Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all 10769 articles
Browse latest View live

کنترل جرایم بیشترین مطالبه مردم از جامعه انتظامی و قضایی است/ سرقت و نگهداری مواد مخدر در صدر آسیب‌های کشور

$
0
0

 

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در حال حاضر پنج جرم و آسیب اولویتی در کشور وجود دارد که بیشترین مطالبه مردم از جامعه انتظامی و قضایی کنترل این جرایم است.

علیرضا ساوری در گفت وگو با خبرنگار حقوقی میزان در رابطه با اقدامات صورت گرفته در زمینه کمتر شدن بستر ارتکاب جرم توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اظهار کرد: جرم یک مقوله فرآیندی است و متناسب با فرآیند ارتکاب جرم ، پیشگیری نیز مقوله‌ای فرآیندی است.

به گفته مدیر کل پیشگیری‌های وضعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مهمترین اقدامات در زمینه فرآیند پیشگیری، پیشگیری از ارتکاب جرم، سلب ابزار و فرصت ارتکاب و برهم‌زدن موقعیت جرم و جلوگیری از تکرار جرم است که معاونت پیشگیری از وقوع جرم بر اساس یکسری سیاست‌ها و اولویت بندی‌هایی که انجام می‌‌دهد در حوزه جرایمِ اولویتی و آسیب‌های اولویت‌دار ورود پیدا می‌کند.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: در حال حاضر 5 جرم و آسیب اولویتی در کشور وجود دارد که بیشترین مطالبه مردم از جامعه سیاسی، امنیتی، انتظامی و قضایی کنترل این جرایم است.

ساوری از سرقت، نگهداری مواد مخدر، طلاق و ضرب‌وجرح عمدی و غیرعمدی به عنوان پنج آسیب کشور یاد کرد و گفت: با توجه به اولویت‌بندی که از جرایم و آسیب‌ها در کشور صورت گرفته معاونت اجتماعی و یشگیری از وقوع جرم اقدام به طراحی کمیته‌های تخصصی رسیدگی به موضوع با عناوین تفکیکی و موضوعی در حوزه پیشگیری کرده است.

وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری‌های وضعی و امنیتی و انتظامی چهار کمیته متشکل از نمایندگان عالی دستگاه‌های عضو به صورت مرتب و مستمر ماهانه تشکیل جلسه می‌دهند، تصریح کرد: اولین کمیته، کمیته پیشگیری از جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی است که مهمترین دستور کار و اولویت‌های این کمیته پیشگیری از جرایم خشن و مسلحانه شامل سرقت‌های مسلحانه، تجاوز به عنف، زورگیری و به طور مجموع سرقت‌هاست.

ساوری ادامه داد: کمیته دوم، کمیته پیشگیری از جرایم اقتصادی است که تمرکز اصلی این کمیته بر بحث پولشویی، پیشگیری از تصرف عدوانی اموال و املاک دولتی تحت عنوان زمین خواری است و اولویت سوم در پیشگیری از جرایم اقتصادی متمرکز بر جرایم مالی و پولی بانکی است که به جرایم اقتصادی ناشی از فساد اداری و رشوه بازمی‌گردد.

به گفته وی موضوع مهم در کمیته پیشگیری از جرایم اقتصادی، پیشگیری از قاچاق کالا و ارز است.

ساوری کمیته پیشگیری از جرایم سایبری را به عنوان سومین کمیته معرفی و تصریح کرد: در این کمیته پیشگیری از کلاهبرداری‌های سایبری یا اینترنتی، برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی، اختلال در داده‌های سیستم و در واقع پیشگیری از جرایم در فضای سایبر صورت می گیرد.

وی افزود: چهارمین کمیته، کمیته طراحی محیط مبتنی بر طراحی جرم است؛ یعنی اینکه چگونه و به چه شکلی ما محیط و موقعیت شهری را طراحی کنیم که اساسا فرصت و محیط مناسبی برای جرم ایجاد نشود.

ساوری ادامه داد: موضوع مربوط به حاشیه‌نشینی و معضلات و مشکلات مربوط به حاشیه نشینی و پیشگیری از ساخت‌وساز های غیرمجاز و جلوگیری از گسترش مناطق حاشیه نشین جدید به عنوان مهمترین موضوع دستور کار این کمیته است.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم در پایان ارتقای آگاهی عمومی و اختصاصی را به عنوان اصلی‌ترین راهکار پیشگیرانه معرفی و خاطرنشان کرد: اساسا فرد یا افراد چه بزهکار و چه بزه‌دیده از جرایم و آسیب‌‌هایی که برای آن‌ها اتفاق می‌افتد اطلاعی ندارند و از مجازات‌ها و تبعات این جرم مطلع نیستند و این فقدان اطلاع و اگاهی‌های افراد از آسیب‌ها منجر به این می شود که بسیاری از جرایم یا آسیب ها در رابطه با فرد اتفاق بیفتد.

منبع خبر: ميزان 93.09.23 


کشف 3 تن مواد مخدر در مازندران/پاکسازی تمامی محلات آلوده تا پایان سال۹۳

$
0
0

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران از کشف سه تن مواد مخدر در سال‌جاری خبر داد و گفت: این میزان کشفیات، قابل مقایسه با سال‌ گذشته نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس از گلوگاه، علیرضا یونسی‌رستمی عصر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شرق مازندران که به میزبانی گلوگاه در انستیتو تحقیقات توتون تیرتاش این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: به شکل دوره‌ای جلسات شورای هماهنگی را با دعوت از فرمانداران در شهرستان‌های استان برگزار کرده و در آن پیرامون وضعیت و نحوه توزیع مواد مخدر، معتادان و چگونگی سر و سامان دادن به این مشکلات، به بحث و تبادل نظر می‌پردازیم.

وی بیان داشت: این جلسات خروجی‌های خوبی دارد و در آن تصمیمات موثری برای کنترل و مقابله گرفته می‌شود که در میان‌مدت نتایج آن به‌ ثمر می‌نشیند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران تصریح کرد: طبق بررسی‌های انجام شده در سال‌جاری، 29 منطقه آلوده استان شناسایی شده و با ساز و کارهایی که در شورای تامین و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان طراحی و به اجرا درآمد؛ این مناطق آلوده به پنج مورد کاهش یافت.

یونسی‌رستمی اظهار داشت: در نظر داریم تا با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، نقاط باقیمانده را نیز تا پایان سال به سر و سامان برسانیم تا حدی که در آغاز سال 94، هیچ منطقه آلوده‌ای در مازندران نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: این مناطق آلوده در طول سالیان سال شکل گرفته‌ و‌ افرادی با انواع جرایم در برخی شهرستان‌ها مستقر شدند و نطفه مناطق آلوده بسته شد و حتی در برخی شهرها تجمع این افراد به 200 تا300 خانوار هم رسید اما بالاخره با همت مسئولان، ریشه این محلات را خشکاندیم و آن مکان‌ها اکنون به فضایی امن و آرام تبدیل شدند.

معاون استاندار مازندران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشفیات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست؛ در سال‌جاری سه تن مواد مخدر کشف شده است.

عضو اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، تصریح کرد: کارگاه‌های تولید شیشه را با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی زیر نظر گرفتیم و عوامل موثر آنها دستگیر شدند، افراد خرده‌پا و دوره‌گرد همچنین برخی فروشندگان اصلی مواد مخدر را دستگیر کردیم که حدود 80 درصد دستگیر‌شدگان از فروشندگان خرده‌پا بودند.

وی با اشاره به اینکه 42 درصد معتادان شناسایی شده، زیر 30 سال هستند، افزود: از خانواده‌ها می‌خواهیم که مراقب فرزندان خود باشند و اگر با چنین مواردی برخورد کردند از همان ابتدا می‌توانند مانع از ادامه کار آنها شده و عزیزان خود را از گرداب وحشتناک اعتیاد نجات دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در پایان سخنان خود از شهروندان خواست تا ‌هر خبر و اطلاعی از معتادان و فروشندگان مواد مخدر دارند، آن را به دستگاه‌های امنیتی و انتظامی اطلاع دهند و یقین بدانند که اطلاعات آنها با برنامه‌ریزی و کار قبلی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

منبع خبر: فارس 93.09.24

تحليلگران : افغانستان به تنهايي قادر به مقابله با تروريسم و قاچاق مواد مخدر نيست

$
0
0

 

خبرگزاری ریانووستی در گزارشی از مسکو نوشت :

نجیب پایکان بنیانگذار بنیاد جامعه افغان و ژنرال خداداد وزیر سابق مقابله با مواد مخدر گفتند افغانستان برای مقابله با تروریسم و همچنین تولید و قاچاق مواد مخدر به کمک کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نیاز دارد.

پایکان گفت :« افغانستان منبع اصلی تهدید تروریستی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است. به همین علت است که سازمان همکاری شانگهای باید در تلاش ها برای حل این مشکل در افغانستان مشارکت داشته باشد. برای جلوگیری از این مسئله کشور ما نیازمند حمایت و همکاری سازمان همکاری شانگهای است.»؟

وی افزود تروریسم تهدیدی است که نه تنها برای افغانستان و اعضای سازمان همکاری شانگهای بلکه برای کشورهای غربی نیز مهم است.
پایکان تصریح کرد :« تروریسم مسئله ای است که کشورهای غربی و سازمان همکاری شانگهای درخصوص آن یک هدف را دنبال می کنند. من معتقدم برای دستیابی به نتایج قابل توجه و مثبت در این زمینه هر سه طرف یعنی افغانستان ، سازمان همکاری شانگهای و غرب باید همکاری مشترک داشته باشند.»

پایکان گفت درمورد نقش آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان اغراق شده است.

ژنرال خداداد نیز گفت عزم آمریکا و ناتو برای مقابله با خطر تروریسم در افغانستان تضعیف شده است.

وی افزود با کاهش حضور آمریکا و ناتو در افغانستان ، زمان آن است که یک برنامه جدید برای مقابله با یک چالش بزرگ دیگر در این کشور یعنی مقابله با مواد مخدر ارائه شود.

خداداد تصریح کرد اکنون که ماموریت نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان رو به پایان است ، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید برنامه جدیدی را برای مقابله با مواد مخدر در افغانستان ارائه کنند.

نیروهای نظامی آمریکا و ناتو قرار است تا پایان امسال افغانستان را ترک کنند. ماموریت ناتو در افغانستان از 31 ماه دسامبر از نقش نظامی به نقش حمایتی تغییر می کند و تنها حدود 12 هزار و 500 نفر از نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور باقی خواهند ماند. تعداد نیروهای نظامی ناتو و آمریکایی در افغانستان در سال 2010 یعنی در زمان اوج خود 130 هزار نفر بود.

خداداد گفت امسال 224 هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت خشخاش رفته است و قاچاق مواد مخدر در این کشور افزایش یافته است.

وی افزود :«همان طور که می دانید آمریکا و ناتو هفت میلیارد و 800 میلیون دلار صرف مقابله با تولید مواد مخدر در افغانستان کرده اند اما تولید موارد مخدر در این کشور طی چند سال گذشته کاهش نیافته و حتی با افزایش روبرو بوده است.»

