Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all 10769 articles
Browse latest View live

کشف پنج کيلو گرم هروئـين در همدان

$
0
0

فرمانده انتظامي استان همدان از کشف پنج کيلو گرم مواد مخدر از نوع هروئـين و دستگيري يک نفر در اين رابطه خبر داد.

به گزارش پايگاه خبري پليس، "سرهنگ مهديان نسب" با اعلام اين خبر گفت: ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان در پي تلاش هاي اطلاعاتي شبانه روزي توانستند يک باند خانوادگي ساکن استان تهران را که در سطح وسيع اقدام به تهيه و توزيع مواد مخدر هروئـين در اوزان کيلويي مي کردند، شناسايي کنند.

وي در ادامه افزود: در تحقيقات فني ماموران مشخص شد فردي با هويت "خ-غ" با يک دستگاه خودرو پيکان وانت مبادرت به حمل مواد مخدر هروئين از باند مذکور به استان همدان مي کند که دستگيري وي در دستور کار ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر قرار گرفت.

سرهنگ مهديان نسب بيان داشت: با هماهنگي مقام قضايي ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر در مبادي ورودي استان مستقر و اقدام به کنترل خودروهاي عبوري در محورهاي ورودي استان کردند.

اين مقام مسوول در ادامه عنوان داشت: سرانجام ماموران توانستند خودروي مذکور را در محور ورودي به همدان شناسايي و پس از تعقيب و مراقبت در پليس راه همدان – قزوين متوقف کنند که در بازرسي از خودروي توقيفي پنج کيلو گرم هروئين که در پنج بسته نايلوني جاسازي شده بود کشف و راننده آن را دستگير کنند.

فرمانده انتظامي استان همدان در خاتمه بيان داشت: با همکاري راننده دستگير شده دو نفر ديگر از قاچاقچيان دستگير و خودروي آنان نيز توقيف و متهمان جهت سير مراحل قانوني به پليس مبارزه با مواد مخدر استان منتقل شدند.

منبع خبر: پايگاه خبري پليس92/11/6

 


کشف بيش از 98 کيلو گرم ترياک در"شوش"

$
0
0

فرماندهي انتظامي شهرستان شوش خوزستان از کشف 98 کيلو 850 گرم ترياک در اين شهرستان خبر داد.


به گزارس پايگاه اطلاع رساني خبري پليس، سرهنگ "بهروزحسنوند "فرماندهي انتظامي شهرستان شوش با اعلام اين خبر گفت:در پي اجراي مانور مبارزه با مواد مخدر و دريافت خبري مبني بر اينكه يك دستگاه تريلي اف اچ قصد دارد از بندر عباس به مقصد نيشابور محموله مواد مخدر قاچاق نمايد كه در اين راستا شناسايي و دستگيري سوداگران مرگ و کشف محموله قاچاق به صورت ويژه در دستور کار پليس مبارزه با مواد مخدر اين شهرستان قرار گرفت.

وي افزود:ماموران با کنترل محورهاي مواصلاتي و اقدامات فني و اطلاعاتي كه با همكاري پليس مبارزه با مواد مخدر استان يك دستگاه خودرو تريلي با بار چوب نئوپان و اسكورت يك دستگاه خودرو پزوي 206به رنگ سفيد، مقادير زيادي مواد مخدر بصورت جا سازي شده از بندر عباس به مقصد شهرستان نيشابور وارد استان خوزستان نمود.

وي گفت: با تعقيب و مراقبت هاي انجام شده توسط پليس مبارزه با مواد مخدر استان و پليس مبارزه با مواد مخدر اين شهرستان كه در هنگام تخليه بار نئوپان در شهرك صنعتي اين شهرستان راننده تريلي به هويت م -(ع) اهل و ساكن نيشابور دستگير و در تعاقب، اسكورت وي خودروي پژوي 206 به رانندگي م (پ)اهل و ساكن بندر عباس پس از مسافتي تعقيب توقيف و در بازرسي تكميلي از تريلي توقيفي که در زير كف چوبي تعداد 53 بسته مواد مخدر به وزن 98كيلو و 850 گرم كه به طرز ماهرانه اي جاساز شده بود و همچنين تعداد 135دست پيراهن بچه گانه و 63 دست شلوار زنانه قاچاق كشف و ضبط گرديد.

اين مقام انتظامي بيان داشت:در اين خصوص تعداد 2 نفر متهم دستگير كه به بزه انتسابي معترف و پرونده متشكله در مقامات قضايي شهرستان شوش تحت رسيدگي مي باشد.

سرهنگ حسنوند نقش حياتي مردم در مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتياد اشاره و بيان کرد: مبارزه با مواد مخدر و پديده شوم اعتياد يک عزم همگاني و عمومي را مي طلبد که تمامي آحاد جامعه، سازمان ها و نهادها در آن نقش آفرين خواهند بود.

فرماندهي انتظامي شهرستان شوش در خاتمه با هشدار به سوداگران مرگ، برخورد قاطعانه و بدون اغماض نيروي انتظامي با سوداگران و قاچاقچيان مواد مخدر تاکيد کرد.


منبع خبر: پايگاه خبري پليس 92/11/6

کشف 80 کيلوگرم مواد مخدر در "بيرجند"

$
0
0

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي از کشف 60 کيلو گرم حشيش و 20 کيلو گرم ترياک در "بيرجند" خبر داد .

به گزارش پايگاه خبري پليس ، سرهنگ " پهلواني نسب " در اين رابطه اظهار داشت : ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي حين کنترل محورهاي فرعي ايستگاه بارزسي "علي آباد" بيرجند به چهار تن از قاچاقچيان که بصورت کوله باري قصد انتقال مواد مخدر را داشتند دستور ايست صادر کردند اما افراد پياده بدون توجه به ايست مأموران و با توجه به شرايط جوي با بجا گذاشتن کوله باري هاي خود از محل متواري شدند.

وي افزود:از کوله پشتي بجا مانده از قاچاقچيان ، 60 کيلو گرم حشيش و 20 کيلو گرم ترياک کشف شد که در اين رابطه دو تن از قاچاقچيان دستگير شدند.


منبع خبر: پايگاه خبري پليس92/11/6 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان غربي: اعتیاد، غیرت و عفت انسان را نابود می‌کند

$
0
0


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان غربي، غیرت و عفت را از اولين موضوعاتي دانست كه اعتياد نابود مي‌كند و گفت: فعالان حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد باید تلاش کنند که با تقویت این دو رکن نسبت به کمرنگ و نابود کردن اعتیاد همت گمارند.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی؛ يحیی شرفی در جلسه شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان سلماس گفت: موجودیت انسان به غیرت و عفت اوست و برای رسیدن به درجه والای ارزش‌ها باید این دو مؤلفه حفظ شده و ارتقاء یابد.

وي افزود: اعتیاد اولین موضوعی را که کمرنگ و بی ارزش می‌کند غیرت و عفت است لذا باید فعالان حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند که با تقویت این دو رکن نسبت به کمرنگ و نابود کردن اعتیاد همت گمارند.

دبير شوراي هماهنگي استان بيان داشت: مخالف استفاده از برنامه‌های پیشگیری کشورهای غربی نیستیم ولی این برنامه‌ها به تنهایی قادر به پوشش جمعیت کشور نیست و باید با غنی‌کردن این برنامه‌ها با تعالیم دینی و ارزش‌های والای اسلامی برنامه‌ای بومی برای جامعه هدف خود تولید كنيم که لازم است مراکز دانشگاهی و حوزه‌های علمیه در این راه فعالان عرصه پیشگیری را حمایت کنند تا شاهد کیفی‌تر شدن برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد مطابق با فرهنگ ایرانی و اسلامی باشیم.

همچنين مرتضی نظری فرماندار و رئیس شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان سلماس در اين جلسه گفت: پیشگیری مهمترین وظیفه‌ای است که در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید به آن عمل کنیم، درواقع پیشگیری می‌تواند همه آحاد جامعه را از هرگونه آسیب خصوصا آسیب‌های مواد مخدر مصون دارد.

وي بيان داشت: تمام عرصه‌های مواد مخدر نیازمند اجرای برنامه‌های پیشگیری هستند و پیشگیری باید در تمام سطوح قابل اجرا باشد تا هزینه مبارزه با مواد مخدر کاهش یابد.

فرماندار سلماس افزود: به علت بالا بودن اهمیت پیشگیری از اعتیاد شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان تصمیم گرفت اجرای برنامه‌های پیشگیری را از کارکنان فرمانداری شروع کند و تمام ادارات نیز در این زمینه نسبت به توانمندسازی کارکنان مشارکت كردند.

