه‌ای در این زمینه نداریم. اما باید بگویم که صحبت‌های قائم مقام من به طور بدی انعکاس یافت، منظور ایشان این نبود که خانه‌های دانشجویی تبدیل به مرکزی برای مصرف مواد شده است، بلکه ایشان گفته هر جا که تجمع افراد بالا می‌رود، مستعد بروز مسائلی چون مصرف مواد مخدر است و خانه‌های دانشجویی نیز مصداقی از محل‌های تجمع به شمار می‌رود.

وزیر کشور با اشاره به اینکه کمپ اخوان هم‌اکنون پذیرای 300 معتاد است، گفت: مصرف ریتالین آنقدرها که می‌گویند در میان دانش‌آموزان و دانشجویان زیاد نیست، اما باید بدانیم که کسانی که به سمت مواد صنعتی رقیق شده می‌روند، عمدتا با توجیهاتی مانند افزایش تمرکز و یا لاغر شدن این کار را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بعد از مصرف مواد صنعتی رقیق شده، فرد به دنبال مصرف مواد دیگری می‌رود و در مراحل بعدی باید دوز مصرفی خود را بالا ببرد و اینطور می‌شود که یک فرد معتاد می‌شود وگرنه معتاد ما که مادرزاد معتاد به دنیا نیامده است.

رحمانی فضلی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید، سال گذشته بودجه 6 میلیاردی این ستاد در حوزه پیشگیری و ورزش به دو تیم استقلال و پرسپولیس اختصاص یافت، آیا برنامه حمایت از NGO‌ها را در دستور کار خود دارید یا خیر، گفت: هر کدام از اقشار جامعه که در قالب کمک به ستاد بخواهد ما را همراهی کند، ما بودجه لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید، برنامه شما برای کنترل و پیشگیری از بیماری ایدز که با شیوع مصرف دوباره هروئین احتمال آن می‌رود، چیست، گفت: برنامه‌هایی در حوزه درمان داریم تا بتوانیم بحث جلوگیری از مصرف غیر بهداشتی مواد در اماکن بومی را کنترل کنیم و مراکزی داشته باشیم تا اگر نیاز به استفاده از بعضی ابزارها شد، آن را به راحتی در اختیار معتادان متجاهر قرار دهیم.

وی در واکنش به اینکه آیا منظور از این مراکز تأسیس اتاق‌های امن تزریق است یا خیر، گفت: ما نمی‌توانیم اسم اتاق تزریق را روی این مراکز بگذاریم، چون این اقدام دارای دو طیف است. البته تجربه دیگر کشورها در این زمینه به ما کمک می‌کند، اما باید کار کارشناسی بیشتری روی آن انجام شود.

وی در پایان گفت: همین روشی که اکنون معتادان را جمع‌آوری کرده و به مراکز درمان انتقال می‌دهیم، روش خوبی است.

منبع خبر: فارس 93.2.14


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10769

Trending Articles