خداداد تاکید کرد هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند با مسئله قاچاق مواد مخدر در افغانستان مقابله کند و این نشانه خوبی است که عبدالله عبدالله معاون اجرایی اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان قصد دارد در نشست چهاردهم و پانزدهم دسامبر سازمان همکاری شانگهای در آستانه پایتخت قزاقستان شرکت کند تا بتواند گفتگوهایی سازنده با کشورهای عضو این سازمان درباره مقابله با تروریسم و مواد مخدر داشته باشد.

تروریسم از گذشته یکی از مهم ترین مشکلات پیش روی افغانستان بوده و این کشور پیوسته در معرض حملات گروه طالبان و دیگر گروه های تروریستی بوده است.

حملات روزافزون طالبان در افغانستان نشان دهنده چالش هایی است که نیروهای امنیتی افغان همزمان با خروج نیروهای خارجی از این کشور با آن روبرو هستند. خروج نیروهای خارجی از افغانستان همچنین باعث تحریک طالبان برای حملات بیشتر در این کشور شده است.

یکی از اولویت های اصلی برای دولت اشرف غنی ، چگونگی مقابله با شورش روزافزون گروه طالبان در افغانستان است که امسال تعداد بی سابقه ای از تلفات را ثبت کرده است.

حملات روزافزون طالبان در سراسر افغانستان باعث شده است سال 2014 به مرگبارترین سال برای افغانستان از زمان حمله سال 2001 آمریکا به این کشور تبدیل شود.

حدود پنج هزار نفر از نیروهای امنیتی افغانستان در حملات سال 2014 در این کشور کشته شده اند.

از آغاز امسال بیش از چهار هزار و 600 نیروی افغان کشته شده اند که در مقایسه با سال گذشته شش و پنج دهم درصد افزایش داشته است. برغم کمک بیش از چهار میلیارد دلاری که امسال در اختیار افغانستان قرار گرفته است ، پلیس و سربازان این کشور پیوسته از فقدان منابع لازم برای جنگ علیه طالبان شکایت دارند.

منبع خبر: واحدمركزي خبر93.09.23 

برگزاري همایش اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در تمام استان ها

$
0
0

مدیر کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها نقش اساتید و نخبگان بی بدیل است، زیرا با تولید دانش تخصصی شاهد علم سازمان یافته در امر مبارزه خواهیم بود، بدین ترتیب از هر گونه آزمون و خطا جلوگیری مي شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مازندران، حميد صرامي در نخستین همایش اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها در دانشگاه آزاد اسلامي بابل گفت: تقویت دانش تئوریک، مبانی نظری و راهکارهای اجتماعی کردن امر مبارزه مواد مخدر در ابعاد پیشگیری، درمان و کاهش زیانهای ناشی از مصرف مواد مخدر از اهداف برگزاري اين همايش است و با هماهنگی های صورت گرفته تا پایان جاري این همایش در تمام استان هاي كشور برگزار مي شود.

وي اظهاراميدواري كرد، بتوان با کاربردی کردن مقالات تخصصی در حوزه پیشگیری و درمان، موج جدیدی در امر مبارزه نرم افزاری با مواد مخدر ايجاد شود.

مدیر کل تحقیقات و آموزش ستاد با اشاره به نقش اساتید، نخبگان و دولت مردان در خصوص مبارزه با مواد مخدر، افزود: برای امر مبارزه نیازمند رویکرد موزون هستیم به این معنی که با قاچاقچیان و تهیه و توزیع کنندگان موادمخدر برخورد شود تا از دسترسی به مواد جلوگیری شده و نوجوانان و جوانان حتي به صورت تفننی و آزمایشی هم اقدام به مصرف موادمخدر نكنند.

صرامي برنامه ریزی کارآمدی علمی و تخصصی را بهترین حالت پیشگیری دانست و خاطرنشان كرد: اطلاع رسانی، آموزش مهارت های زندگی، آموزش سبک فرزند پروری و اقدامات جایگزینی مانند توسعه ورزشی و اقدامات هنری زمینه توانمند سازی آحاد سالم جامعه را فراهم مي كند.

وي تأکید کرد: در بحث درمان نیز با ارائه خدمات درمانی برای معتادان زمینه بهبودی آنان، فراهم و با مراقبت از معتادان بهبود یافته از بازگشت اعتياد، جلوگیری مي شود.

به گفته مدیر کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، همایش بعدی اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها در استان کرمان برگزار می شود.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 93.09.24 

تردد غیرمجاز و قاچاق مواد مخدر موضوعات اصلی اجلاس مرزبانان ایران و افغانستان

$
0
0

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به ورود زائران عتبات عالیات به کشور گفت:‌ هیچ محدودیتی برای وارد شدن نداریم و مرزهای غربی کشور امروز در امنیت کامل هستند.

به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ناجا در حاشیه امضای تفاهمنامه بین کشور ایران و افغانستان در جمع خبرنگاران و اهداف این اجلاس اشاره و اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران با افغانستان مرز طولانی و مشترک دارد، وظایفی بین مرزبان‌های دو کشور تعریف شده که یکی از آنها ارتقای تعاملات و ارتباطات است که بتوان موضوعات مناطق مرزی را مدیریت کرد تا مشکلی درست نشود.

فرمانده مرزبانی ناجا تصریح کرد:‌ توافقی انجام شد که بر مبنای آن سالی یک بار در تهران یا کابل مقامات مرزبانی با هم نشستی داشته باشند که این اولین نشست در سطح فرماندهان دو کشور است.

وی به توافقات قبلی به مرزبانان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه نگاه خوبی در دولت مردان افغانستان و فرمانده مرزبانی وجود دارد و در نشست غیر رسمی که در پایباد داشتیم توافقاتی انجام شده و صحبت های اولیه شده بود که امروز آنها مطرح و بررسی شد.

این مقام ارشد مرزبانی عمده موارد مورد بحث در این جلسه را تردد‌های غیرمجاز،‌شرارت هایی که بعضا افراد شرور و قاچاقچیان انجام می دهند مطرح و افوزد: تبادل اطلاعات بین فرماندهان مرزبانی و حتی مفرماندهان منطقه‌ای است و انجام عملیات مشترک از دیگر موارد مطرح شده در این اجلاس است تا در هیچ جای منطقه مرزی جایی برای سوء‌استفاده برای افرادی که مخل امنیت هستند، نباشد.

فرمانده مرزبانی ناجا تصریح کرد:‌در این جلسه قرار شد، علاوه بر تبادل اطلاعات و در زمینه هرگونه اخبار از اشرار و قاچاقچیان در اختیار طرف مقابل قرار بگیرد.

سردار رضایی ادامه داد: همچنین مقرر شد که مسابقات فرهنگی و ورزشی بین مرزبانان انجام شود و تبادلات مرزبانان بیشتر شده و امنیت و رفاه برقرار شود.

وی در مورد قاچاق انسان اظهار داشت: قاچاق انسان بدان مفهوم نداریم بلکه ترددهای غیر مجاز را شاهدیم که خوشبختانه گزارشاتی از طرف مقابل به ما شده که عملیات‌ها و اقدامات خوبی را انجام داده اند؛ در این تفاهمنامه نیز یکی از موارد همین ترددهای غیرمجاز است تا بتوان به صورت هدفمند و همزنان آن را مدیریت کرد.

سردار رضایی در مورد مرز عراق گفت: طبق هماهنگی که با مقامات عراقی انجام داده‌ایم مرزبان‌های عراقی بیشترین همکاری را با ما داشته‌اند تا هم‌اکنون در مرزهای کشور امنیت کامل برقرار است و امروز شاهدیم که زائرانی که رفته‌اند با سلامت به مرز می‌آیند.

فرمانده مرزبانی ناجا با بیان این مطلب که هیچ محدودیتی برای چگونه وارد شدن نداریم، تصریح کرد: بر اساس مقررات مرز چه آنهایی که ایرانی بوده‌اند و چه آنهایی که از کشورهای افغانستان و پاکستان بودند و از ایران به عراق رفته‌اند بدون هیچ محدودیتی می‌توانند از مرز رد شود.

در ادامه این مراسم فرمانده مرزبانی افغانستان گفت: ما سرحد و مرز مشترک با ایران داریم و علاوه بر آن دوست و برادر دیرینه هستیم.

فرمانده مرزبانی افغانستان خاطرنشان کرد:‌البته یک سری تهدیدها، چالش‌ها و موضوع مواد مخدر نیز وجود دارد که در این اجلاس سعی کرده‌ایم تا با امضای این تفاهمنامه به راهکارهای مشترک و هماهنگ برسیم.

منبع خبر: فارس 93.09.24

آخرین آمارهای اعتیاد و پیشگیری از آن اعلام شد؛ رشد آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس، خوابگاه‌های دانشجویی و زندانها

$
0
0


قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به اعلام آخرین آمار از اعتیاد و اقدامات انجام شده درخصوص پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی در هشت ماهه اول امسال پرداخت.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا جزینی در نشست خبری که به منظور ارائه گزارش عملکرد هشت ماهه ستاد مبارزه با موادمخدر ترتیب داده شده بود، با بیان اینکه این ستاد دارای استراتژی متوازن است و موضوع مقابله، پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی از راهبردهای اصلی آن است، اظهار کرد: متناسب با هرکدام از موضوعات، فعالیت‌هایی را تدوین کردیم که شمار آن به 346 مورد می‌رسد.

وی افزود: نخستین استراتژی ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه پیشگیری چند محیط از جمله محیط‌های آموزشی، اداری، محلات و خانواده‌ها را مدنظر داریم. در محیط خانواده آموزش‌های مهارت‌های زندگی، سبک فرزندپروری و پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر دنبال می‌شود. براین اساس طی هشت ماهه اول امسال، 680 هزار نفر از اعضای خانواده‌ها تحت آموزش قرار گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 49 درصد رشد را نشان می‌دهد.

رشد آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس، خوابگاه‌های دانشجویی و زندانها
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه در سال گذشته هشت درصد مدارس تحت آموزش‌های پیشگیرانه اعتیاد قرار گرفتند، گفت: در برنامه پیشگیرانه مدرسه و مراقبت اجتماع‌محور در مقطع ابتدایی، 59 هزار دانش‌آموز آموزش دیدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.7 درصد رشد را نشان می‌دهد. در برنامه آموزش مهارت‌های مقابله‌ای در مدارس متوسطه اول، 44 هزار و 500 دانش‌آموز تحت آموزش قرار گرفتند که 12 درصد رشد را نشان می‌دهد و در برنامه مدارس عاری از خطر نیز که برای مقطع متوسطه دوم در نظر گرفته شده بود، 47 هزار و 200 نفر آموزش دیدند که از سه درصد رشد حکایت می‌کند.