نظری در ادامه، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را حائز اهمیت دانست و گفت: به هر میزان که مشارکت مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر افزایش یابد میزان موفقیت در این عرصه افزایش خواهد یافت.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی92/11/6 

اجراي بيش از 210 عمليات با هدف پاكسازي مناطق‏ از حيث خرده فروشان مواد مخدر در استان مركزي

$
0
0

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي از اجراي بيش از 210 عمليات با هدف پاكسازي مناطق شهري و روستايي در استان از حيث خرده فروشان مواد مخدر در سال‌جاري خبر داد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي؛ عزيزاله ملكي در هشتمين جلسه شوراي هماهنگي فرعي كميجان با تقدير از اقدامات صورت گرفته توسط فرمانداري كميجان و دستگاه‌هاي عضو به خصوص دستگاه قضايي در راستاي مبارزه مجدانه با مواد مخدر به تشريح وضعيت كشت خشخاش در افغانستان پرداخت و افزود: طي سال‌هاي حضور نيروهاي نظامي غربي در افغانستان به استثناي سال‌هاي 2008 و2012 ميزان كشت خشخاش در افغانستان كاهش يافت وليكن در كل در حضور قريب به 13 سال نيروهاي ناتو ميزان توليد مواد مخدر افزايش داشته است.

وي با اشاره به گستردگي مرز جمهوري اسلامي ايران با افغانستان و پاكستان افزود: خوشبختانه با تلاش و اهتمام دولت، عمده مرز مشترك انسداد يافته است كه از همين رو شاهد تغيير مسير ورود مواد مخدر از سمت دريا هستيم.

دبير شوراي هماهنگي استان عنوان داشت: خوشبختانه امروز پليس مبارزه با مواد مخدر استان يكي از مقتدرترين و كاراترين پليس‌هاي كشور است و سال گذشته و امسال توان انساني نيروي انتظامي استان را از بخش ستاد به بخش عملياتي كشانده شد تا با تقويت سرانگشتان ناجا مقابله اي مؤثر با سوداگران مرگ صورت بگيرد.

ملكي اظهار داشت: سال‌جاري بيش از 210 عمليات با هدف پاكسازي مناطق شهري و روستايي در استان از حيث خرده فروشان مواد مخدر صورت گرفته است.

وي با اشاره به اين كه مبارزه با مواد مخدر فقط كار نيروي انتظامي نيست، همكاري و كوشش تمامي دستگاه‌ها را در تمامي حوزه‌هاي مختلف مقابله با عرضه و كاهش تقاضا خواستار شد و گفت: اميد است تا با يك حركت جمعي و هم‌افزايي بتوانيم كشور را در برابر دسيسه‌هاي غرب كه همان ترويج مواد مخدر است، مصون نگه داريم.

ملكي با تأكيد بر سخنان فرماندهي كل قوا مبني بر اجراي كارهاي سخت با هزينه كم البته و با پشتوانه ايمان به خدا گفت: علي‌رغم مشكلات شهرستان لازم است با فعال كردن ايست و بازرسي‌هاي جاده‌اي، برخورد مقتدارانه و بدون اغماض دستگاه قضايي، همكاري مستمر دستگاه‌هاي مقابله‌اي با يكديگر به خصوص اداره كل اطلاعات به‌منظور پشتيباني‌هاي فني و برگزاري جلسات توجيهي ويژه معلمان، ائمه جمعه و ساير گروه‌هاي هدف بتوانيم در مقابله با اين پديده شوم موفق باشيم.

شايان ذكر است در اين جلسه هريك از اعضاء به ارائه نقطه نظرات خود در حوزه هاي مختلف پرداختند.

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي92/11/6 

مخدر جدید «گل» به آزمایشگاه رفت/ قارچ مقدس روانگردان است

$
0
0

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد: ماده مخدر جدید با عنوان گل در بازار یافت شده که از توزیع این نوع ماده مخدر که برای آشنایی با ترکیب آن،‌این ماده را به آزمایشگاه تخصصی فرستاده‌ایم

بابک دین‌پرست در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت:ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز از توزیع این ماده مخدر جدید در کشور با خبر شده اما اگر بخواهیم بگوییم که منشاء و ترکیب آن چیست نمونه‌های این ماده مخدر را به آزمایشگاه تخصصی ستاد داده‌ایم و قطعاً بعد از اینکه ماهیت آن مشخص شد آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تا زمانی که آزمایشگاه تخصصی ماهیت این ماده مخدر را شناسایی نکند و منشاء آن را تأیید نکند نمی‌توانیم در مورد این ماده مخدر اطلاعات جدیدی را اعلام کنیم.

دین پرست ادامه داد: بسیاری از مواد مخدری که طی یکی دو ماه اخیر به بازار آمده بسیاری از آنها جدید نیستند بلکه نامهای تجاریشان در بین فروشندگان متفاوت است.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیشتر این نامگذاری‌ها برای جلب مشتری است در غیر این‌صورت ستاد مبارزه با مواد مخدر به محض ورود ماده جدید به بازار آن را به آزمایشگاه تخصصی برای آگاهی از ترکیبات آن می‌فرستد.

*قارچ مقدس روانگردان است

دین‌پرست افزود: ماده مخدر جدیدی نیز که با عنوان قارچ مقدس در شیراز کشف شده همان LSD بوده البته میزان این ماده مخدر محدود است و اثرات مشابه مواد روانگردان را دارد.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تمام مواد مخدری که در کشور شاهد شیوع آن هستیم وظیفه ماست که آن را اطلاع رسانی کنیم تا خانواده‌ها مطلع شوند و با یک سری اقدامات فریبنده به دام این مواد مخدرها نیفتند.

*نسل چهارم مواد مخدر با اینگونه مواد متفاوت است

وی افزود: مواد مخدری که در ماه‌های اخیر با عناوین جدید عرضه می‌شود با نسل چهارم مواد مخدر متفاوت است نسل چهارم که MPS هستند از نوع مواد روانگردان جدید بوده و علیرغم اینکه عنوانشان جدید است اما از دهه هفتاد در دنیا وجود داشته است. مواد اولیه این مواد مخدر با منشاء گیاهی معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این در حالی است که در گزارش سازمان ملل هر روز یک ماده روان‌گردان جدید در اروپا تولید می‌شود که این مواد ترکیبات و اثرات متفاوتی برجای می‌گذارد.


منبع خبر: فارس 92/11/6

در جاده‌های جدیدالاحداث، ایستگاه‌های ایست و بازرسی ايجاد شود

$
0
0

سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس ضمن تاكيد بر برخورد قاطع با قاچاقچیان عمده و خرده‌فروشان مواد مخدر گفت: در جاده‌های جدیدالاحداث، ایستگاه‌های ایست و بازرسی ایجاد كرد تا قاچاقچیان احساس ناامنی کنند.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، محمدرضا ابراهیمی در جلسه کمیته مقابله با عرضه شورا ضمن تقدیر و تشکر از رؤسا و پرسنل پلیس مبارزه با مواد مخدر و پليس فرودگاه شهید دستغیب با اشاره به كشف مقادیر قابل توجهي مواد مخدر در هفته‌های اخیر گفت: در کشفیات اخير بزرگترین محموله هروئین کشور از قاچاقچیان بدست آمد و همچنین در سال‌جاری اقدامات خوبی در راستای پيشگيري از خروج مواد مخدر توسط زائرین خانه وحی به عمل آمد که به حمدا... از هیچ زائری مواد مخدر کشف نشد که قابل تقدیر و تشکر است.

وی این موفقیت را مديون همکاری بین‌بخشی دستگاه‌های عضو کمیته مقابله با عرضه دانست و افزود: این موفقیت‌ها در حوزه مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر مدیون تلاش همه دستگاه‌ها می‌باشد که این امر باید ادامه یابد زیرا اگر برنامه‌ریزی و همکاری بین‌بخشی نباشد، موفقیت حاصل نمی‌شود.

سرپرست دبيرخانه شوراي هماهنگي فارس در ادامه بر تشدید برخورد با قاچاقچیان کلان و خرده‌فروشان مواد مخدر تأکید و تصریح کرد: برخورد با قاچاقچیان کلان مواد مخدر باعث شد تا مسیر ترانزیت تغییر یابد همچنين فعالیت گسترده دستگا‌ه‌های مقابله‌ای نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان امر می‌باشد كه در اين راستا باید مناطق را از این عناصر و عوامل پاکسازی كرد.

ابراهیمی اضافه کرد: باید در جاده‌های جدیدالاحداث، ایستگاه‌های ایست و بازرسی ایجاد كرد تا قاچاقچیان احساس ناامنی کنند، برخورد قاطع و قانونی با قاچاقچیان عمده و خرده‌فروشان مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است لیکن برای نگهداری اینگونه افراد، زندان از ظرفیت کافی برخوردار نیست. لذا بدین منظور احداث اردوگاه اجباری در قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر پیش‌بینی شده و یکی از ضرورت‌های استان فارس احداث و راه‌اندازی اردوگاه ماده 42 می‌باشد که در این خصوص باید پیگیری لازم انجام شده تا حصول نتیجه به عمل آید.

