سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران گفت: افغانستان قربانی واقعی قاچاق بینالمللی مواد مخدر است و اگر همکاری همهجانبه منطقهای و بینالمللی در امر مبارزه با مواد مخدر نباشد، مشکل حل نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، نصیر احمد نور سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران امروز (دوشنبه) در نخستین همایش بینالمللی افغانستان و مواد مخدر در سال 2014 با نگاهی پیش رو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران با بیان اینکه متاسفانه هر جایی که سخن از تولید خشخاش و مواد مخدر مرتبط با آن در میان میآید از افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده آن نام برده میشود گفت: همه میدانند که افغانستان نزدیک به 4 دهه است که میان انواع تجاوزها و جنگها و افراطها و ترورها و انتحارها و فتنههای صادر شده از بیرون میباشد.
احمدنور با اشاره به اینکه در اثر جنگهای تحمیلی در افغانستان، بیخانمانیها و مهاجرتها و آسیبها و تبعات منفی فراوانی در کشور افغانستان تحمیل شده که یکی از این آسیبها رواج کشت خشخاش در افغانستان بوده است،گفت: دنیا میداند تولید خشخاش و قاچاق مواد مخدر قبل از افغانستان در نقاط دیگر دنیا وجود داشته است.
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران گفت: قبل از آنکه مافیای بینالمللی با عناصر خارجی درگیر در جنگها و ناآرامیهای چند ساله اخیر کشت خشخاش را در کشور ما ترویج کند، کشت خشخاش به قصد تجارت و قاچاق در افغانستان وجود نداشت وحتی یک نفر معتاد هروئینی نیز سراغ نداشتیم.
وی گفت« زمانی که ملت افغانستان مشغول جهاد و مبارزه آزادیخواهانه برای دفع تجاوزها و اشغالها گردید و نهادهای اجرایی در افغانستان به دلیل همین فشارها از هم پاشیدند آنجا بود که مافیای بینالمللی از این خلا استفاده کرد و کشت خشخاش را وارد افغانستان نمود.
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران با تاکید بر اینکه افغانستان قربانی واقعی قاچاق بینالمللی مواد مخدر میباشد، خاطرنشان کرد: بدنامی کشت خشخاش نصیب افغانستان شده و سود حاصل از قاچاق این مواد در جیب سوداگران مرگ و باندهای به هم تنیده بینالمللی میرود در بیرون از این قاره کهن به سر میبرند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته این کشت قاچاق را مدیریت میکنند.
احمدنور افزود: برخی از مهاجرین در بازگشت به افغانستان اعتیاد را با خود به کابل آوردهاند و متأسفانه بیش از یک میلیون نفر در افغانستان معتاد وجود دارد.
وی گفت: واقعیت این است که آفت جهانی مواد مخدر وجود دارد و باید با برخی اقدامات بر این واقعیت تلخ چیره شویم و جامعه بشری را از این آفت تباهکن نجات دهیم.
سفیر افغانستان در ایران گفت: هیچ کشوری و هیچ منطقهای به تنهایی نخواهد توانست به مشکل مواد مخدر پایان دهد و تنها این مشکل با همکاری واقعی جدی، همهجانبه، مستمر و پیگیر سه م (بر اساس الفبای فارسی و عربی) وابسته است که عبارت است از: منبع، مسیر و مقصد.
وی خاطر نشان کرد: کشورها و مناطق بسیاری در جهان هستند که هم مسیر مواد مخدر میباشند و هم مقصد آن.
احمدنور افزود: اگر همکاری واقعی، همهجانبه و خستگیناپذیر در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی وجود نداشته باشد مشکل حل نخواهد شد.
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران با تأکید بر اینکه داشتن جهان عاری از مواد مخدر،همکاری جدی و پیگیری جهانی میطلبد، گفت: اگر افغانستان در سطح ملی بتواند جلوی کشت خشخاش را بگیرد مافیای سودجوی دنیای جهانی شدن جای دیگری را به جای افغانستان خواهد یافت و از کشورها و مناطق دچار بحران استفاده خواهد کرد و حتی ممکن است در کشورها و مناطق دیگری ایجاد بحران و ناامنی کند.
وی گفت: افغانستان آنچه را در توان دارد در مبارزه با مواد مخدر انجام میدهد و وزارتخانه مبارزه علیه مواد مخدر اقدامات خود را در این زمینه پیگیری کرده و خواهد کرد و همچنین در وزارت کشور ما معاونت مبارزه با مواد مخدر را تشکیل دادهایم.
احمدنور افزود: در 12 سال اخیر طبق قطعنامه شورای امنیت نیروهای نظامی کشورهای خارجی تحت نام ائتلاف بینالمللی در افغانستان علیه تروریسم وارد شدند و مبارزات خود را آغاز کردند و حالا سؤالی مطرح است که آیا ائتلاف نیرومند بینالمللی نتوانسته و یا نخواسته با این مشکل بزرگ تولید و توزیع مواد مخدر مبارزه کند و به آن پایان دهد و آیا به جاست که توقع داشته باشیم که آنچه قدرتهای برتر دنیا به طور جمعی نتوانستهاند انجام دهند آیا افغانستان ویران شده از تجاوز تحمیلی و برآمده از زیر آوارها میتواند این کار را به تنهایی انجام دهد.
سفیر افغانستان در ایران بیان داشت: حضور نیروهای بینالمللی در افغانستان مانع افزایش و کشت خشخاش و تولید مواد مخدر نگردیده است که خروج آنها در این زمینه موجب افزایش نگرانیها درباره تولید آن گردد.
وی گفت: بخش اعظم قاچاق مواد مخدر از مسیر دریایی صورت میگیرد در حالی که افغانستان نه دریا دارد و نه بندر دریایی و نه کشتیرانی پس چطور ممکن است که از سرزمین و قلمروهای مختلف این مواد وارد دیگر کشورها شوند.
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران افزود: آیا این ناکامی این همه کشورهای برخوردار از هرگونه امکانات با عدم توفیق افغانستان خسته از 4 دهه جنگ میدانی قابل مقایسه میباشد؟ چرا کشورها و مناطق مسیر و مقصد از 10ها سال تاکنون در مورد حل مشکل اعتیاد و توزیع مواد مخدر توفیق نیافتهاند در حالی که این کشورها گرفتاریها و کمبودهای مالی افغانستان را ندارند در حالی که امنیت، ثبات، اقتصاد قوی و تجهیزات مدرن دارند.
احمدنور در پایان خاطر نشان کرد: اگر دنیا میخواهد مهاجرین افغانستان خیلی سریع به کشور خود برگردند و اگر دنیا میخواهد وظیفه خود را در پایان دادن به کشت خشخاش با موفقیت تمام اجرایی کند باید مراکز و پایگاههای تولید و اعزام گروههای افراطی، ترور، انفجار و انتحار که در بیرون از افغانستان قرار دارند را جمعآوری کنند و اجازه ندهند که از افراطگرایی و فرقهگرایی به عنوان ابزار سیاست خارجی و توهم امپراتوری به کار گرفته شود و در آن صورت است که افغانستان امن میتواند مقابله با کشت و تولید و قاچاق مواد مخدر را پایان دهد.