جزینی افزود: همچنین در برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه‌های دانشجویی 17 هزار نفر آموزش‌های عمومی را گذراندند. درخصوص ارتقای مهارت‌های پیشگیرانه اعتیاد در زندان‌ها نیز 28 هزار و 300 نفر تحت آموزش قرار گرفتند که از رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار بودند. در محیط‌های کاری نیز 465 هزار نفر با 677 تیم آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

وی به تهیه و تولید فیلم‌های آموزشی مخصوص کارکنان دولت، تولید 579 برنامه تلویزیونی در حوزه پیشگیری با 45 درصد رشد، بارگذاری انیمیشین‌های پیشگیرانه در فضای مجازی و تولید 84 برنامه در هر برنامه تلویزیونی در هر استان، از دیگر برنامه‌هایی است که تاکنون انجام شده است.

راه‌اندازی تشکل دانش‌آموزی همیاران سلامت روان در سال جاری
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: ارتقای سایت پیشگیری نوین که 600 هزار نفر بازدید داشته است، از جمله دیگر اقدامات ماست که 62 درصد بازدیدکنندگان سایت از ایران، 31 درصد از آمریکا، 5 درصد از انگلیس، یک درصد از رومانی بوده‌اند. همچنین راه‌اندازی تشکل دانش‌آموزی به عنوان همیاران سلامت روان در سال جاری صورت پذیرفته است.

منبع خبر: ايسنا 93.09.24

کشف 970 کيلو ترياک در درگيري مسلحانه پليس با قاچاقچيان

$
0
0

ماموران انتظامي استان " سيستان و بلوچستان"در درگيري مسلحانه بامداد امروز با سوداگران مرگ ،970 کيلو ترياک را کشف کردند.

به گزارش پايگاه خبري پليس،سرهنگ "ابراهيم قربانزاده"در تشريح جزئيات اين خبر گفت: در پي کسب خبري مبني بر اينکه تعدادي از قاچاقچيان مسلح با استفاده از چند دستگاه خودرو تيز رو، قصد جابه جايي مقادير قابل توجهي مواد مخدر از شهرستان هاي جنوب به سمت زاهدان را دارند ،ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر استان بررسي موضوع را به طور گسترده آغاز کردند.

جانشين انتظامي استان سيستان و بلوچستان افزود:ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر استان پس از هفته ها اقدامات گسترده تخصصي ،بامداد امروز با اشرافيت اطلاعاتي محل تردد سه دستگاه خودرو متعلق به قاچاقچيان را در محور هاي فرعي شهرستان ايرانشهر شناسايي کردند.

سرهنگ قربانزاده تصريح کرد:ماموران پس از شناسايي دو دستگاه خودرو پژو و يک دستگاه خودرو زانتيا قاچاقچيان ،به آنها دستور ايست داده که رانندگان بدون توجه به دستور پليس، با تير اندازي به سمت ماموران از محل متواري شدند.

جانشين انتظامي استان سيستان و بلوچستان افزود:ماموران با استفاده از موانع فيزيکي ،خودروهاي قاچاقچيان را متوقف و پس از درگيري با سوداگران ،تعداد چهار تن از قاچاقچيان را دستگير و مقاديري سلاح و مهمات را کشف کردند.

سرهنگ قربانزاده خاطر نشان کرد:ماموران در بازرسي دقيق از خودرو هاي توقيفي 97 بسته حاوي 970 کيلوگرم مواد مخدر از نوع ترياک را کشف کردند.

منبع خبر: پايگاه خبري پليس93.09.24 

تشريح عملكرد ستاد مبارزه با موادمخدر در سال جاري

$
0
0

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر عملكرد ستاد مبارزه با موادمخدر در سه حوزه پيشگيري، درمان و مقابله با موادمخدر در 8 ماهه گذشته را تشريح كرد.

دكتر عليرضا جزيني با اشاره به اينكه كاهش آسيب و صيانت و توانمند سازي از راهبردهاي اصلي ستاد مبارزه با موادمخدر است، گفت: متناسب با هريك از اين اهداف، در مجموع 346 فعاليت تدوين و اجرايي شده است. در حوزه پيشگيري محيط هاي آموزشي، اداري، محله ها و به ويژه خانواده ها هدف اصلي آموزش ها هستند كه آموزش مهارت هاي زندگي، سبك فرزند پروري و پيشگيري از سوء مصرف موادمخدر در دستور كار قرار دارد و در مدت 6 ماه، 680 هزار نفر اين آموزش ها را دريافت كردند كه اين ميزان رشد49 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان مي دهد.

وي با اشاره به اينكه محيط آموزشي شامل آموزش و پرورش و دانشگاهها مي شود، افزود: موضوع آموزش و پرورش بسيار مهم است و معتقديم هرآنچه كه بايد در خصوص فعاليت هاي پيشگيرانه انجام شود مي بايست از اين حوزه آغاز شود.

در سال گذشته تنها 8 درصد مدارس آموزش هاي پيشگيري از اعتياد را دريافت كردند ولي با تفاهم صورت گرفته بين ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت آموزش و پرورش، امسال اين آموزش ها رشد داشته است.

برنامه هاي آموزش ويژه دانش آموزان
در برنامه پيشگيرانه مدرسه مراقب اجتماع محور، در مقاطع ابتدايي و متوسطه اول و دوم 59 هزار نفر آموزش هاي پيشگيرانه را دريافت كردند كه رشد 7/3 درصدي را نشان مي دهد، همچنين در برنامه آموزش مهارت هاي مقابله اي در مدارس متوسطه اول و دوم دولتي 44 هزار و پانصد دانش آموز تحت آموزش قرار گرفتند كه 12 درصد رشد داشته است.

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: برنامه مدارس عاري از خطر در مدارس متوسطه دوم دولتي براي 47 هزار و دويست دانش آموز اجرا شد كه رشد 3 درصدي را نشان مي دهد. موضوع ديگر برنامه پيشگيري از اعتياد در خوابگاه ها است كه براي اين منظور 17 هزار دانشجو تحت آموزش هاي كارگاهي و تخصصي قرار گرفتند.

جزيني در خصوص آموزش مهارت هاي زندگي در حوزه مددجويان و خانواده زندانيان نيز گفت: 28 هزار و سيصد نفر از اين افراد آموزش هاي لازم را دريافت كردند كه نسبت به گذشته5 درصد رشد داشته است. در حوزه محلات نيز كه خانواده ها هم نقش اساسي داشته اند، 2 ميليون و 450 هزار نفر آموزش ديدند و در محيط هاي كاري نيز 465 هزارنفر با 677 تيم برنامه ريزي، آموزش هاي خاصي را دريافت كردند. وي با اشاره به تهيه و توليد فيلم هاي آموزشي در خصوص مبارزه با اعتياد، افزود: اين برنامه ويژه كاركنان دولت است كه در آموزش ضمن خدمت لحاظ مي شود. همچنين در اين مدت 8 ماهه 579 برنامه تلويزيوني در حوزه پيشگيرانه تهيه شده است كه رشد 145 درصدي را نشان مي دهد. درحال حاضر نيز 6 برنامه ثابت در شبكه هاي مختلف تلويزيون در ارتباط با موضوع موادمخدر پخش مي شود و در استان ها نيز 84 برنامه 20 دقيقه اي درحال پخش است.

وي هدف ديگر ستاد مبارزه با مصرف موادمخدر در حوزه پيشگيري را بارگذاري برنامه، انيميشن ها و پيام هاي پيشگيرانه در فضاي مجازي دانست و گفت: به دنبال اين هستيم كه اين برنامه به زودي اجرايي شود. همچنين اقدام ديگر ارتقا سايت پيشگيري نوين است كه راه اندازي آن اقدام موفقي بود و امروز از سراسر دنيا از اين سايت بازديد مي كنند و بالاخره راه اندازي تشكل دانشجويي كه به عنوان همياران سلامت روان فعاليت مي كنند، اقدام ديگر حوزه پيشگيري است و در اين ارتباط همايشي نيز اسفندماه برگزار مي شود.

قائم مقام دبيركل ستادمبارزه با موادمخدر در ادامه به برنامه هاي اين ستاد در حوزه درمان اشاره كرد و گفت: در مدت 8 ماهه سال جاري، 17 مركز درمان و كاهش آسيب معتادان تحت مديريت دبيرخانه فعاليت مي كنند كه در اين مدت 15 هزار و پانصد نفر از معتادان موضوع ماده 16 پذيرش شده اند و 470 هزار نفر روز در اين مدت براي آنها كار شده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 43 درصد رشد كرده است. البته تعداد كلي اين افراد در سراسر كشور 50 هزار نفر بوده اند كه مابقي تحت عنوان تبصره 2 ماده 16 به مراكز ماده 15 ارجاع شده اند.

جزيني تصريح كرد: در حوزه درمان سند شيوه غربال گري دانش آموزان معتاد تدوين شده است. همچنين 129 مركز گذري كاهش آسيب در حال حاضر فعال هستند كه در اين مدت به 46 هزار نفر خدمات ارائه شده است. در 51 مركز سرپناه شبانه روزي هم 7 هزار نفر اقامت داشته و خدمات دريافت كرده اند. همچنين 160 تيم وابسته به مراكز گذري و 54 تيم مستقل سيار خدمات در حوزه معتادان خدمات خوبي ارائه كرده اند.

لازم به ذكر است در اين راستا برخي سازمان هاي مردم نهاد هم كمك كرده اند و در تهران جمعيت تولدي دوباره با 4 تيم سيار خودرويي، در جهت كاهش آسيب فعاليت هاي خوبي را انجام داده است. 572 هزار پرونده فعال در ارتباط با خدمات درمان سومصرف مواد گزارش شده است.

دكتر جزيني افزود: 41 هزار و دويست مورد از اين پرونده ها مربوط به بانوان است.

برخورد با مراكز غيرمجاز ترك اعتياد
وي با بيان اينكه 5 هزار و 139 مركز ترك اعتياد در كشور فعال هستند، گفت: 4 هزار مركز از دانشگاه علوم پزشكي و مابقي از سازمان بهزيستي مجوز دريافت كرده اند كه در مجموع، 4 هزار و 900 مركز يعني 3/95 درصد در بخش غيردولتي و 239 مركز يعني 7/4 درصد نيز در بخش دولتي خدمات رساني مي كنند.

اما يكي ديگر از برنامه ها برخورد با مراكز غير مجاز است كه هزار و 530 مركز مورد بررسي قرار گرفتند و از اين تعداد 833 مركز پلمپ و تعطيل شد و 507 مركز در مسير كسب مجوز قرار گرفتند اما متاسفانه اكنون 190 مركز غيرمجاز همچنان فعال هستند كه با آنها برخورد خواهد شد.

قائم مقام دبيركل ستادمبارزه با موادمخدر در ادامه به بحث مرگ و مير معتادان اشاره كرد و گفت: در مدت 8 ماهه ابتدايي سال جاري هزار و 762 نفر فوت شده اند كه بعد از تصادفات، اعتياد دومين عامل مرگ و مير اعتياد است و آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل 6/8 افزايش پيدا كرده است.