گفتني است، در پایان مصوباتی در خصوص ایجاد ایستگاه ایست و بازرسی در جاده جهرم به لارستان و پیگیری در خصوص احداث و راه‌اندازی اردوگاه ماده 42 در استان به تصویب رسید، همچنين در این جلسه با اهدا لوح از ريیس و پرسنل پليس فرودگاه شهید دستغیب شیراز تقدیر و تشکر به عمل آمد.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس92/11/6 

سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد در سال 93 در لرستان عملياتي مي‌شود

$
0
0


رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان از عملياتي‌شدن سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد در سال 93 ‏در اين استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان؛ حجت‌اله فراشي در جلسه شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان دورود كه در سالن جلسات فرمانداري اين شهرستان برگزار شد، گفت: در سال 93، سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد با دستور استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان عملياتي خواهد شد كه در اين سند بحث توانمندسازي و ارتقاء دانش و آگاهي مردم در دستور كار قرار دارد.

وي تاكيد كرد: عملياتي شدن اين سند، كار بزرگ و در عين حال سنگين است كه با تلاش و همت همه جامعه به نتيجه مي‌رسد و اگر مي‌خواهيم جامعه خود را از اين پديده مصون كنيم بايد همه جامعه با دلسوزي و احساس مسووليت پاي كار بيايند.

رييس شوراي هماهنگي استان ادامه داد: در سند جامع پيشگيري از اعتياد از حالت انفعالي فاصله گرفته‌ايم و حالت تهاجمي گرفته‌ايم چرا كه اگر موفقيت در اين راه را مي‌خواهيم بايد در همه حوزه‌ها به خصوص حوزه فرهنگي و پيشگيري حالت تهاجمي بگيريم.

فراشي ادامه داد: مقام معظم رهبري بارها دستور دادند كه در حوزه فرهنگي كشور بايد تهاجمي كار كرد و ما نبايد منتظر تهاجم دشمن باشيم و به اميد خنثي شدن تهاجم آنان بنشينيم بلكه بايد با برنامه و تلاش به جبهه مقابل تهاجم و آنها خنثي كنيم.

وي با انتقاد از عدم وحدت در مبارزه با مواد مخدر بين دستگاه‌ها و سازمان‌هاي مختلف اظهار داشت: دشمنان اين مرز و بوم با يك صف و صداي واحد عليه اين مرز و بوم عمل مي‌كنند و در هدف نيز مشترك هستند كه انتظار مي‌رود ما نيز با وحدت و دور از سليقه‌اي عمل كردن، به جامعه خود خدمت كنيم.

همچنين در ادامه احمدي سرپرست فرمانداري دورود تاكيد كرد: در شهرستان همدلي و وحدت خوبي براي حذف پديده شوم اعتياد وجود دارد كه اميدواريم با حمايت استان اين وحدت بيشتر از گذشته شود.

وي گفت: بايد از ظرفيت سازمان‌هاي مردم‌نهاد در حوزه اطلاع‌رساني و هوشياري به مردم استفاده بهينه كنيم.


منبع خبر:  روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان92/11/6 


تجليل از خانواده مهدی بزی، شهيد مبارزه با مواد مخدر در زابل

$
0
0

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان از خانواده‌ مهدی بزی، شهيد مبارزه با مواد مخدر در زابل تجليل كرد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدحسين اشرفي به‌منظور تجليل از خانواده‌هاي شهداي عرصه مبارزه با مواد مخدر، به همراه فرماندار شهرستان زابل در منزل شهيد مهدي بزي حضور يافته و با والدين و همسر آن شهيد ديدار و سلام مقامات عالي ستاد مبارزه با مواد مخدر را به آنان ابلاغ كرد.

اشرفي در اين نشست كه فرمانده نيروي انتظامي شهرستان و رئيس بنياد شهيد نيز حضور داشتند با اشاره به نقش خانواده‌هاي شهدا به‌عنوان الگوهاي موثر براي اقشار مختلف مردم بر ادامه راه شهيدان عرصه مبارزه با مواد مخدر و مبارزه قاطع با قاچاقچيان تاكيد كرد و در پايان اين ديدار به پدر و همسر شهيد لوح و هدايائي اهداء نمود.

گفتني است؛ شهيد والامقام مهدي بزي از پرسنل نيروي انتظامي شاغل در شهرستان چابهار بود كه در عمليات مسلحانه كشف مواد مخدر مورخ 31/5/92 به درجه رفيع شهادت نائل آمد، از اين شهيد بزرگوار دو فرزند پسر به اسامي ميثم و حسين به يادگار مانده است.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان92/11/7 

دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی: شهدای مبارزه با مواد مخدر اقیانوسی بیکران از معرفت، عشق، ایثار و گذشت هستند

$
0
0


دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی؛ شهداي مبارزه با مواد مخدر را اقیانوسی بیکران از معرفت، عشق، ایثار و گذشت دانست.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان غربی؛ یحیی شرفی در دیدار با خانواده شهید محمد مجیدی ضمن بیان این مطلب گفت: من به نمایندگی از مسئولین ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور امروز میهمان فرزند شهیدی هستم که پدرش گوهر وجودی خود را در طبق اخلاص گذاشت تا انسان‌های بی‌شماری را از پلیدی و سیاهی بلیه شوم مواد مخدر نجات دهد.

وي افزود: باید به چنین انسان‌هایی درود فرستاد چون آنان «من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظرو ما بدلوا تبدیلا» هستند.

دبیر شورای هماهنگی استان افزود: از خداوند می‌خواهم که ما را شرمنده شهدا نکند و به ما این سعادت را لطف کند تا با ادامه راه این عزیزان با عاملین فساد و تباهی و عرضه‌کنندگان مواد مخدر مبارزه کنیم تا انشاا... مشمول آیه شریفه «من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا» باشیم.

شرفی گفت: مادران شهدا آسیه‌های زمان هستند که با توکل به خدا فرزندی را که به سختی پرورش داده‌اند در راه خدا رهسپار می‌کنند چه راهی بهتر از راه نجات انسان‌ها که این شهیدان برگزیدند و باید به این مادران که چنین انسان‌های بزرگواری را در دامان خود پرورش داده‌اند تا با رشادت خود نام جمهوری اسلامی ایران را در جهان پر آوازه کنند درودفرستاد و از خداوند بزرگ برايشان عاقبت بخیری خواست.

وي افزود: وقتی از همسر شهید می‌پرسیم که چه مشکلی دارد در جواب پاسخ می‌دهد که خداوند حافظ ماست و همیشه به ما لطف دارد، از این همه صبر و شکیبایی و توکل به خداوند این بانوی محترم که زینب‌وار در تحمل فراق همسرش اینچنین مقاوم است متحیر می‌شویم و عزممان در ادامه خدمت به چنین انسان‌هایی در نظام جمهوری اسلامی ایران افزون می‌شود.

گفته مي‌شود؛ شهید محمد مجیدی به همراه دو همرزم ماندگارش شهیدان بهرام جسور و محمد قنبرزاده در خرداد ماه سال 1391 در راه مبارزه با مواد مخدر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، نام و یادشان گرامی باد.

 

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان غربی92/11/7

مديركل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر: تحت هيچ شرايطي امكان حمل مواد مخدر به عربستان ميسر نيست

$
0
0


مديركل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر از ابلاغ دستورالعمل صيانت از شأن و منزلت زائرين عتبات مقدسه در عراق و عربستان در آينده نزديك خبر داد و گفت: امكان حمل حتي يك گرم مواد مخدر به كشور عربستان ميسر نيست و امسال نيز انشالله با همكاري خوب زائرين و مديران كاروان‌ها، پليس عربستان يك نفر را هم دستگير نخواهد كرد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ عليرضا اكبرشاهي با اشاره به بازداشت زائرين كاروان‌هاي عمره و حج به اتهام حمل مواد مخدر در عربستان طي سال‌هاي 85 و 86 و افزايش دستگيري‌ها در آن سال‌ها گفت: اين موضوع بازتاب‌هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و مذهبي در ايران و عربستان داشت و با توجه به اينكه فرد در مدت زمان طولاني و بدترين شرايط در زندان‌هاي عربستان به سر مي‌بردند موضوع در دستور كار ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري قرار گرفت.

وي بيان داشت: به منظور حفظ شئون و صيانت از حجاج عزيز كشورمان كه عازم سرزمين وحي هستند و جلوگيري از خروج مواد مخدر توسط تعداد معدودي از زائرين معتاد و مسن و حفاظت از جايگاه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران، اداره مقابله با عرضه ستاد از سال 1387 اقدام به برگزاري جلسات متعدد كارشناسي كرد كه با برنامه‌ريزي‌ها و هماهنگي‌هاي به عمل آمده، در سه سال اخير، از اعزام معتادين در مبادي خروجي جلوگيري شد.

مديركل مقابله با عرضه ستاد بيان داشت: اين توفيق حاصل تلاش‌هاي عزيزان نيروي انتظامي، شركت فرودگاه‌هاي كشور، همكاران سازمان حج و زيارت، بعثه مقام معظم رهبري (مدظله)، دادستاني كل كشور، سپاه فرودگاه و دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر بود.

