یک پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه بین سطح دینداری فرد و گرایش به مصرف مواد مخدر رابطه منفی معنیداري وجود دارد، گفت: با تقویت باورهای دینی در افراد در معرض خطر سوء مصرف مواد از احتمال گرایش آنها به مصرف مواد جلوگیری میشود.
دکتر سعید اکبری در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: به عنوان یک کارشناس معتقدم؛ دینداری سپر ابتلا به اعتیاد است لذا این موضوع باید به صورت جدیتر از جانب خانوادهها، مدارس و سایر مراکز آموزشی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه علیرغم اقدامات بسیاری که در بخش کاهش عرضه و مقابله با مواد مخدر در کشور انجام شده است، به نظر میرسد هنوز شناسایی عواملی که بتواند منجر به پیشگیری از مصرف مواد شود، از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: براساس پژوهشها و تحقیقات انجام گرفته به ویژه در دانشگاهها، مشخص شده دینداری میتواند از گرایش فرد به مصرف مواد پیشگیری کند.
}
این کارشناس حوزه اعتیاد ادامه داد: دانشجويان مستعد سوء مصرف مواد نسبت به دانشجويان غير مستعد در اين زمينه، داراي سطح پايينتري از دينداري هستند؛ در عين حال، مذهب ميتواند مصرف مواد مخدر و بهبودي از آن را از طريق برقراري يك نظم اخلاقي تحت تاثير قرار دهد، زيرا مذهب، راهنماييها و قواعد خاص اخلاقي را بهمنظور كنترل خويشتن و حفظ عفت از طريق امتناع از مصرف مواد مخدر، الكل و ديگر مواد در اختيار فرد قرار میدهد.
دکتر اکبری تاکید کرد: فرهنگ دينداری عميق و اصيل بايد در جامعه اسلامی كشور نهادينه شود همچنین دينداری ظاهری به هيچ عنوان در جلوگيری از ابتلای افراد به آسيبهای اجتماعی موثر نیست.
وی خاطر نشان کرد: حضور در اماكن مقدس، دينداري عمیق و اصیل والدين و گسترش و توسعه بحثهای دينی در خانواده، اثر حمايتكنندهاي در زمينه پيشيگري از اعتياد دارد چراکه این عوامل، قواعد خاص اخلاقی را در كنترل فرد براي امتناع از برخي رفتارهای ناهنجار ایجاد میکند.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد در پایان اظهار داشت: باید در جامعه تلاش شود با افزایش دینداری افراد در راه پیشگیری از اعتیاد به صورت اجتماعی گام برداشت تا بتوان با بلیه شوم مواد مخدر مبارزه پررنگ تری داشت.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر93.3.13
↧
تقویت باورهای دینی از گرایش افراد به مصرف مواد مخدر جلوگیری میکند
↧