جزيني با بيان اينكه مصرف بيش از اندازه و ناخالصي مواد، منجر به مرگ معتادان مي شود، خاطرنشان كرد: براساس گزارش هاي قبلي 67 درصد ايدزي ها به دليل استفاده از سرنگ مشترك آلوده شده بودند اما اين آمار كاهش پيدا كرده و به 45 درصد رسيده است و در مقابل ابتلا به ايدز از طريق روابط جنسي ناايمن به 8/36 درصد ارتقا پيدا كرده است.

نهايي شدن پروتكل درمان متادون
وي گفت: در حوزه درمان با پيگيري كه در كميته درمان و معاون وزير بهداشت، رييس اين كميته انجام شده است، پروتكل درمان نگه دارنده متادون، نهايي شد و در ادامه به دنبال نهايي شدن، پروتكل درمان كودكان و نوجوانان هستيم كه براي اين منظور به صورت نمونه در استان سيستان و بلوچستان يك مركز راه اندازي شد. پروتكل درمان مراكز اقامتي ميان مدت و همچنين تشكيل هيئت عالي نظارت و بازرسي از مراكز درمان نيز اقدام ديگري است كه مقرر شد يك هيئت عالي متشكل از نمايندگان وزارت بهداشت، بهزيستي، نظام پزشكي و ستاد مبارزه با موادمخدر كار را انجام دهند و همچنين تهيه نظام نامه نحوه فعايت مراكز موضوع تبصره 2 ماده 16 نيز انجام شد كه اين از موضوعات بسيار مهم در حوزه درمان است.

قائم مقام دبيركل ستادمبارزه با موادمخدر با اشاره به توسعه مشاركت هاي در امر مبارزه با موادمخدر گفت: تعداد سازمان هاي مردم نهاد در طول اين مدت 73 درصد رشد كرده است و تعداد آنها از هزار و 208 به دو هزار و 89 سمن رسيده است.

افزايش سمن هاي مبارزه با موادمخدر
البته سمن ها باتوجه به نوع فعاليتي كه انجام مي دهند، دسته بندي مي شوند. دسته اول سمن هاي پيشگيري هستند كه تعداد آنها 867 مورد است كه در اين بخش رشد 43 درصدي داشته ايم. در حوزه درمان نيز سمن ها به هزار و 31 مورد رسيدند كه تعداد آنها 87 درصد رشد داشته است و بالاخره در حوزه برنامه كاهش آسيب نيز، 191 سمن وجود دارد كه تعداد آن ها هم 289 درصد رشد كرده است. لازم به ذكر است كه 233 بار از اين تشكل ها بازديد شده تا فعاليت آنها مطابق با اهداف ستاد مبارزه با موادمخدر باشد و به همين منظور بانك اطلاعاتي سمن ها در سال جاري تكميل شد.

جزيني اقدام ديگر در حوزه سمن ها را تشكيل كانون سراسري انجمن هاي صنفي مراكز درمان سو مصرف مواد دانست كه با 5 هزار و 500 پزشك فعاليت خود را آغاز كرده است. همچنين در راستاي هماهنگي با وزارت ورزش و جوانان اقداماتي صورت گرفته كه مشاركت در طرح خانه هاي ورزش روستايي در يكصد روستا در استان هاي سيستان و بلوچستان، خراسان هاي رضوي، شمالي و جنوبي يكي از اين اقدامات است.

برگزاري 990 مسابقه ورزشي در 24 استان، برپايي 178 كارگاه آموزشي ويژه مديران ورزشي و باشگاهها نيز از ديگر اقدامات در اين حوزه است.

استقبال از خط ملي مشاوره اعتياد
وي در ادامه با اشاره به خط ملي مشاوره ملي اعتياد و شماره تماس 09628، گفت: در طول اين مدت 226 هزار و 528 نفر با اين خط تماس گرفته اند كه افزايش 120 درصدي را نشان مي دهد. 83درصد تماس گيرندگان زنان و 16 درصد مصرف كننده بوده اند. همچنين بيشترين سوال ها با آمار 48 درصدي درباره شيشه و بعد از آن با 21 درصد درباره ترياك بوده است.

بيشترين تماس به ترتيب از استان هاي تهران، مازنداران، اصفهان، فارس، خراسان رضوي و گيلان بوده است و 37 درصد تماس گيرندگان اظهار كرده اند كه از طريق رسانه ملي با خط ملي مشاوره اعتياد آشنا شده اند.

به گفته قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر، اشتغال زايي و حرفه آموزي براي معتادان بهبوديافته يكي از اهداف موردنظر است كه بر اساس برنامه‌ريزي هاي انجام شده قرار است براي 500 نفر از بهبود يافتگان شغل ايجاد شود. با صندوق مهر امام رضا (ع) نيز تفاهم نامه به امضا رسيده است و با 50 كارآفرين، كارفرما، شركت هاي توليدي و سمن ها ارتباط برقرالر شده و 10 طرح اشتغال زايي مورد بررسي قرار گرفته است.

همچنين مقرر شده است كه 70 درصد اعتبارات تخصيص يافته صندوق مهر امام رضا (ع) به شركت هاي توليدي و كارفرمايان و مابقي در اختيار بهبوديافتگان قرار بگيرد. در حوزه حرفه آموزي با سازمان فني و حرفه اي توافق شد كه 25 هزار نفر را در قسمت هاي مختلفي كه ستاد مبارزه با موادمخدر معرفي مي كند آموزش بدهند كه به نظر مي رسد ظرفيت ها بيش از اين باشد.

جزيني با اشاره به بيمه معتادان گفت: تعرفه خدمات درمان اعتياد در بخش دولتي در جلسه 11 آذرماه هيئت وزيران به تصويب رسيده و اين مشكل مرتفع شده است.

وي در خصوص مقابله با موادمخدر گفت: كشفيات انواع موادمخدر 348 تن بوده است كه مجموع آن با منشا ترياك به 495 تن مي رسد. 234 هزارنفر دستگير شده اند كه 52 هزار نفر آنها معتاد بوده و به مراكز درمان ماده 15 و 16 ارجاع شده اند. همچنين 33 ميليون و 300 هزار قرص و آمپول كشف شده است كه اخيرا هم 4 ميليون و 500 هزار قرص ترامادول در استان فارس و 14 ميليون قرص ترامادول در تهران كشف شده است. در مدت 8 ماهه سال جاري، كشفيات قرص و آمپول با 915 درصد افزايش همراه است. همچنين 693 قبضه سلاح از اشرار كشف شده كه 21 درصد رشد دارد.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به شهادت 11 نفر در حوزه انتظامي و اطلاعاتي در سال جاري افزود: 192 كارگاه توليد شيشه كشف و منهدم شد و به طور كلي هزار و 476 مورد عمليات و درگيري مسلحانه صورت گرفته است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 درصد افزايش دارد. بيشترين كشفيات نيز به ترتيب مربوط به ترياك، حشيش، هرويين، مرفين و شيشه بوده كه هزار و 600 كيلو شيشه كشف و ضبط شده است.

حفاظت از مرزها همچنان در اولويت مبارزه با موادمخدر
جزيني با اشاره به اينكه حفاظت از مرز مهمترين موضوع براي مقابله با موادمخدر است، ادامه داد: 75 درصد كشفيات موادمخدر در مرزها و حاشيه آنها صورت گرفته است و به تازگي هم نيروي انتظامي، 130 كيلومتر جاده مرزي، 44 برجك، 8 پاسگاه و 5 گروهان مرزي را در جنوب سيستان و بلوچستان افتتاح كرد و اين به انسداد مرزها كمك موثري مي كند.

وي گفت: 24 تن از موادمخدر مكشوفه در پاكسازي از مناطق آلوده به دست آمده است كه 109 درصد افزايش دارد. همچنين 76 هزار و پانصد نفر از دستگيرشدگان در پاكسازي از مناطق آلوده جمع آوري شده اند.

قائم مقام دبيركل ستادمبارزه با موادمخدر تصريح كرد: كشت خشخاش و توليد ترياك در افغانستان در حال افزايش است. در سال 2012 حدود 154 هزار هكتار از زمين هاي افغانستان زيركشت خشخاش بود كه 3 هزار و هفتصد تن موادمخدر توليد شد و سال گذشته اين به 209 هزار هكتار و 5 هزار و پانصد تن و در سال جاري نيز 240 هزار هكتار و 7 هزار تن رسيد كه البته گزارش هاي غير رسمي بيش از اين است و گفته مي شود 90 درصد ترياك دنيا در افغانستان توليد مي شود. همچنين افغانستان از هر هكتار كه به كشت موادمخدر اختصاص مي دهد، 4 هزار و ششصد دلار سود مي كند و كل اين ميزان 85 ميليارد دلار در سال است.

جزيني در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه روابط بين الملل اشاره كرد و گفت: با همه كارهاي صورت گرفته لازم است اقدامات و همكاري هاي دوجانبه، چندجانبه و منطقه اي بيشتري انجام شود. در سال جاري 10 مورد از اسناد دوجانبه و چندجانبه مبادله شد و 44 مورد شركت در نشست هاي داخلي در راستاي اجراي پروژه هاي بين المللي و اجلاس هاي منطقه اي و بين المللي نيز انجام شد.

توجه به تحقيقات و پژوهش
وي از تهيه 37 عنوان كتاب در حوزه آموزش، تحقيقات و پژوهش به منظور تقويت مباني امر مبارزه خبر داد و افزود: علاوه بر اين، فصلنامه علمي پژوهشي اعتياد پژوهي و فصلنامه علمي ديگري به نام سلامت اجتماعي هم توليد شده است و تمام مقالات و يافته هاي علمي در سايت ستاد مبارزه با موادمخدر ارائه شده است. همچنين 5 طرح تحقيقاتي انجام شده و 571 پژوهش نيز خلاصه برداري و به تمام مراكز علمي ارسال شده است.

قائم مقام دبيركل ستادمبارزه با موادمخدر ديجيتال سازي كتابخانه ستاد مبارزه با موادمخدر با 600 هزار صفحه از منابع پژوهشي را ديگر اقدام انجام شده عنوان كرد و ادامه داد: شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر در استان ها به رياست استاندار و در شهرستان ها به رياست فرماندار به ترتيب با 159 و هزار و 608 جلسه برگزار شده است كه اين آمار، افزايش 52 درصدي جلسات شوراي هماهنگي استان ها را نشان مي دهد.

جزيني به جشنواره ايده هاي برتر در 7 استان اشاره كرد و گفت: اين جشنواره در دو استان برگزار و 550 ايده برتر نيز ارائه شده است كه بايد آن را به صورت يك فراتحليل در بياوريم و مبناي كارسال آينده قرار دهيم.