اكبرشاهي ادامه داد: در اين راستا به‌منظور بهبود و ارتقاء وضعيت موجود، دستورالعمل صيانت از شأن و منزلت زائرين عتبات مقدسه در عراق و عربستان توسط اداره كل مقابله با عرضه ستاد تهيه شده كه پس از تشكيل جلسات متعدد كارشناسي با دستگاه‌هاي ذي‌ربط، به زودي نهايي و ابلاغ خواهد شد.

به گفته وي؛ در اين دستورالعمل بر آموزش مديران و كارگزاران عمره، حج و عتبات مقدسه، آموزش زائرين و برخورد قاطع پليس و دستگاه قضائي با متخلفين تأكيد شده است.

اين مقام مسوول در ستاد با اشاره به شروع ثبت نام دور جديد اعزام زائرين عمره مفرده افزود: پليس با بهره‌گيري از امكانات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري، توانايي شناسايي افراد مظنون را داشته و از عزيمت افرادي كه مواد مخدر يا داروهاي غيرمجاز ولو به مقدار ناچيز حمل كنند، جلوگيري و اعمال قانون خواهد كرد.

اكبرشاهي به استفاده پليس عربستان از افراد با تجربه در عرصه شناسايي افراد از روي چهره‌‌ (چهره‌زن) در فرودگاه‌هاي اين كشور اشاره و بيان كرد: با تمهيدات اتخاذ شده، امكان حمل حتي يك گرم مواد مخدر به كشور عربستان ميسر نيست و از اين رو انشاءالله كما في‌السابق با همكاري خوب زائرين و مديران كاروان‌ها، پليس عربستان در اين بحث ناكام خواهد ماند.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 92/11/7 

تاكيد بر اهميت توجه به آگاه‌سازي جوانان در مبارزه با مواد مخدر

$
0
0

استاندار خوزستان در مانو سراسري مبارزه با مواد مخدر بر اهميت توجه به آگاه‌سازي جوانان در مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خوزستان؛ دكتر عبدالحسن مقتدايي در مانور سراسري مبارزه با مواد مخدر كه در بلوار ساحلي كيانپارس اهواز برگزار شد، گفت: اين مانور با هدف افتتاح برنامه‌اي يك هفته‌اي جهت مبارزه تمام شمول با مواد مخدر، از سوي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان برنامه‌ريزي و برگزار شده است.

وي افزود: اقشار مختلفي از جامعه مخاطب برنامه‌هايي هستند كه در اين هفته به مبارزه با مواد مخدر اختصاص يافته است؛ جوانان، نوجوانان، والدين و افراد آلوده به مواد مخدر كه قصد ترك دارند از جمله جوامع هدف اين برنامه هستند.

رييس شوراي هماهنگي استان اظهار داشت: برخورد با مراكز توليد و توزيع مواد مخدر و همچنين رسيدگي به وضعيت اشتغال افراد پس از ترك مواد مخدر در اين برنامه جاي دارد.

مقتدايي در ادامه، با تشكر از حضور مردم، ادارات، سازمان‌ها و سازمان‌هاي مردم‌نهاد، از همه مسئولان خواست با حداقل امكاناتي كه دارند سعي كنند با كساني كه قصد آلوده كردن جامعه به مواد مخدر را دارند، با قدرت برخورد كنند.

وي ادامه داد: اعتياد، ويروسي با امكان انتقال بسيار سريع است، مراكز عمومي متعددي وجود دارد كه به واسطه حضور در اين مراكز، فرد از خروج از منزل تا بازگشت مي‌تواند در معرض خطر ابتلا به مواد مخدر باشد، بنابراين آگاه‌سازي اقشار مختلف جامعه به خصوص جوانان و نوجوانان در اين زمينه بسيار حايز اهميت بوده است.

مقتدايي بيان كرد: مانور سراسري مبارزه با مواد مخدر، يك ابتكار جمعي از سوي مسئولان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان بوده و اين مانور علاوه بر اهواز، در شهرستان‌هاي مختلف استان نيز برگزار شده است.

گفتني است؛ در اين مراسم برنامه‌هايي از جمله ورزش باستاني، نرمش صبحگاهي و برنامه‌هاي متنوع فرهنگي با حضور مسئولاني چون استاندار خوزستان، فرمانده نيروي انتظامي استان، معاون سياسي اجتماعي استاندار، اعضاي شوراي شهر و مسئولان شهرداري و فرماندار اهواز برگزار و در پايان مراسم به 300 نفر از شركت‌كنندگان با قيد قرعه، جوايز نفيس و ارزنده‌اي اعطاء شد.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خوزستان 92/11/7

کشف ۴۳۰ تن مواد مخدر در مرزهای کشور

$
0
0

فرمانده مرزبانی ناجا از کشف بیش از ۴۳۰ تن مواد مخدر طی ۱۰ ماهه سال جاری در مرزهای کشور خبر داد.

کشف ۴۳۰ تن مواد مخدر در مرزهای کشوربه گزارش عرش نیوز ,سردار حسین ذوالفقاری در حاشیه همایش فرماندهان مرزبانی خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال جاری اقدامات مناسبی برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از مرزهای خشکی کشور انجام شده است.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مواد مخدر امسال در شرق، حاشیه شرق و جنوب کشور یعنی از استان هرمزگان تا استان خراسان رضوی کشف شده است، گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۳۳۷ درگیری مسلحانه با اشرار بوقوع پیوسته که در مقایسه با مدت مشابه هلاکت اشرار نیز، ۴ درصد افزایش یافته است.

ذوالفقاری به افزایش ۳۷ درصدی کشفیات سلاح غیرمجاز طی ۱۰ ماهه گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: به تازگی محموله‌هایی حامل بیش از ۲۵۰ قبضه سلاح از قاچاقچیان در کشور کشف شده که عمده آن‌ها شکاری و برخی سلاح جنگی است.

وی در ادامه از افزایش ۲۵ درصدی کشفیات سوخت قاچاق در مرزهای کشور طی ۱۰ ماهه گذشته خبر داد و یادآور شد: در جنوب سراوان، قاچاق روزانه ۳ میلیون لیتر سوخت که توسط ۲ هزار دستگاه خودرو انجام می‌شد مهار شده است.

ذوالفقاری تصریح کرد: در منطقه سیستان و بلوچستان، حوزه دریای عمان و خلیج فارس و در برخی نقاط شمال و شمال غرب کشورنیز با پدیده سوخت قاچاق مواجه هستیم.

فرمانده مرزبانی ناجا به اعتبارات مرزبانی نیز اشاره کرد و گفت: سالجاری ۸۲ میلیارد تومان برای انسداد مرزهای کشور مصوب شد که تا کنون تنها ۲۷ میلیارد تومان از آن اختصاص پیدا کرده است.

وی بابیان اینکه عمده اعتبارات مرزبانی در حوزه تکنولوژی سرمایه گذاری می‌شود تصریح کرد: مرزبانی به دنبال استفاده از تکنولوژی پیشرفته مرزی از قبیل رادار و دوربین‌های حرارتی و سایر تجهیزات مرزبانی است.

فرمانده مرزبانی کشور در پایان با اشاره به نیروی انسانی در مرزبانی عنوان داشت: مرزبانی به دنبال جذب مرزنشینان در مرزبانی‌ها اعم از شیعه و سنی است تا بیشتر بتواند برای امنیت مرز‌ها از مردم و نیروهای مرزی کمک بگیرد.

 

»اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد».


منبع خبر: عرش نيوز 92/11/7 

آغاز واگذاری مسکن به معتادان بهبودیافته/ افتتاح مرکز پیشگیری از آسیب‌‌ها

$
0
0

رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از آغاز واگذاری مسکن به معتادان بهبودیافته خبر داد و گفت: معتادانی که متأهل بوده و دو سال از پاکی آنها گذشته باشد، از این تسهیلات استفاده خواهند کرد ضمن اینکه نخستین مرکز پیشگیری از آسیب‌ها در تهران راه‌اندازی می‌شود.

رضازاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس، با اشاره به آخرین وضعیت مسکن معتادان بهبود یافته اظهار داشت: طبق هماهنگی‌های انجام شده با وزارت مسکن، راه و شهرسازی قرار است 5 هزار واحد مسکونی ویژه معتادان بهبود یافته احداث و در اختیار آنها قرار گیرد.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور به معتادان بهبود یافته‌ای که حداقل 2 سال از پاکی آنها گذشته باشد و متأهل باشند مسکن واگذار خواهد کرد.

رضازاده خاطرنشان کرد: قطعاً شرایط مسکن معتادان بهبود یافته با مسکن مهر متفاوت است و سازمان بهزیستی کشور برای حمایت از این افراد و برگشت آنها به جامعه تسهیلاتی را در نظر گرفته است.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: طبق برنامه‌های انجام شده واگذاری مسکن به معتادان بهبود یافته در ماه‌های آینده آغاز خواهد شد و به تدریج این تعداد واحد در اختیار معتادان بهبود یافته قرار می‌گیرد.

وی در ادامه در خصوص راه‌اندازی بنیاد پیشگیری از آسیب‌ها در کشور گفت: نخستین بنیاد پیشگیری به صورت کشوری در تهران راه‌اندازی خواهد شد و این مرکز خدمات مختلفی را در بخش‌های متنوع ارائه خواهد کرد.

