قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سونامی مواد صنعتی خصوصا آنفتامین و متانستامینها که مقابله با ورود، تولید و قاچاق این مواد در اولویت مبارزه نهادهای پلیسی و امنیتی قرار گرفته است، گفت: تقریبا قاچاق مواد صنعتی در حد توقف رسیده است.
به گزارش خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکترعلیرضا جزینی امروز یکشنبه در بازدید سفرای گروه مینی دوبلین از مرزهای شرقی کشور، در نشستی که در مهمانسرای هنگ مرزی تایباد برگزار شد، افزود: انتقال مواد روانگردان به کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا تقریبا درحد توقف است به نحوی که میزان کشفیات شیشه در سطح فرودگاههای کشور از 181 کیلوگرم در ده ماهه سال 91 به 40 کیلوگرم در ده ماهه سال جاری رسیده که نشان از کاهش 80 درصدی آن دارد.
به گفته وی، دولت تایلند نیز ازاقدامات ایران در راستای توقف قاچاق به سوی آسیای جنوب شرقی تشکر کرده است.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدرادامه داد: در اینجا وقتی از مرز صحبت میکنیم مخصوصا مرز با افغانستان و پاکستان مرز عبارت است از مسافتی دو هزار کیلومتری در موقعیت طبیعی نامساعد یعنی زمستانی بسیار سرد و تابستانی به شدت گرم و سوزان با طوفان شن.
جزینی ادامه داد: این شرایط آب و هوایی به علاوه ساختار زیست محیطی صحرا و کوهستان بیان سختی عملیات و شدت تلفات برای ماموران و در سوی دیگر شرایطی بسیار مناسب برای اختفا و عبور قاچاقچیان است.
وی عامل ناپیدای دیگری که شرایط مبارزه را برای ایران پیچیدهتر و در مواقعی غیرممکن میکند بازار مصرف کشورهای مرفه با قدرت خرید بالا در اروپا و آمریکا عنوان کرد و ادامه داد: قاچاقچیان مواد مخدر افغانستان برای بدست آوردن آن سودهای وسوسهانگیز هر نوع ریسکی را به جان میخرند تا این کالای مهلک را به بازار برسانند. بنابراین ایران هم در معرض خساراتی مضاعف ناشی از مواد مخدر قرار دارد و هم ناچار است هزینههای نامحدودی را برای کنترل مرزها و نظارت و عبور و مرور متحمل شود.
به گفته جزینی این هزینهها اقدامات فیزیکی استحکامات مرزی از جمله سیم خاردار، حفر کانال، ارتقاء توانمندیهای هوشمند الکترونیکی شروع و با استقرار نیروهای انتظامی و نظامی در لایههای مختلف منطقه تکمیل شده است.
وی با خطاب قرار دادن سفرای گروه مینی دوبلین در خاتمه اظهارکرد: شما مطلع هستید که در مقابل کوچکترین موفقیت دولتها در شناسایی قاچاقچیان روشهای جاسازی، شیوههای انتقال و انواع مواد قاچاقچیان به واسطه در اختیار داشتن پولها و با استفاده از مدرنترین تجهیزات بسیار فراتر از دولتها به سوداگری مرگ دامن میزنند.