وي در پايان به موضوع رويكرد اجتماعي مبارزه با موادمخدر در سال جاري اشاره و خاطرنشان كرد: اين رويكرد به تمام استان ها ابلاغ و مقرر شد با نخبگان، دانشگاهيان و نظريه پردازان در حوزه هاي اجتماعي همايش هايي برگزار شود. بحث مشاركت در تدوين برنامه اقدام سكونت گاههاي غير رسمي نيز به صورت نمونه در شهرستان سبزوار در حال اجراست و جشنواره سراسري معرفي آثار برتر مكتوب در حوزه اعتياد نيز اسفندماه سال جاري برگزار مي شود.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبرزه با مواد مخدر93.09.24 


سکوت و انکار در حوزه موادمخدر کنار گذاشته شود

$
0
0

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکید بر اجتماعی کردن معضل اعتیاد و طرح مسائل مرتبط با آن در جامعه، گفت: سکوت و انکار در این زمینه باید کنار گذاشته شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، حمید صرامی، پیش از ظهر امروز در همایش علمی تخصصی مبارزه با موادمخدر و روانگردان‌ها اظهار داشت: این همایش‌ها با هدف اجتماعی کردن معضل اعتیاد قرار است در 31 استان کشور برگزار شود که یزد چهارمین استان برگزار کننده این همایش است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نمی‌توان در برابر اعتیاد سکوت کرد و مسئولیت حل این معضل را هر کس به دوش دیگری بیاندازد، عنوان کرد: در نظرسنجی که در کشور انجام شد، 90 درصد مردم موضوع موادمخدر را یک بحران تلقی کرده و از آن به عنوان نخستین آسیب و بحران اجتماعی در اجتماع اطراف خود یاد کرده‌اند.

صرامی تصریح کرد: در شرایطی که امروز انواع موادمخدر، روانگردان‌ها و مشروبات الکلی از یک سو و شبکه‌های ماهواره‌ای که هر کدام به نحوی برای مصرف این موارد، وسوسه ایجاد می‌کنند از سوی دیگر نوجوانان و جوانان ما را تهدید می‌کنند، باید این معضل را اجتماعی کرده و از سکوت در مقابل آن پرهیز کنیم.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: امروز خانواده‌، مدرسه، دانشگاه، محل کار و محله‌های شهری و روستایی همه در آماج تیررس بزرگترین تهدید اجتماعی قرن قرار گرفته‌اند و رنگین کمانی از موادمخدر و مشروبات الکلی، نوجوانان و جوانان ما را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه سالانه 365 ماده به انواع مواد روانگردان موجود افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: این امر کار و مسئولیت کسانی که در زمینه‌های پیشگیری، درمان و مقابله فعالیت می‌کنند را مشکل‌تر کرده است.

صرامی عنوان کرد: وقتی ما با نسل مدگرا و کم‌تحرکی که هفت ساعت وقت خود را پای تب‌لت، لپ‌تاب و موبایل و برنامه‌های متعدد آن می‌گذراند و به لذت‌گرایی افراطی گرفتار شده و مهارت‌های چگونه زندگی کردن را نمی‌داند، مواجه هستید، باید بدانید چگونه و با چه ابزاری آنها را از آسیب بزرگ قرن یا همان اعتیاد دور نگاه دارید.

وی تصریح کرد: برای اجتماعی کردن موادمخدر باید انکار و سکوت را از یک سو و اغراق در آمارها را از سوی دیگر کنار بگذاریم. امروز هیچ مدرسه و دانشگاهی نمی‌تواند ادعا کند که من معتاد ندارم از سوی دیگر کسی نمی‌تواند ادعا کند که ما در کشور 6 میلیون معتاد داریم.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: امروز با اقدامات سطحی نمی‌توانیم در عرصه اجتماعی کردن اعتیاد کاری انجام دهیم ضمن اینکه دیگر یک سخنرانی، مشاوره و ارائه بروشور به دلیل پیچیده بودن مسائل اجتماعی، تاثیرگذار نیست و برخی اقدامات نیز در عرصه پیشگیری کم اثر و برخی دیگر نیز به دلیل ساده اندیشی و فهم ساده‌اندیشانه می‌تواند معکوس عمل کند.

وی از دانشگاه‌ها خواست تا جدی‌تر در عرصه پژوهشی موادمخدر و تلاش برای اجتماعی کردن آن عمل کنند و جدی‌تر در مورد علم درمان اعتیاد قدم بردارند.

صرامی با بیان اینکه گفتمان در مورد اعتیاد در میان مردم شکل گرفته اما باید تلاش شود تا این گفتمان به اهتمام تبدیل شود و نخبگان دانشگاه‌ها در این زمینه نقش اساسی بر عهده دارند و باید مباحث دانشگاه‌ها را به میان مردم ببرند.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم در این اهتمام اجتماعی از همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت‌های دینی و دانشگاهی استفاده کنیم، راه به جایی نخواهیم برد.

منبع خبر: فارس 93.09.24

مشارکت هلال احمر استان اردبیل در برنامه های پیشگیری از مصرف مواد مخدر

$
0
0

مدیرعامل هلال احمر استان اردبیل از آمادگی این نهاد برای مشارکت در برنامه های پیشگیری از مواد مخدر خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی هلال احمر اردبیل ، بهرام غیبی افزود: جمعیت هلال احمر استان با ظرفیت عظیمی که دارد می تواند در بحث پیشگیری نقش آفرینی موثری داشته باشد.

وی گفت: مسائل فرهنگی و فرهنگ سازی می تواند در کاهش مصرف مواد مخدر و پیشگیری مثمر ثمر باشد و این نهاد آمادگی همکاری در زمینه های فرهنگی در این زمینه

را دارد.

غیبی با بیان این که باید در زمینه شناساندن انواع مواد مخدر به اقشار مختلف باید کارهای فرهنگی انجام شود افزود: به زغم این که جمعیت هلال احمر از بودجه کشوری در این زمینه برخوردار نیست اما آمادگی همکاری داریم چرا که معتقدیم وقتی فردی گرفتار می شود باید این گرفتاری را ضریب چند کنیم چون خانواده-های آنها هم به نوعی گرفتار می شوند.

به گزارش ایرنا ، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این نشست گفت: همکاری داوطلبانه 50 هزار نفر از مردم استان با جمعیت هلال احمر استان ظرفیت بزرگی است که باید از این ظرفیت ها نهایت استفاده را کرد.

الله شکر فخیمی با بیان این که جمعیت هلال احمر در حرکات مردم پایه خودکفا است افزود: نباید این ظرفیت ها نادیده گرفته شود و جمعیت هلال احمر می تواند با استفاده از این ظرفیت در کاهش و پیشگیری از مصرف مواد مخدر نقش غیر قابل انکاری داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل هم گفت: برنامه های کوتاه مدت در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر انجام شده و برای اجرای برنامه های میان مدت هم برنامه ریزی می شود.

رویا احمدیان افزود: نتیجه برنامه های پیشگیری از مواد مخدر در آینده مشخص می شود.

وی با بیان این که باید به مسائل پیشگیری و مصرف مواد مخدر با نیت تعهد ، نه با نیت وظیفه نگاه کرد گفت: با این نگرش می توان نتیجه بهتری از این برنامه ها گرفت.

او اظهار کرد: برای عملیاتی کردن نقشه راه مبارزه با مصرف مواد مخدر باید برنامه ریزی شود و تاثیر گذاری برنامه ها هم مورد سنجش و ارزیابی قرار بگیرد.

منبع خبر: ايرنا 93.09.24

اختصاص مکان مناسب به مرکز ترک اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی قزوین

$
0
0

در دیدار صمیمانه فرماندار قزوین با بیماران مرکز ترک اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بر لزوم اختصاص مکانی مناسب به این مرکز تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، سیدعلی موسوی موینی فرماندار شهرستان قزوین به اتفاق صمیمی‌پور معاون سیاسی امنیتی فرمانداری و با همراهی سیدکاظم مجابی از اعضای شورای اسلامی شهر قزوین امشب از مرکز مشاوره ترک اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین واقع در خیابان باغ دبیر بازدید کردند.

این مسئولان در بازدید امشب پیگیر مشکلات بیماران مبتلا به اعتیاد در این مرکز شدند؛ جایی که به گفته این بیماران تحت درمان، روزنه رهایی آنان از کابوس مواد مخدر است.

موسوی، فرماندار قزوین در این دیدار صمیمانه ضمن قدردانی از کارکنان خدمات مراکز درمان اعتیاد اظهار کرد: این کارکنان با تمام وجود وقت خود را برای بهبود بیماران مبتلا به اعتیاد صرف می‌کنند.

وی با تأکید بر لزوم ریشه‌یابی این بیماری به عنوان معضلی خانمان‌سوز و ویران‌کننده خانواده‌ها و افراد، افزود: باید در زمینه اعتیاد به گونه‌ای فرهنگ‌سازی شود تا هیچ انسانی کاری نکند که ارزش و اعتبار خود را در جامعه پایین آورد زیرا فرد معتاد، به همه چیز از دزدی گرفته تا ترک خانواده و کارتن‌خواب شدن در خیابان‌ها گرفتار می‌شود.

رضا میرزاده، مسئول مرکز مشاوره ترک اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین نیز در این دیدار با بیان اینکه در این مرکز، روزانه برای 60 تا 80 بیمار مبتلا به اعتیاد، کارهای اولیه ترک اعتیاد انجام می‌شود، اظهار کرد: این افراد، علاوه بر خدمات درمانی رایگان، غذای رایگان نیز دریافت می‌کنند.

محمدحسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی این دانشگاه نیز با اشاره به اهمیت موضوع روند درمان بیماران مبتلا به اعتیاد، خواستار اختصاص مکانی مناسب به این مرکز شد.

وی گفت: با وجود اینکه مکان فعلی نامناسب و کوچک است، کارکنان آن، انسان‌دوستانه و با تمام وجود برای بهبود بیمارانی که خواسته یا ناخواسته در این راه گام نهاده‌اند، تلاش می‌کنند.

در بخش دیگری از این برنامه بیماران تحت درمان در مرکز ضمن بیان برخی مشکلات موجود، از فرماندار قزوین درخواست تخصیص مکان مناسب کردند.

منبع خبر: فارس 93.09.24

دو باند تولید ماده مخدر شیشه در قرچک منهدم شد

$
0
0

فرمانده انتظامی شهرستان قرچک از انهدام دو باند تولید ماده مخدر شیشه در این شهرستان خبر داد .

سرهنگ علی قرائی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در پی فعالیت های مأمورین انتظامی شهرستان قرچک در مقابله با عاملین تهیه و توزیع مواد مخدر ، دو مرکز تهیه ماده مخدر شیشه در مناطق زیباشهر و پوئینک این شهرستان شناسایی شد.

وی گفت: مأمورین انتظامی شهرستان با اطمینان از فعالیت دائم این دو مکان ، پس از اخذ مجوز قضایی طی عملیاتی ضربتی ، به محل فعالیت تولید کنندگان مواد مخدر وارد شده و نسبت به دستگیری عوامل و جمع آوری مواد مخدر تولید شده اقدام کردند.

قرائی افزود: نیروهای پلیس مبارزه با مواد مخدر با حضور در یکی از این مکان ها، مقدار پنج کیلوگرم ماده مخدر شیشه کشف و شش نفر در این رابطه دستگیر شدند.