رضازاده افزود: همزمان با دهه فجر بنا داریم یکی دیگر از بنیادهای پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیکی را در آذربایجان شرقی افتتاح کنیم به طوری که در حال حاضر در 5 نقطه از کشور 5 بنیاد پیشگیری فعال است.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: فارس 92/11/7

کشف هزار و573 کیلوگرم مواد مخدر از هفت باند قاچاق درغرب استان تهران

$
0
0

فرمانده انتظامی غرب استان تهران گفت: هزار و 573 کیلوگرم مواد مخدر از هفت باند قاچاق مواد مخدر در غرب استان تهران کشف و ضبط شد.

سردار ˈناصر اصلانیˈ فرمانده انتظامی ویژه غرب استان تهران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر طی یک عملیات گسترده و کار اطلاعاتی سه ماهه، روز گذشته موفق شد اعضای هفت باند قاچاق مواد مخدر را در شهرهای شهریار، اسلامشهر و ملارد را دستگیر و یکهزار و 573 کیلوگرم انواع مخدر شامل تریاک، حشیش، هروئین و مرفین را کشف و ضبط کند.

وی افزود: در این رابطه 27 نفر قاچاقچی دستگیر شدند که سه نفر از آنان زن هستند .

سردار اصلانی گفت: ازاین باندهای قاچاق مواد مخدر 11 دستگاه خودرو سبک و پنج دستگاه کامیون کشف و توقیف شده است .

فرمانده انتظامی غرب استان تهران بیان داشت: اعضای این باند قصد داشتند این مواد را در استان تهران، البرز و غرب کشور توزیع کنند که با هوشیاری و تلاش شبانه روزی مأمورین مبارزه با مواد مخدر غرب استان تهران دستگیر شدند.

وی خاطر نشان کرد: در 10 ماهه گذشته از باندهای مواد مخدر 6 هزار و 461 کیلو گرم انواع مواد مخدر در شهرستانهای غرب استان تهران کشف و ضبط شده است.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: ايرنا 92/11/7


توليد84 برنامه تلويزيوني و راديويي در عرصه مبارزه با مواد مخدر با رويكرد اجتماعي در کرمان ‏

$
0
0

مديركل روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري از توليد و پخش 84 برنامه تلويزيوني و راديويي در عرصه مبارزه با مواد مخدر با رويكرد اجتماعي در کرمان ‏خبر داد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ؛ فرزين‌رحيم ‌نظري كه در راستاي فعال‌سازي مراكز صدا و سيماي استان‌ها در مقوله مبارزه با مواد مخدر به كرمان سفر كرده بود در جلسه‌اي مشترك با قائم مقام و جمعي از مديران صدا و سيماي مركز كرمان، به ارائه گزارشي از آخرين وضعيت مواد مخدر و آمارهاي ‏موجود در سطح كشور پرداخت و با اشاره به سخن مقام معظم ر رهبري (مدظله‌العالي)، مبارزه با مواد مخدر را جهادي بزرگ بيان كرد و گفت: رويكرد جديد ستاد اجتماعي‌كردن مبارزه با مواد مخدر و استفاده از ظرفيتهاي مردمي در امر مبارزه است.

وي افزود: بازوهاي مهم در تحقق اين امر، رسانه‌ها ‏خصوصاٌ صدا و سيما مي‌باشد و يكي از مهمترين نكات در توجه آحاد مردم به موضوع مواد ‏مخدر بيان مشكل با زبان و فرهنگ هر استان است، لذا بايد از ظرفيت شبكه‌هاي استاني با ‏هدف بومي كردن برنامه‌هاي فرهنگي و پيشگيري استفاده كرد.

رحيم‌نظري ادامه داد: گرايش به استفاده از مواد مخدر صنعتي و ‏روانگردان‌ها زنگ خطري است كه تمامي اقشار مختلف مردم مي‌بايست با حساسيت متوجه آن ‏باشند و در اين راستا نقش صدا و سيما مهم و اثرگذار است.

همچنين نجم‌الديني قائم مقام صدا و سيماي مركز كرمان اعلام داشت: اين مركز آمادگي كامل دارد ‏تا در راستاي تحقق فضاي اجتماعي مبارزه با مواد مخدر در سطح استان كرمان همگام با ستاد قدم ‏برداشته و تا تحقق اين موضوع، با جديت به فعاليت رسانه‌اي خود ادامه دهد.‏

وي پرداختن به مقوله مبارزه با مواد مخدر با رويكرد اجتماعي را در خور اهميت دانست و بيان داشت: اين نگرش باعث وجود يك هجمه مثبت فرهنگي و ‏رسانه‌اي در سطح استان‌ها خواهد شد و كمك مي‌كند تا مخاطبين بومي متناسب با فرهنگ ‏خود آموزش ببينند و تاثيرات مثبتي را در سطح جامعه شاهد باشند.

گفتني است؛ در پايان جلسه مقرر شد 42 برنامه تلویزیونی و 42 برنامه ‏رادیویی به‌صورت منظم و گفت‌وگو محور در یک روز خاص و ساعت پر بیننده جهت اجتماعی‌کردن مبارزه با ‏مواد مخدر و با محوريت آموزش مهارت‌های زندگی، عوارض و عواقب شوم گرایش به مواد مخدر، مخصوصاً ‏عوارض و مضرات شیشه و تبلیغات غلط برای آلوده کردن جوانان و اقشار جامعه و آگاه‌سازی در ‏خصوص چگونگی درمان اعتیاد و معرفی مراکز مجاز درماني توليد و پخش شود.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 92/11/7

متادون‌تراپي، يك نگهدارنده طولاني‌مدت در درمان اعتياد است

$
0
0

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان گفت: متادون‌تراپي، يك نگهدارنده طولاني‌مدت در درمان اعتياد محسوب مي‌شود و اثرات كاهش آسيب آن بيشتر مدنظر است تا سم زدايي آن.‏

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان، حجت‌اله فراشي در جلسه اتاق فكر اين شورا گفت: متادون يك داروي صرفا درماني و سم‌زدايي مطلق نيست بلكه علاوه بر آن به‌عنوان يك داروي كاهش آسيب نيز محسوب مي‌شود.

وي افزود: ذهنيت عموم مردم اين است كه متادون داروي ترك اعتياد است و به همين علت با اين ذهنيت وقتي در مرحله متادون‌تراپي قرار مي‌گيرند، بعد از مدتي متوجه مي‌شوند كه وابستگي فرد مصرف‌كننده به داروي متادون به مراتب بيشتر از مواد مخدر است و به همين علت ناخواسته وارد چالش بزرگتري شده و دچار يك تعارض مي‌شوند.

دبير شورا اظهار داشت: فروش غير قانوني متادون از سوي عطاري‌ها، دكه‌ها و سيگارفروشي‌ها و گاه از سوي مراكز درماني سوء مصر ف مواد به طور كاملاً علني با تبليغ در روزنامه‌هاي محلي و همين‌طور فروش متادون ناخالص و تقلبي به‌عنوان متادون استاندارد از چالش‌هاي مهم داروي متادون است كه براي حل كردن اين معضل ضمن همكاري تمام دستگاه‌ها نيازمند هزينه كردن در اين حوزه هستيم.

فراشي بيان داشت: افكار عمومي به دليل عدم آگاهي از فرايند درمان و بهبودي فرد معتاد، نگرش درمان كوتاه مدت با متادون را انتظار دارند در حاليكه متادون‌تراپي يك نگهدارنده طولاني‌مدت در درمان اعتياد مي‌باشد و اثرات كاهش آسيب آن نسبت به سم زدايي آن بيشتر مدنظر است.


منبع خبر:  روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان92/11/8 

آمریکا، ‌افغانستان را به اربابان مواد مخدر واگذاشته است

$
0
0


"در سال جاری میلادی نیروهای غربی پس از 13 سال حضور مداوم از افغانستان خارج می‌شوند. آنها افغانستان را به دشمنی شکست نخورده و دولتی متزلزل، مفسد و با حداقل‌های اصول دموکراتیک وامی‌گذارند."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ اون متیوز و آنا نمتسوآ، در گزارش خود در مجله نیوزویک می‌نویسند: «حالا غرب نه تنها باید به دنبال محاسبه هزینه این چندسال جنگ در افغانستان باشد که باعث صرف مبالغ هنگفت و جان باختن هزاران تن شده، بلکه با اپیدمی گسترده مصرف هرویین در جهان نیز مواجه است که ناشی از افزایش بسیار زیاد تولید تریاک در این کشور است.

بنابر گزارش اخیر سازمان ملل، تولید مواد مخدر در افغانستان طی یک سال گذشته نزدیک به 50 درصد افزایش یافته است.

ژان لوک لماهو، رییس دفتر سازمان ملل در امر مقابله با مواد مخدر و جرایم می‌گوید: سود حاصل از تولید تریاک افغانستان در سطح جهان 68 میلیارد دلار است اما تنها 10 درصد آن در این کشور باقی می‌ماند.

ارزش تجارت تریاک در صادرات چیزی در حدود 4 میلیارد دلار است که یک چهارم آن به کشاورزان مزارع کاشت خشخاش و مابقی به مقام‌های منطقه‌ای، شبه‌نظامیان، جنگ‌سالاران و قاچاقچیان مواد مخدر می‌رسد.

درهمین حال، نرخ اعتیاد به هرویین در آمریکا و حتی به صورت وسیع‌تر در کشورهای همسایه افغانستان از روسیه تا پاکستان در حال افزایش است.

در دسامبر سال 2013، مایک دو واین، دادستان کل اوهایو هشدار داد که "اپیدمی مصرف هرویین" در این ایالت به شدت گسترش یافته است؛ در همین زمان، ویکتور ایوانف، رئیس مبارزه با مواد مخدر در روسیه، هرویین را "اژدهایی" خواند که جوانان روس را می‌بلعد.

سوال قابل ملاحظه برای کشورهای ائتلاف ناتو که به افغانستان در سال 2001 حمله کردند، این است: آیا ما واقعا دو برابر زمان و پول مصرف شده در جنگ جهانی دوم را هزینه کردیم تا افغانستان را از وجود کشاورزان خشخاش که تلاش می‌کنند کودکان حومه شهرها را به مصرف‌کنندگان مواد مخدر تبدیل کنند، پاک کنیم؟

در سال 2008 و در پایان فعالیت دولت جورج بوش، رییس جمهوری سابق آمریکا،‌ ریچارد هالبروک، سفیر ویژه آمریکا در کابل نوشت که ازمیان‌برداشتن و خنثی کردن دولت افیونی در افغانستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ در غیر اینصورت تمامی تلاش‌های آمریکا در این کشور با شکست مواجه می‌شود. بنابراین، چرا ماموریتی که با تمایل ساخت و بهبود اقتصاد متزلزل افغانستان جنگ‌زده و از میان برداشتن تجارت مواد مخدر آغاز شد، به تولید تریاک در این سطح رکورد خاتمه یافت؟

بخشی از پاسخ این سوال،‌ شکست نیروهای بین‌المللی کمک به برقراری صلح و امنیت در افغانستان (ایساف) تحت فرمان آمریکاست که نتوانستند منبع درآمد جایگزینی برای کشاورزان افغان تولید‌کننده تریاک بیابند.

از سال 2001، دولت آمریکا به تنهایی بیش از 6 میلیارد دلار برای مقابله و خنثی‌سازی تولید مواد افیونی و تریاک از جمله برنامه امحای مزارع خشخاش و کمک مالی برای کاشت محصولات جایگزین صرف کرده است. اما به نظر می‌رسد که این مبلغ کافی نبوده است: تریاک پنج تا شش برابر بیش از سایر محصولات کشاورزی برای کشاورزان افغان درآمدزایی دارد بنابراین، تشویق‌ها – یا تنبیه‌ها - باید بسیار تاثیرگذار باشد تا کشاورزی را که به کاشت خشخاش دست می‌زند‌ از کاشت چنین محصولی دلسرد کند. پس از تریاک، آجیل و خشکبار بیشترین سوددهی و سهم صادرات را در افغانستان دارد یا به عبارتی 4 / 7 درصد از 367 میلیون دلار از مجموع صادرات رسمی در افغانستان را شامل می‌شود. بنابر گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم،‌ کشاورزان افغان از هر کیلوگرم برداشت خشخاش به منظور تولید تریاک، ‌203 دلار دریافت می‌کنند.

و با وجود بیش از 100 میلیارد دلاری که در طول این مدت مشابه برای سرویس‌های اجتماعی افغانستان هزینه شده،‌ کشورهای غربی در ایجاد چیزی شبیه به یک اقتصاد واقعی در افغانستان ناکام مانده‌اند. در دهه 1970، افغانستان خود محصولات غذایی‌اش را تولید می‌کرد اما امروزه،‌ برای تامین غذای 32 میلیون سکنه، دولت کابل به واردات حجم زیادی از مواد غذایی وابسته است.

احمد رشید، ‌مولف کتاب پرفروش "طالبان: اسلام ستیزه‌گر، نفت و بنیادگرایی در آسیای مرکزی" می‌گوید: در سال جاری میلادی، افغان‌های بیشتری به جای درآمدزایی از راه کاشت گندم، از طریق هروئین پول به دست آوردند. غرب پیروز این جنگ نبود.

نگرانی و هراس از آینده، انگیزه‌ای مضاعف برای کشاورزان افغان است تا تولید خود را بالاتر ببرند. آنجلا می، رییس بخش تحلیل و تحقیق در دفتر مقابله با وقوع جرایم و مواد مخدر سازمان ملل می‌گوید: یکی از مهمترین دلایل در افزایش کشت خشخاش در افغانستان بلاتکلیفی کشاورزان و دیدشان درباره آینده کشور پس از سال 2014 است.

در صورتیکه دولت کابل کنترل خود را بر بخش‌هایی از قلمرو از دست بدهد و به طالبان واگذارد، ‌اوضاع در این کشور احتمالا بهبود نمی‌یابد. رییس بخش تحلیل و تحقیق در دفتر مقابله با وقوع جرایم و مواد مخدر سازمان ملل ادامه داد: در چند سال گذشته، ما شاهد این بودیم که کشت خشخاش در مکان‌هایی که دولت بر آنها کنترل نداشته، صورت گرفته است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که نبود کنترل دولت باعث افزایش تولید تریاک بیشتر در افغانستان می‌شود.

اگرچه تعداد نیروهای ارتش و پلیس جدید افغانستان 350 هزار تن است، ‌80 درصد آنها بیسواد هستند و نرخ سربازگیری سالانه در این کشور 20 درصد است. پیش از حمله آمریکا به افغانستان، هیچ ارتش و پلیسی وجود نداشت و تنها شبه‌نظامیان طالبان حضور داشتند. نیروی مشترک آموزشی ناتو و آمریکا با داشتن کمتر از 10 هزار سرباز، احتمالا در افغانستان باقی می‌مانند و این درصورتی انجام خواهد شد که معاهده امنیتی دو جانبه میان حامد کرزای، رییس جمهوری افغانستان و دولت واشنگتن به امضا برسد.

اما همچنان یک امر قابل توجه باقی می‌ماند که آیا کرزای و جانشین او که اواخر سال 2014 انتخاب می‌شود،‌ از بروز آنچه که در زمان محمد نجیب‌الله، رییس جمهوری سابق افغانستان در زمان شوروی اتفاق افتاد، جلوگیری می‌کند یا خیر؟ در آن زمان نیروهای شوری سابق در سال 1989 مجبور شدند افغانستان را ترک کنند. نجیب‌الله پس از آنکه چندین سال در مقر سازمان ملل در کابل زندگی کرد، از کار برکنار شد و توسط مجاهدین از یک تیر چراغ برق در سال 1996 به دار آویخته شد.

طالبان از بابت تجارت هروئین سود زیادی به جیب می‌زند. در همان روزهای اول حکومت طالبان در افغانستان، رهبران جنبش بنیادگرای طالبان وعظ‌هایی را علیه مواد مخدر ترتیب می‌دادند، در ملاء عام معتادان به هروئین و قاچاقچیان را شلاق می‌زدند و با تولید خشخاش به عنوان یک عامل معرف بی‌دینی و لامذهبی مقابله کرده و آن را سرکوب می‌کردند. اما امروزه طالبان بسیار عملگراتر رفتار می‌کند و در کنار کشاورزان تولیدکننده خشخاش قرار گرفته که مزارعشان به واسطه برنامه امحا و نابودی مواد مخدر در افغانستان نابود شده است.

بنابر گزارش سازمان ملل،‌ این یک تجارتی خوب و به صرفه است. طالبان تنها 10 درصد بر تولید تریاک در مناطق تحت تسلط خود مالیات وضع می‌کند. افزایش عایدات بر درآمد تریاک در افغانستان یک منبع مالی با مقیاس بسیار بالا برای شبه‌نظامی‌گری مجدد طالبان محسوب می‌شود. بنابر گزارش مقام‌های افغان، بین مارس و اکتبر سال گذشته میلادی، 1273 افسر پلیس افغانستان و 770 پلیس روستایی در ارتباط با خشونت‌های مربوط مواد مخدر کشته شدند. همچنین در مدت مشابه طالبان 6600 حمله در 30 ولایت از 34 ولایت افغانستان ترتیب داد.

و اصلا عجیب نیست که نیروهای ایساف و افغان برای اینکه کشاورزان به سوی طالبان نروند، کاری به کشت خشخاش نداشته باشند. نتایج این رویکرد و تصمیم تاحدودی قابل پیش‌بینی بود: سال گذشته میلادی،‌ تمامی مناطق مورد نظر برای امحای مزارع خشخاش به یک چهارم کاهش یافت، درحالیکه زمین‌های تحت کاشت خشخاش 36 درصد افزایش داشت.