وی گفت: همچنین مأموران در دیگر عملیات مشابه، به دومین محل شناسایی شده تولید ماده مخدر وارد شده و تولید کنندگان آن را دستگیرکردند.

فرمانده انتظامی قرچک اظهار داشت: گردانندگان این محل با اطلاع از حضور نیروهای پلیس ، به سرعت محل فعالیت خود را به آتش کشیدند که با هوشیاری عوامل انتظامی ، یک کیلوگرم ماده مخدر شیشه کشف و سه نفر نیز در این رابطه دستگیر شدند.

منبع خبر: ايرنا 93.09.24

والدين پرسشگر در پيشگيري از اعتياد فرزندان خود موفق‌تر هستند

$
0
0

رويكرد جديد وزير كشور در كسوت دبيركل ستاد مبارزه با ‏موادمخدر، اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر و اطلاع‌رساني به ‏موقع و وسيع است. رويكردي كه به زعم بسياري از كارشناسان ‏اصولي و درست است. حالا ديگر موادمخدر و آمارهايش محرمانه نيست ‏و همه مي‌توانند از دالان‌هاي سياه اين بلاي خانمانسوز باخبر ‏شوند.

اولين روانشناس سلامت در ايران با اشاره به اينكه ‏تغيير جديد در رويكرد مبارزه، بسيار مناسب و بجاست، به ‏روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر مي‌گويد: طبيعتا اولين ‏چالشي كه ستاد با آن مواجه شد كاهش عرضه و تقاضا بود و در ‏آخر به نظر مي‌رسد، مسئولين به اين نتيجه رسيدند كه اگر چه ‏بايد كاهش در عرضه داشته باشيم ولي كاهش عرضه به تنهايي ‏موثر نيست. زيرا نمي‌توان همه مرزها را كنترل كرد ضمن آنكه ‏موادمخدر صنعتي ممكن است به راحتي توليد شود. بنابراين مسئولان ‏امر به فكر كاهش تقاضا افتادند. خوشبختانه اين نگاه جديد ‏‏(رويكرد اجتماعي كردن) هم در ستاد مبارزه با موادمخدر به آن ‏اضافه شده است. ‏

به گفته دكتر پورشريفي، در هر دو مقوله كاهش تقاضا و عرضه ‏‏(بيشتر كاهش تقاضا) كه دو ركن مهم امر مبارزه با موادمخدر ‏است، دولت و نيروهاي دولتي به تنهايي قادر به موفقيت در امرز ‏مبارزه نيستند. اعتياد، معضل بزرگي است، بنابراين نيروي ‏بسيار بالايي هم براي مقابله مي‌طلبد. درست است كه سياست‌هاي ‏پيشگيرانه، نقش جدي را در مبارزه با موادمخدر ايفا مي‌كند اما ‏جامعه (همه اقشار) هم بايد به صورت جدي وارد مسئله شود.‏

وي در مورد چگونگي ورود جامعه به مبارزه با موادمخدر تاكيد ‏مي‌كند: نهادهاي اجتماعي به وي‍ژه ‏NGOها و تشكل‌هاي غيردولتي از ‏جمله مسيرهاي بسيار خوبي هستند كه مردم مي‌توانند در مسئله ‏مبارزه با موادمخدر ورود پيدا كنند. كليه پتانسيل‌ها و ‏ظرفيت‌هاي‌ جامعه‌محور مانند جمعيت‌هايي در سطح محلات شهرداري، ‏فرهنگسراها و هر گونه جمع‌هايي از اين قبيل توانايي اين را ‏دارند كه به مسئله پيشگيري و مبارزه با موادمخدر وارد شوند.

پورشريفي تصريح كرد: ‏البته ضروري است كه اين تشكل‌ها از طرف مسئولان دولتي و به ‏طور خاص ستاد مبارزه با موادمخدر تغذيه شوند. البته گاهي ‏NGOها افكار دقيق و كاملي دارند كه مجموعه‌هاي دولتي ‏نيازمند هدايت‌ آنها مي‌شوند. ضمن شان بخشيدن به تشكل‌هاي مردمي، ‏لازم است بسترها و شرايط مورد نياز براي تحقق شكوفايي آنها ‏فراهم شود. شايد بخشي از نيازهاي اين سمن‌ها مالي باشد اما ‏بيشتر نياز آنها تغذيه اطلاعاتي است. ستاد در اين راستا با ‏ارائه خدمات نرم‌افزاري، آموزش و ارائه پكيج‌هاي لازم، نقشي جدي را ‏به صورت غيرمستقيم در اين تشكل‌ها ايفا مي‌كند.‏

اين مشاور برجسته، به ناخالصي‌هايي كه به موادمخدر اضافه ‏مي‌شود اشاره كرده و مي‌گويد: اين افزودني‌ها باعث مي‌شود مواد ‏ارزان‌تر در دسترس جوانان قرار گيرد كه خطرات بسياري را هم در ‏پي دارد. در واقع امروزه با وجود موادمخدر ناخالص، با يك ‏خطر مضاعف روبرو مي‌شويم. در حالت معمولي مصرف مواد آسيب‌هاي ‏مستقيم اجتماعي، رواني و جسمي (آسيب‌هاي جدي به سيستم عصبي و ‏مغزي) ايجاد مي‌كند. خطر مضاعف وقتي به وجود مي‌آيد كه اين ‏مواد توسط افراد و سيستم‌هايي توليد مي‌شود كه فقط به تجارت و ‏سود خود فكر مي‌كنند. قانون يا نظارتي، توليد موادمخدر را ‏كنترل نمي‌كند، بنابراين بستر براي توليدهاي ناخالص فراهم ‏مي‌شود و اين مواد علاوه بر آثار جسمي و رواني، خطراتي (حتي ‏مرگ) را براي مصرف‌كننده به همراه دارد.‏

دكتر پورشريفي با بيان اينكه اطلاع‌رساني درست و به موقع نقش ‏مهمي را در مبارزه با موادمخدر ايفا مي‌كند، تاكيد دارد: در ‏اطلاع‌رساني‌هاي وسيع ميزان ترسانندگي و پيام‌ها بالاست و در ‏واقع ممكن است پيام‌هايي داده شود كه برخي مصرف‌كنندگان ‏بگويند به اين حد كه مي‌گويند هم خطرناك نيست. پس اطلاع‌رساني ‏بايد با توجه به نوع مخاطب طوري تنظيم شود كه قابل هضم و ‏نتيجه بخش باشد. مثلا اگر ريتالين را كلا نفي كنيم ممكن است ‏براي افرادي كه تحصيلات بالايي ندارند، قابل قبول باشد اما ‏افراد تحصيلكرده احتمال دارد كه در مورد جنبه‌هاي مثبت ‏ريتالين (كه مربوط به درمان بيمار‌ است) مقالاتي را خوانده ‏باشند. پس بهتر است كه اطلاع‌رساني دوجانبه باشد. يعني گفته شود ‏اگر ريتالين چنين جنبه‌هاي مفيدي را دارد كه براي بيماران ‏خاصي است ولي اگر توسط افراد معمولي مصرف شود چنين آثار و ‏تبعاتي منفي را در پي خواهد داشت.‏

اولين روانشناس سلامت در ايران با اشاره به اين كه بايد ‏ظرافت‌هاي روانشناسي – اجتماعي را در اطلاع‌رساني لحاظ كنيم، ‏مي‌گويد: اما در رابطه با تعامل‌هاي فردي، وقتي توصيه و نصيحتي ‏مي‌كنيم اين چندان جالب نخواهد شد. همه انسان‌ها به ويژه نسل ‏جوان نصيحت را قبول نمي‌كنند. اولين و مهم‌ترين اصل اين است كه ‏ارتباط صميمي با نسل جوان ايجاد كنيم. در حال حاضر والدين ‏گرفتار هستند و مي‌خواهند 5 دقيقه وقت صرف بچه‌هايشان كنند و ‏آنها را در همين 5 دقيقه ارشاد، تربيت و راهنمايي كنند. ‏طبيعتا جوان و نوجوان ما با چنين وقتي ارشاد نخواهد شد. ولي ‏اگر ما زمان بودن با فرزندانمان را افزايش دهيم و به جاي آن ‏كه هميشه نصيحت‌كننده باشيم گاهي پرسش‌هاي خوبي را مطرح كنيم، ‏تعامل و آگاهي بيشتري به وجود خواهد آمد. والديني كه بيشتر ‏پرسش مي‌كنند و بالغ درون جوان را به جاي كودك درونش هدف ‏قرار مي‌دهند، در امر پيشگيري موفق‌تر هستند.‏

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر 93.09.25 

آموزش مهارت‌هاي زندگي به والدين در شكل‌گيري شخصيت سالم فرزندان تاثير بسزايي دارد

$
0
0


رئيس سازمان پزشكي قانوني كرمانشاه گفت: آموزش مهارت هاي زندگي به والدين تاثير بسزايي در تربيت فرزنداني با اعتماد به نفس بالا و شكل گيري يك شخصيت سالم در ساختن آينده اي روشن دارد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كرمانشاه؛ آرش سالاري اظهار داشت: آسيبهاي ناشي از مصرف مواد مخدر خصوصاً مصرف شيشه كه در چند سال اخير به جهت سهولت در مصرف آن در بين قشر جوان ما باب شده بسيار بالا است كه مهمترين آسيب آن تخريب شخصيت فرد و عدم تعادل وي و مختل كردن سيستم هاي بازدارنده مغز و انجام رفتارهاي پرخطر و در ادامه متلاشي شدن ساختار خانواده است.

رئيس سازمان پزشكي قانوني كرمانشاه در بحث علل و ريشه اعتياد به مواد مخدر بيان داشت : نقش ژنتيك در بحث اعتياد به مواد مخدر شايد تاثير گذار باشد اما قطعاً نقش تعيين كننده را بازي نمي‌كند چرا كه اعتياد يك معضل اجتماعي است و همه اقشار جامعه را درگير مي كند و بسيار جاي تأسف است كه رسوخ مواد مخدر حتي در بين جامعه پزشكان هم سبب شده كه پزشكي كه خود درمانگر است در دام اعتياد گرفتار است.

وي با تاكيد بر قوام خانواده گفت: آموزش مهارت هاي زندگي به والدين تاثير بسزايي در تربيت فرزنداني با اعتماد به نفس بالا و شكل گيري يك شخصيت سالم در ساختن آينده اي روشن دارد. خانواده به عنوان اولين كانون تربيتي اگر اصول تربيتي را درست پياده نكند قطعاً زمينه ساز بسياري از آسيب ها مي شود. براي مثال سخت گيريها و حساسيت هاي بي مورد بعضي والدين براي تحت كنترل درآوردن فرزندشان باعث مي شود كه فرد هنگام ورود به گروه همسالان و دانشگاه و جامعه به خود باوري و استقلال فكري نرسيده باشد و با كوچكترين انحرافي به راحتي از مسير اصلي و درست منحرف شود بنابر اين به خانواده ها تاكيد ميكنيم كه در برخورد با فرزندان نقش يك حامي را ايفا كنند و از اهرم فشار استفاده نكنند.