وزارت دفاع آمریکا هم اکنون با یک مساله جدید و نوظهور روبروست. گزینه انتخابی، امحای مواد مخدر است اما این اقدام باعث می‌شود تا کشاورزان علیه ایساف قیام کنند یا اینکه نیروهای ایساف اجازه بدهند تولید مواد مخدر صورت گیرد و باعث تداوم تجارت مرگبار مواد مخدر در سطح جهانی می‌شود.

هر دوی این اقدامات تنها باعث تقویت طالبان می‌شود.

یک نگرانی مضاعف دیگر نیز وجود دارد و آن این است که دولت کابل به نظر تمایلی برای تداوم مقابله با تولید تریاک یا مبارزه با طالبان برای از میان برداشتن این تجارت ندارد. کرزای اخیرا شبه‌نظامیان طالبان را "برادران" خوانده و علنا دولت آمریکا را به همکاری با طالبان برای انجام حملات انفجاری متهم کرده است. او همچنین گفت که اگر جنگ میان آمریکا و پاکستان رخ دهد، در کنار پاکستان می‌ماند.

بسیاری از مقام‌های افغان از جمله رده بالایی‌ها، از تجارت و قاچاق مواد مخدر به نفع خود سود می‌برند و از این راه برای غنی‌تر شدن خود و تامین کمپین‌ها و مبارزات انتخاباتی برای انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی استفاده می‌کنند. یکی از مشاوران ارشد و سابق آمریکا در افغانستان که خواست نامش فاش نشود،‌ می‌گوید: فساد در دولت کرزای یک راز کثیف و زشت است که دولت آمریکا ترجیح می‌دهد با آن مقابله نکند.

او ادامه داد: بسیاری از مقام‌های ارشد دولت کابل، از طریق دست داشتن در تجارت مواد مخدر پول زیادی به جیب زده‌ا‌ند. بسیاری از دولتمردان،‌ مشاوران و والی‌های افغان تعداد زیادی خودروهای جیپ گرانقیمت دارند. فقط کافی است به پارکینگ منازل این افراد نگاهی بیندازید و متوجه می‌شوید که تنها می‌شود از طریق دست داشتن در خرید و فروش مواد مخدر و راه نادرست به اینچنین ثروتی دست یافت. روزنامه نیویورک تایمز نیز گزارش داد که حتی برادر کرزای، احمدولی کرزای نیز با تجارت مواد مخدر در افغانستان ارتباط دارد.

درضمن، کشورهای نزدیکتر به افغانستان نیز از موج عظیم تجارت هرویین در رنج هستند به طوریکه دفتر مقابله با قاچاق مواد مخدر و جرایم،‌ اعلام کرد: افغانستان 90 درصد هروئین جهان را تامین می‌کند و بیش از نیمی از این تولیدات از طریق پاکستان به کشورهای اروپایی و آسیایی و با جاسازی شدن در کانتینرهایی در کراچی منتقل می‌شوند.

پاکستان حدود یک میلیون معتاد هرویینی دارد که نیمی از آنها از سرنگ استفاده می‌کنند. سازمان ملل اعلام کرده که 30 درصد از معتادان پاکستانی که از طریق سرنگ مواد را به خود ترزیق می‌کنند، به ایدز مبتلا هستند که بالاترین نرخ در جهان محسوب می‌شود و از سال 2005، 11 درصد افزایش یافته است.

سزار گودس، رییس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم در پاکستان می‌گوید: پاکستان یک مسیر ترانزیتی است اما به یک مصرف‌کننده بدل شده است. بخشی از این تولیدات در پاکستان باقی می‌مانند نه به این دلیل که بازاری پر سود دارد بلکه به این خاطر است که قاچاقچیان پول نقد پرداخت کرده و یک بازار مصرف محلی در منطقه ایجاد می‌کنند.

اما به نظر می‌رسد که تعداد معتادان به هروئین در روسیه آنقدر زیاد است که سایر کشورهای جهان در مقابل آن کم جلوه می‌کنند. در سال 2012،‌ تعداد معتادان به مواد مخدر در این کشور 5 / 5 میلیون تن بود که بیش از 60 درصد بیشتر از یک دهه گذشته بود. این تعداد تقریبا 10 برابر بیشتر از معتادان در آمریکا است که تعداد آنها در سال 2012، 669 هزار بود. این رقم در سال 2007، 373 هزار تن بود.

بنابر گزارش سازمان غیردولتی "کشور بدون مواد مخدر" حدود 30 هزار روس هر ساله و در پی مصرف هروئین و سوء‌اثرات آن جان می‌سپارند و 12 هزار تن دیگر نیز به خاطر جرایم مرتبط با آن زندانی می‌شوند. در شهرهای تولا، یاروسلاول، سامارا و سن‌پترزبورگ مرگ و میر ناشی از مصرف هروئین و ابتلا به ایدز در دو سال گذشته دو یا حتی سه برابر شده است. در بسیاری از کشورهای جهان،‌ معمولا ویروس ایدز از طریق تماس‌های پرخطر جنسی سرایت می‌کند اما در روسیه 80 درصد مبتلایان به ایدز از سوزن سرنگ‌های آلوده به این بیماری گرفتار شده‌اند و بیش از 35 هزار تن نیز از نوع پیشرفته این بیماری رنج می‌برند.

در آمریکا،‌ یک بسته کوچک هروئین یا یک‌دهم گرم از پودر این ماده مخدر 20 دلار است. در روسیه نیز فی خیابانی هروئین سابق بر این پایین بود، اما درپی افزایش تقاضای مشتریان افزایش یافته است. یوری کروپنوف، مدیر موسسه مهاجرت،‌ توسعه منطقه‌ای و سرشماری مستقر در مسکو که یک اندیشکده تحت حمایت مالی کرملین است، می‌گوید: در روسیه قاچاقچیان هروئین از افغانستان، خود باعث به وجود آمدن تقاضا می‌شوند. شیوع و گسترش فروش هروئین با قیمت پایین در سال‌های 1997، 1998، ‌2003 و 2004 آغاز شد؛ زمانیکه بسیاری از مردم روسیه معتاد شده بودند. در سال 2004، یک بسته هروئین 5 دلار قیمت داشت و امروزه بین 27 دلار تا 45 دلار قیمت دارد.

جای تعجب نیست که مقام‌های روس به هروئین به دیده یک امر فوق‌العاده و اضطراری در کشور می‌نگردند. کروپنوف گفت: معتادان در روسیه بیش از هر کشور دیگری برای هروئین پول می‌دهند. در روسیه،‌ تامین هروئین باعث تقاضا می‌شود.

ایوانف، نزدیکترین دوست پوتین یک برنامه کاربردی دارد که به صورت رسمی قاچاقچیان مواد مخدر را با تروریست‌ها برابر می‌داند و باید علیه آنها تحریم‌های قانونی وضع کرد.

او می‌گوید: تنها راه حقیقی برای مقابله با این مشکل، این است که مساله قاچاقچیان مواد مخدر را به یک اولویت در قانون بین‌الملل بدل کنیم. اقتصاد مواد مخدر همانند اقتصاد نفت و گاز بزرگ است. بنابراین، باید درباره آن کاری انجام داد. تجارت مواد مخدر به وضوح تهدیدی برای بشر و سلامت است و ما می‌گوییم حتی برای امنیت کشور نیز تهدید محسوب می‌شود. مواد مخدر را باید در زمره تهدیدی برای امنیت جهانی و در ردیف اقدامات تروریستی یا دزدی دریایی دانست.

از نظر ایوانف، رویکرد سازمان ملل کناره‌گیری و بی‌اعتنایی به نبرد 30 ساله علیه مواد مخدر است. در سپتامبر 2013، روزنامه آبزرور انگلیس اسناد افشاشده سازمان ملل را منتشر کرد که نشان‌دهنده اختلاف بسیار زیاد جامعه بین‌الملل درباره نبرد و کشمکش کشورهای جهان در قبال مواد مخدر بود.

مرکز فرهنگی سابق روسیه در کابل هم اکنون به خانه صدها معتاد تبدیل شده است. سازمان‌های غیردولتی تخمین می‌زنند که یک میلیون افغان از جمعیت 25 میلیونی این کشور،‌ به هروئین و تریاک معتاد هستند. بنابر بازبینی یک دهه‌ای سیاست سازمان ملل که قرار است سال 2016 صورت گیرد، بسیاری از کشورهای جهان می‌خواهند تاکید بیشتری را بر مصرف مواد مخدر به عنوان یک مشکل سلامت عمومی به جای یک مساله جنایی و قضایی داشته باشند. تعدادی از کشورها ممنوعیت مصرف مواد مخدر را برداشته‌اند – جرم‌زدایی از مصرف تمام مواد مخدر در پرتغال به سال 2001 بازمی‌گردد در حالیکه ماه گذشته میلادی، اروگوئه رسما ماری‌جوآنا را قانونی اعلام کرد.