در بخش ديگري از اين برنامه، دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گفت: هدف ما در برگزاري اين كارگاه ها و آشنايي افراد با مقوله پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي خصوصاً اعتياد به مواد مخدر به جهت كم هزينه بودن در اطلاع رساني و آگاه سازي جامعه از عوارض سوء مصرف بسيار بازخورد بهتري را به دنبال دارد و استقبال ادارات، سازمانها و جامعه كارگري وكارخانجات از ارائه اين آموزشها توسط اساتيد مجرب وآشناي به حوزه آسيبهاي اجتماعي خود گواهي بر احساس نياز جامعه ما به ارائه اين آموزشها است.

شمشيري افزود: وظيفه شرعي، اخلاقي و انساني ماست كه جامعه را با آسيبهاي اجتماعي وعواقب خطر ناك اعتياد و مواد مخدر آشنا كنيم ضمن اينكه اصل "پيشگيري بهتر از درمان"بر كسي پوشيده نيست.

گفتني‌ است؛ برگزاري اين كارگاه‌ها در راستاي اجراي بخشنامه معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري مبني بر اجراي 6 ساعته آموزش عمومي مواد مخدر و پيامدهاي مي‌باشد و هشتمين كارگاه آموزشي ويژه كاركنان دولت نيز با حضور 47 نفر از كاركنان ادارات آب و فاضلاب روستايي و مديريت درمان تامين اجتماعي استان در دفتر آموزش و پژوهش استانداري كرمانشاه برگزار گرديد.

هدف از برگزاري اين كارگاه آشنايي و آموزش كاركنان با مواد مخدر سنتي و محرك صنعتي ، نحوه مصرف و علائم ناشي از مصرف و همچنين پيامدهاي سوء آن است.

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كرمانشاه93.09.25 

پاكسازي محلات آلوده شرق استان مازندران از موادمخدر

$
0
0

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مازنداران گفت: در شرق استان مازنداران به جز عباس آباد، محل آلوده وجود ندارد و همه مناطق پاکسازی شده اند.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مازندران، يونسي ضمن بيان اين مطلب از فرمانداران شهرهای استان خواست ظرف مدت یک ماه نتایج حاصل از عملیات اجرا شده در مناطق آلوده شهرستان ها وسهم اجرائی هر یک از دستگاه های عضو را مشخص و در اختیار شورا بگذارند.

وي افزود: امید است فرمانداران استان مازنداران با کمک نیروی انتظامی بتوانند اقدامات مناسبي براي مبارزه با موادمخدر انجام دهند و شهرهاي استان، پاک و عاری از معتاد شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مازنداران همچنين از خبرنگاران و اصحاب رسانه درخواست كرد با تهیه مستند ، فیلم و اخبار مرتبط با اعتياد، مسئولان شورا را در تحقق اهداف خود ياري كنند.

در ادامه، مرادي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مازندران با بیان اینکه 5 نقطه آلوده در استان وجود دارد، گفت: تصمیمات لازم براي پاكسازي اين مناطق اتخاذ خواهد شد.

وي با اشاره به کمبود نیروی انسانی جهت کنترل و جلوگیری از حوادث احتمالی در مناطق آلوده از معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار درخواست كرد تا با همكاري فرمانداري ها و شهرداران كليه شهرهاي استان، در مناطق مورد نظر دوربین و سیستم هوشمند نصب شود.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان مازندران نيز از وجود سه کمپ ترک اعتیاد بانوان در شهرهاي تنکابن، بابلسر و ساری خبر داد و گفت: 75 مرکز اقامتی میان مدت در سطح استان مازندران به معتادان خدمات رساني مي‌كنند.

وي خاطرنشان كرد: در شش ماهه سال جاری 611 نفر از معتادان بهبود یافته اند که از وام اشتغالزائی بهزیستی بهره مند و 850 نفر نیز با معرفی به مراکز فنی و حرفه ای از آموزش رایگان برخوردار شدند.

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مازندران93.09.25 


55 درصد والدین بعد از گذشت 5 سال متوجه اعتیاد فرزندان خود می‌شوند

$
0
0

دبیر همایش کشوری سلامت روان گفت: حدود 55 درصد از والدین بعد از گذشت پنج سال متوجه اعتیاد فرزند خود می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر، محمودرضا هاشم‌ورزی در حاشیه همایش کشوری سلامت روان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در این شهرستان، اظهار داشت: همایش کشوری سلامت روان از 24 تا 26 آذر ماه به مدت سه روز با حضور 56 نفر از مدیران و مسئولان گروه‌های سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال برگزاری است.

وی هدف از برگزاری این همایش را بحث و تبادل نظر پیرامون چگونگی اجرای برنامه‌های حوزه سلامت، روان اجتماعی و اعتیاد دانست.

دبیر همایش کشوری سلامت روان با بیان اینکه در این همایش مدیران و کارشناسان مسئول دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بر اساس برنامه زمان‌بندی شده و با حضور در کارگروه‌های تخصصی پیرامون سیاست‌ها، سازوکارها و چگونگی اجرای برنامه به بحث و تبادل نظر می‌پردازند، عنوان کرد: جمع‌بندی مطالب ارائه شده نیز از طریق وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ می‌شود.

هاشم‌ورزی با اشاره به اینکه عمده اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حوزه اعتیاد پیشگیری همگانی است، گفت: در این راستا آموزش پیشگیری از اعتیاد برای گروه‌های هدف اعم از دانش‌آموزان، دانشجویان، والدین دارای کودک دو تا 12 سال و... در دستور کار قرار گرفت.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیشترین گروه سنی درگیر با بیماری اعتیاد را 15 تا 40 سال اعلام کرد و بیان داشت: این بدان معناست که نسل جوان و نوجوان ما که نسلی پویا، فعال و سازنده در عرصه تولید علم، توسعه اقتصادی و اجتماعی است، در معرض خطر اعتیاد هستند.

وی با بیان اینکه بر اساس پژوهش‌های صورت‌گرفته حدود 55 درصد از والدین بعد از گذشت پنج سال متوجه اعتیاد فرزند خود می‌شوند، بیان داشت: 60 درصد از نوجوانان و جوانان نیز بر اثر فشار همسالان خود به سمت مواد اعتیادآور گرایش پیدا می‌کنند.

منبع خبر: فارس 93.09.26

در مبارزه با مواد مخدر باید به سمت فکر و ایده‌های نو حرکت کنیم

$
0
0

 

موسوی چلک، سید حسن - گسترش و تنوع آسیب های اجتماعی از جمله مواد مخدر و روانگردان ایجاب می کند تا برنامه ها از این موضوعات عقب تر نباشد به همین دلیل نیازمند ایجاد فرصت برای ایده پردازی هستیم.

مدير كل توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور گفت: تغيير نگاه در مبارزه با مواد مخدر رفتن به سمت حوزه‌ فكر و ايده هاي جديد است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، حسن موسوي چلك در نخستين جشنواره‌ ايده‌هاي برتر پيشگيري و كنترل مصرف مواد مخدر كه ظهر امروز در فرهنگسراي ترافيك برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب اظهار كرد: تغيير در اين رويكرد نيازمند برنامه‌هاي جديد است كه يكي از اين برنامه‌‌ها برپايي چنين جشنواره‌اي است كه ابتدا در پنج استان خراسان رضوی، آذربايجان، شرقي، گلستان، كردستان و فارس و سپس به دليل استقبال بسيار در سال 93 با اضافه شدن در دو استان همدان و اردبیل نیز در حال پيگيري است.

وي ادامه داد: علي‌رغم اينكه همه ايده‌ها قابليت ندارند اما از داخل همين ايده‌ها بهترين آن‌ها بايستي به صورت مكتوب درآيد، بر روي سايت‌ها قرار گيرند تا امكان ايده‌پردازي‌ها جديد توسط ديگر افراد جامعه فراهم شود.

مدير كل توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور خاطرنشان كرد: اين ايده‌ها همچنين مي‌توانند در اختيار دانشگاه‌ها و دانشكده قرار گيرد و نيز بر روي پايان نامه‌هاي با اين مضامين كار است؛ موضوعاتي نيز كه جاي كار و مدل‌سازي دارند مورد حمايت پشتوانه نظري قرار گيرند.

وي تصريح كرد: اگر فردي ايده‌پرداز توان اجراي طرح خودش را داشت اجازه اين كار به او داده شود و نيز اين ايده‌ها مي‌توانند در اختيار موسسات مردمي قرار گيرد و در سیستم دولتي اجرا نشوند.

موسوي اضافه كرد: جشنواره ايده‌پردازي‌ها در زمينه پيش‌گيري از اعتياد مي‌تواند دو ساله برگزار شود و در اين خصوص اگر داشته‌هاي خود اتكا نماييم مي‌توانيم برنامه‌هاي كاربردي را تدوين كنيم.

مدير كل توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور خاطرنشان كرد: تا به اجتماعي شدن مواد مخدر برسيم دو دهه زمان نياز دارد و تجربه در اين رابطه نشان داده است كه نگاه نظامي و انتظامي تاثيري ندارد و با اينكه در حدود 3000 شهيد داده‌ايم اما نتوانستيم سن اعتياد را بالا ببريم و خانواده‌ها را از اعتياد در امن نگه داريم.

موسوي با بيان اينكه نبايستي مسائل اجتماعي را سياسي كنيم اظهار كرد: اين بسياري اجتماعي ربطي به دولت‌ها ندارد چرا كه ديدن يك معتاد در گوشه خيابان هيچ دولتي را خرسند نمي‌كند.

مدير كل توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور گفت: مقصر اين، بسياري اجتماعي هيچ كس نيست و البته اين مساله نبايستي ما را از انتقاد از ظرفيت‌هاي سياسي غافل كند و در واقع ما بايستي به حوزه آسيب‌هاي اجتماعي نگاهي واقع‌بينانه داشته باشيم.

وي افزود: در حوزه اجتماعي نيز مهمترين مولفه كشور كه نيروي انساني است؛ توسط مواد مخدر مورد هدف قرار گرفته است و اين حوزه اگر تخريب شود ترميم آن دشوار است.

در ادامه اين مراسم دبير جشنواره ايده‌هاي برتر پيش‌گيري و كنترل مصرف مواد مخدر سخن گفت و افزود: از لحاظ آماري 300 ايده به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده است كه از اين تعداد 75 درصد در موضوع پيش‌گيري، 25 درصد در خصوص سياست‌گذاري‌ها، 11.8 درصد درمان و درصد كمي نيز در خصوص بازتواني و پژوهش بوده است.

وي ادامه داد: شركت كنندگان اين جشنواره متشكل از 46 درصد زنان و 57 درصد مردان است كه افراد بين 30 تا 40 سال را تشكيل مي‌دهند و نيز دبيران و معلمان بيش‌ترين شركت كننده در اين جشنواره بودند.