یکی دیگر از برنامه‌های ایوانف، امحای مزارع خشخاش است. او در ادامه گفت: ما هر کشاورز و هر لابراتوار تولید مواد مخدر را می‌شناسیم. تنها به ما قانون بین‌المللی بدهید و ما تمامی اینها را نابود می‌کنیم. ما باید این اژدها را در غارش بکشیم.

امروزه امحای مواد مخدر در افغانستان در مقیاس بسیار بالا، یک امر سیاسی یا نظامی ممکن در افغانستان نیست چراکه در این روزهای پایانی حضور ایساف در این کشور جنگ‌زده، فرصتی برای انجام این اقدام و امحای مواد مخدر وجود ندارد.

الکسی میلووانف،‌ نماینده روسیه برای امحای مواد مخدر در کابل می‌گوید: اقدامات اخیر برای امحای این مواد مخدر همانند پاک کردن سیبری از برف، تاکنون بی‌نتیجه و بی‌حاصل مانده است!

ویلیام براونفیلد، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امر اجرای قانون و مقابله با مواد مخدر در سطح بین‌الملل، می‌گوید: اگر ایساف برای از میان برداشتن سوء‌مصرف مواد مخدر و تجارت غیرقانونی آن کاری انجام ندهد، ‌نمی‌توانم هیچ پایان موفقیت‌آمیزی برای این اقدامات در افغانستان ببینم. حقیقت این است که غرب، تاثیر و نفوذ بسیار کمی بر دولت کرزای به منظور مقابله با تولید مواد مخدر داشته است.

بارنت روبین، مشاور ارشد فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان می‌گوید: آمریکا و کرزای همانند زوجی نابلد و ناکارآمد هستند که برای رسیدن به هدف نمی‌خواهند به حرف یکدیگر گوش دهند و این مردم افغانستان هستند که تاوان آن را می‌پردازند.

آیا غرب واقعا آماده خروج از افغانستان به عنوان یک کشور شکست خورده معتاد است که حتی سیاستمداران ارشد آن هم با قاچاقچیان در ارتباطند؟ بسیاری از سیاستمداران آمریکایی از این دورنما خشمگین هستند.

سناتور دایان فاینشتاین، دموکرات از ایالت کالیفرنیا و رییس کمیته‌های سنا درباره کنترل مواد مخدر بین‌المللی اوایل سال جاری میلادی به کمیته تحت ریاستش گفته بود: درحالیکه دولت اوباما قصد دارد تا نیروهای نظامی خود را در افغانستان باقی بگذارد، مقابله با مواد مخدر را نباید به تعویق انداخت. تولیدات مواد مخدر بسیار کمی از افغانستان به آمریکا قاچاق می‌شود و اکثرا هرویین است چراکه مصرف‌کننده در آمریکا دارد. البته اکثر مصرف کنندگان این ماده مخدر در مکزیکو و کلمبیا هستند. جنگ علیه طالبان تمام شده و برون‌داد و نتیجه مثبت آن پس از 12 سال سرمایه‌گذاری چه در زمینه انسانی و چه در زمینه پولی،‌ به شدت به این اقدامات حساس مقابله با مواد مخدر بستگی دارد.

اما آنچه در این مرحله مطرح است، این است که اوباما ممکن است هیچ چاره دیگری بجز رها کردن افغانستان و سپردن آن به دست قاچاقچیان مواد مخدر نداشته باشد. معلوم هم نیست که آیا غرب حتی اگر بخواهد می‌تواند کاری کند یا نه.

نیروهای ایساف برنامه امحای مواد مخدر را کنار گذاشته و دیگر به آن فکر نمی‌کنند. دیپلمات‌های غربی نیز در دستیابی به سازش با طالبان ناکام مانده‌اند. بنابراین،‌ آمریکا بیش از آنچه که در تفکر دیگران است، ضعیف عمل کرده و اثرگذاری بسیار کمی دارد.

ضرورت دارد که کرزای برای حفظ بقا دیگر کاری به طالبان نداشته باشد. بسیاری از حامیان کرزای، به ویژه در هلمند و قندهار به شدت در تجارت مواد مخدر نقش دارند.

به نظر می‌رسد که غرب باید حقیقتی ناراحت کننده را بپذیرد؛ در یک بازه زمانی کوتاه، چشم بستن بر تولید مواد مخدر بهای نجات دولت کرزای است. در همین زمان، گسترش اعتیاد به مواد مخدر جان جوانان را از روسیه تا آمریکا می‌گیرد.»

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


منبع خبر: ايسنا 92/11/8

كشف 35 كيلو شيشه در يزد

$
0
0

فرمانده انتظامي استان يزد درجمع اصحاب رسانه از كشف 35 كيلو و 500 گرم شيشه در سه ماهه گذشته سال جاري در اين استان خبر داد .

به گزارش پايگاه خبري پليس، سردار " امان اللهي " فرمانده انتظامي استان يزد در نشستي با اصحاب رسانه درسالن شهيد وزيري ستاد فرماندهي استان از كشف 35 كيلو و 500 گرم شيشه و دستگيري 3 نفر در سه ماهه سوم سال جاري خبر دادو افزود: دراين مدت نيز 2 تن و 993 كيلوگرم انواع مواد مخدر كشف كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد افزايش را نشان مي دهد.

وي ادامه داد: در سه ماهه سوم سال جاري نيز ماموران انتظامي استان با اقدامات پليسي و تلاش شبانه روزي موفق شدند12فقره سرقت مغازه، 35فقره سرقت داخل خودرو،56فقره سرقت منازل و 48 فقره سرقت سيم و كابل برق را كشف و در اين رابطه 51 تن از سارقان و مالخرها را نيز دستگير كنند كه در مجموع سرقت هاي مهم 14 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش را نشان مي دهد.

امان اللهي با اشاره به اينکه كشفيات كالاي قاچاق 115 درصد و فرآورده هاي نفتي 108 درصد در 10 ماهه سال جاري افزايش داشته است افزود: ارزش كالاهاي قاچاق كشف شده بيش از 650 ميليارد ريال بوده است.

فرمانده انتظامي استان يزد از كشف و انهدام باند سارقان خودرو نيزخبر داد و افزود: در اين راستا 23 دستگاه خودرو كشف و 5 سارق نيز دستگير شدند.

سردار امان اللهي افزود: در راستاي برخورد با كافي شاپها و قهوه خانه ها 17 واحد صنفي پلمپ ، 13 واحد تذكر و 700 قليان نيز جمع آوري شد.
فرمانده انتظامي استان يزد در پايان از برخورد با آلودگي هاي صوتي و مزاحمت ها به طور جد هشدار داد و گفت : خودروهاي مزاحم علاوه بربرخورد قضائي سه ماه نيزتوقيف مي شوند .

گفتني است ، در پايان اين نشست نيز سردار امان اللهي به سوالات خبرنگاران پاسخ داد .

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: پليس 92/11/7 

برگزاري نخستين دوره آموزشی MMT ويژه روانشناسان و مراکز درمان اعتیاد

$
0
0

رئیس دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان غربي از برگزاري نخستين دوره آموزشی ‏MMT‏ ويژه روانشناسان و مراکز درمان اعتیاد خبر داد و گفت: این دوره برای کلیه روانشناسان مراکز درمان اعتیاد و کاهش آسیب تا پایان سال برگزار مي‌شود.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی؛ علیرضا فیضی‌زاده با اعلام این مطلب گفت: متعاقب ارزیابی‌های کمیته نظارت استانی از مراکز درمان و کاهش آسیب و مشاهده مشکلاتی در زمینه درمان‌های غیر دارویی مراکز MMT و لزوم آشنایی روانشناسان این مراکز با آخرین روش‌های درمان‌های غیر دارویی و وظایف این حوزه در درمان اعتیاد، با هماهنگی معاونت آموزش و گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان اولین دوره آموزشی MMT ویژه روانشناسان مراکز درمان اعتیاد و کاهش آسیب به مدت 10 روز برای 30 نفر از روانشناسان مراکز در ارومیه برگزار شد.

به گفته وي این دوره برای کلیه روانشناسان مراکز درمان اعتیاد و کاهش آسیب تا پایان سال برگزار خواهد شد.

رييس دبيرخانه شورا با بیان اینکه مدرسین این دوره از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی بودند، گفت: برای روانشناسان در این دوره کلیات سوء مصرف مواد، مصاحبه انگیزشی، آشنایی با اورژانس‌های سوء مصرف، آشنایی کلی با انواع روان درمانی سوء مصرف مواد، مداخلات کوتاه مدت، اساس درمان‌های شناختی در سوء مصرف مواد، شروع‌کننده‌ها و برانگیزاننده‌ها و تکنیک‌های مقابله با وسوسه، ارزیابی جامع بیماران و طرح درمان، آشنایی با انواع مواد و درمان‌های داروئی به تفکیک ماده، انواع درمان‌های موجود و آشنایی مختصر با هر کدام، فعال‌سازی و آموزش خانواده در مورد سوء مصرف مواد، پایش درمان و برخورد با نتایج آزمایش و سایر ارزیابی تدریس شد.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی92/11/8 

Viewing all 10769 articles
Browse latest View live




Latest Images