منبع خبر: ايسنا 93.09.25 

اعتبارات بیشتری به حوزه پیشگیری از مواد مخدر تعلق گیرد

$
0
0

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت کشور گفت: اعتبارات بیشتری به حوزه پیشگیری از مواد مخدر تعلق گیرد.

‌علیرضا نوروزی ‌در حاشیه همایش کشوری سلامت روان در طرح تحول نظام سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بابلسر اظهار داشت: یکی از حوزه‌های مهم سلامت در کشور که انتظار می‌رود به آن توجه بیشتری شود، بحث سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد است.

وی پیشگیری اولیه، خدمات درمان و خدمات کاهش آسیب اعتیاد را از جمله برنامه وزارت بهداشت در حوزه اعتیاد عنوان کرد و گفت: بحث استقرار صنعت الکل در حوزه فعالیت پیشگیرانه و فعالیت درمان و بازتوانی نیز جزو فعالیت‌هایی است که بخشی از آن مربوط به حوزه وزارت بهداشت است.

این مسئول افزود: امید است بتوانیم منابع لازم برای اجرای این برنامه‌ها را با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرا کنیم.

نوروزی با بیان اینکه براساس آمار اعلام شده ستاد مبارزه با مواد مخدر حدود یک میلیون و 300 هزار نفر مبتلا به اعتیاد هستند، بیان داشت: بیشتر این افراد، مصرف‌کننده مواد افیونی تریاک و هروئین و در درجه بعد مصرف‌کننده مواد محرک مثل شیشه هستند.

وی در پاسخ به اینکه آیا درمان قطعی برای بیماری اعتیاد وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: اعتیاد هم مثل سایر بیماری‌های مزمن نیاز به درمان طولانی‌مدت دارد و وقتی فرد معتاد تحت مراقبت طولانی مدت قرار گیرد، این بیماری تا حد زیادی کنترل می‌شود و در طولانی‌مدت در درصد قابل توجهی از افراد این بیماری فروکش می‌کند.

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت کشور اضافه کرد: اینکه افراد بعد از دوران بهبودی کوتاه مدت مجددا به سمت این مواد کشیده می‌شوند، بستگی به طبیعت بیماری و نبود یا کمبود حمایت‌های روانی و اجتماعی، کمبود اعتبار برای بازتوانی افراد دارد.

نوروزی بیشترین گروه سنی اعتیاد را بین 20 تا 40 سال اعلام کرد و گفت: اعتیاد مانند سایر اختلالات روانپزشکی علاوه بر عوامل محیطی و اجتماعی به عوامل دیگری مثل طرد شدن، کنجکاوی، تنوع‌طلبی به قصد لذت‌جویی و... بستگی دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا توزیع داروهای درمان اعتیاد نظیر متادون از طریق داروخانه‌ها اجرا می‌شود یا خیر، اذعان داشت: این بحث از جمله بحث‌هایی بود که به صورت کارشناسی با چارچوب یک عنوان کلی‌تر تحت عنوان ساماندهی مراکز در وزارت کشور در کنار سایر پیشنهادات مطرح شد و فعلا در بحث کارشناسی بیشتر است و هنوز در این مورد تصمیم قطعی گرفته نشده است.

این مسئول در پاسخ به سوال دیگری که اعتیاد تا چه اندازه محیط ادارات را درگیر کرده است، بیان داشت: پیشگیری در محیط اداری عمدتا از طریق سند جامع پیشگیری در کشور بر عهده دستگاه‌های دیگر بوده و وزارت بهداشت نیز برنامه‌های پیشگیری در محیط کار را با برنامه‌های آموزشی و مهارت‌آموزی اجرا می‌کند و این برنامه‌ها در صورت حمایت می‌تواند تقویت شود.

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت کشور تصریح کرد: برای افراد مبتلا به این بیماری در محیط اداری این امکان وجود دارد که از طریق هر سازمانی که ارجاع شوند افراد به مراکزی که در وزارت بهداشت فعال هستند، خدمات درمانی ارائه شود.

نوروزی درباره اعتبارات با بیان اینکه اعتبار ما در این حوزه نسبت به سال گذشته ثابت مانده است، افزود: امیدوار بودیم و هستیم اعتباری که از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر برای تقویت برنامه‌ها اختصاص می‌یابد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه برای ارتقای کیفی نباید تنها به فکر اعتبار باشیم، بیان کرد: قسمت زیادی از نقص برنامه در ضعف نرم‌افزاری در سیستم است ولی یکی دیگر از ابعاد تقویت برنامه‌ها در اعتباری است که نسبت به سال 92 ثابت باقی مانده است و امیدواریم در سال 94 اعتبارات بیشتری در حوزه پیشگیری از مواد مخدر از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر جذب شود.

این مسئول ادامه داد: همچنین اعتبارات غیرمستقیمی را وزارت بهداشت در حال حاضر در حال تعهد است و آن هم بحث اعتیاد در نظام مراقبت‌های بهداشت درمان اولیه و برنامه‌های پیشگیرانه است که امیدواریم در قالب طرح تحول سلامت که اجرا می‌شود، فعالیت‌هایی از سوی مراکز بهداشتی درمانی انجام شود.

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت کشور در پاسخ به اینکه راهکار وزارت بهداشت درباره پیشگیری از اعتیاد چیست، گفت: در حوزه پیشگیری از اعتیاد هم‌سو با منابع بین‌المللی علاوه بر برنامه‌هایی که داریم دو برنامه فرزندپروری و غربالگری و مداخلات مختصر مورد تاکید است.

نوروزی افزود: در روش غربالگری و مداخلات مختصر از مشاوره‌هایی استفاده می‌شود که در حوزه مشکلات مرتبط با مصرف مواد از طریق کارکنان بهداشتی ـ درمانی به مراجعه‌کنندگان داده می‌شود.

وی افزود: در گام نخست به ازای هر 30 تا 50 هزار نفر جمعیت از یک کارشناس سلامت روان استفاده می‌شود و امیدواریم متناسب با افزایش و تبدیل شدن به نیاز جمعیت و افزایش تقاضا بتوانیم از تعداد بیشتری کارشناس سلامت رفتاری استفاده کنیم.

منبع خبر: فارس 93.09.26

۲.۵ درصد دانشجویان مواد مخدر مصرف می‌کنند/ افزایش مصرف مواد محرک بین دانشجویان دختر/ زنگ خطر الگوی مصرف چندماده‌ای

$
0
0

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانشجویان را 2.5 درصد اعلام کرد و گفت: ‌دختران دانشجو بیشتر به سمت مصرف مواد محرک و دانشجویان پسر به مواد سنگین مثل هروئین و شیشه گرایش پیدا کرده‌اند.

حمید صرامی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در رابطه با وضعیت مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان گفت: ‌تحقیقی در سال 92 در دانشگاه‌های وزارت علوم انجام دادیم که نشان داد نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانشجویان 2.5 درصد است که نسبت به گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار شده است.

وی ادامه داد: در این تحقیق مشخص شد وضعیت مصرف مواد مخدر در دختران دانشجو و در حوزه مصرف برخی داروها و مواد روان‌گردان نگران‌کننده است.

انجام پژوهش ملی در مورد وضعیت موادمخدر در دانشگاه آزاد

صرامی گفت:‌به همین دلیل این تحقیق را با هماهنگی دانشگاه آزاد نیز آغاز کرده‌ایم و از آذر پژوهش ملی در سطح دانشگاه‌های آزاد کشور را انجام می‌دهیم.

گرایش دختران دانشجو به موادمحرک و پسران دانشجو به شیشه و هروئین

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد نوع مصرف مواد مخدر گفت:‌دختران دانشجو در دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم متأسفانه بیشتر به سمت مصرف مواد محرک رفته‌اند.

وی ادامه داد:‌ اما در دانشجویان پسر به دلیل نشانه‌روی قرص‌های ریتالین و داروهای روانگردان، حجم مصرف این مواد کاهش یافته اما گرایش آنها به مصرف مواد سنگین افزایش یافته است.

صرامی گفت:‌ مصرف مواد مخدر سنگینی مانند شیشه و هروئین در دانشجویان پسر بیشتر شده است و آنچه ما بر آن تاکید داریم،‌این است که گاهی نباید فقط یک ماده مخدر را در تیررس خود قرار دهیم و از سایر مواد غافل شویم.

شیوع الگوی مصرف چندماده‌ای مواد مخدر در جامعه

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در جمعیت عمومی نیز آنچه که می‌بینیم تغییر الگوی مصرف مواد مخدر است. در گذشته پس از تریاک، شیشه در رتبه دوم قرار داشت، اما اکنون الگوی مصرف چند ماده‌ای را داریم. این یک زنگ خطر اجتماعی است که باید همه دستگاه‌های فرهنگی به آن توجه کنند.

منبع خبر: فارس 93.09.26

عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس: اعمال مجازات شدید برای قاچاقچیان مواد مخدر ضروری است

$
0
0

عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس، اعمال مجازات شدید برای قاچاقچیان مواد مخدر را به منظور ممانعت از تشویق دیگران برای ورود به این حوزه ضروری دانست.

اسماعیل جلیلی در گفت و گو با خبرنگار حقوقی میزان، در مورد تصمیم ستاد حقوق بشر برای تنظیم لایحه‌ای در جهت کاهش مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر، اظهارکرد: درمورد کنترل جرائم مواد مخدر باید از دو بعد امور قضایی و پیشگیری به این مهم پرداخته شود البته تعیین مجازات برای افرادی که چه به عنوان قاچاقچی و چه به عنوان توزیع کننده و یا مصرف کننده وارد این پروسه می‌شوند، متفاوت بشد.

نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اعمال مجازات شدید برای قاچاقچیان مواد مخدر، تصریح کرد: باید در این مورد با رویکرد تنبیهی جدی برخورد شود تا از تشویق دیگران برای ورود به این حوزه ممانعت بعمل آید.

جلیلی تاکید کرد: کاهش مجازات‌ها باید به این صورت باشد که حکم افرادی که برای بار اول و با مقدار کمتری مواد مخدر به عنوان خرده فروش دستگیر شده‌اند مورد تجدیدنظر قرار گرفته و برای مصرف کنندگان مواد مخدر نیز با رویکرد درمانی برای برگشت آن‌ها به چرخه زندگی تلاش شود.

عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی برای پیشگیری از ارتکاب این قبیل جرائم در کشور، خاطرنشان کرد: تبلیغات سوء و تشویق برای کسب درآمد بیشتر می‌تواند از جمله عواملی باشد که افراد را که از نظر مذهبی پایبند به کسب درآمد حلال نیز نباشند به سوی فعالیت در حوزه خرید و فروش مواد مخدر سوق دهد بنابراین باید با اطلاع‌رسانی در جامعه به ویژه دربین قشر جوان مانع از ترویج این قبیل جرائم در جامعه شویم.

منبع خبر: ميزان 93.09.26

Viewing all 10769 articles
Browse latest View live




Latest Images