Quantcast
Channel: ستاد مبارزه با مواد مخدر - ستاد مبارزه با مواد مخدر
Viewing all 10769 articles
Browse latest View live

سفیر ایران در افغانستان:مبارزه با مواد مخدر نیاز به همکاری منطقه ای و جهانی دارد

$
0
0

ˈمحمد رضا بهرامیˈ سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در نشست روابط حسن همجواری کشورهای همسایه در مبارزه با مواد مخدر که امروز (سه شنبه) در کابل برگزار شد، مبارزه با مواد مخدر را نیازمند همکاری منطقه ای و جهانی دانست.

به گزارش ایرنا، سفیر کشورمان در این نشت، همکاری صادقانه کشورهای منطقه و جهان را در مبارزه با مواد مخدر ضروری دانست و گفت: مبارزه صادقانه با مواد مخدر از یک طرف ظرفیت عملیاتها را بهبود می بخشد و از طرف دیگر با آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر و ترویج کشت جایگزین، کشت مزارع خشخاش کاهش می یابد.

بهرامی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیشترین سود را از کشت مواد مخدر، تروریست ها کسب می کنند، گفت:با توجه به ماهیت این پدیده، ریشه کن ساختن مواد مخدر بر تمام کشورهایی که از این ناحیه آسیب پذیر هستند، لازم و ضروری است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، تنها راه برون رفت از این مشکل را تعهد جدی و ایجاد اراده سیاسی در میان کشورهای منطقه و فرامنطقه دانست.

وی خاطرنشان ساخت که دولت ایران مصمم است، برای مبارزه بهتر با این پدیده، زمینه ها را برای تقویت و آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر افغانستان و همچنین مداوای معتادین فراهم کند و همکاری گمرکی خوبی با افغانستان داشته باشد.

نشست روابط حسن همجواری با کشورهای همسایه در راستای مبارزه با مواد مخدر و تقویت همکاری های منطقه ای و بین المللی از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان امروز در کابل برگزار شد.

ˈمبارز راشدیˈ وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز در این نشست مواد مخدر را یک معضل جهانی دانست و از تمام کشورها خواست تا در مبارزه با مواد مخدر همکاری کنند.

وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، تلاش کشورهای همسایه را در راستای محو و نابودی کشت خشخاش ارزنده توصیف کرد و گفت:با تعهدات جدی و اقدامات عملی کشورهای همسایه در مرزها و گمرک ها می توانیم کشت و قاچاق مواد مخدر را کاهش دهیم.

راشدی در بخشی دیگری از سخنانش از افزایش کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری خبر داد و گفت: یکی از دلایل عمده افزایش کشت خشخاش در افغانستان ناامنی و تقاضای بازار جهانی است.

وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: براساس آمارهای دریافتی مخالفان مسلح دولت، تروریست ها، قاچاقچیان داخلی و خارجی سالانه 500 میلیون دلار از این راه سود کسب می کنند.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


منبع خبر: ايرنا 92/11/8


رسانه ملی می تواند همه ظرفیت های کشور را پای کار آورد

$
0
0

وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ؛ صدا و سیما را محور اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر دانست.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی در پایان نشست با رئیس و معاونان رسانه ملی در جمع خبرنگاران گفت: وزارت کشور با تنوع کاری که در حوزه های مختلف امنیتی ، سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و مبارزه با مواد مخدر دارد لازم است با نگاه توسعه محور و اجتماعی محور بتواند از ظرفیت های سازمان صدا و سیما استفاده کند.

وی افزود: اگر سازمان صدا و سیما اراده اش بر این باشد که مبارزه با مواد مخدر را اجتماعی یا موضوع توسعه را در سطح کشور پی گیری کند یقینا همه ظرفیت های کشور را می تواند پای کار آورد.

وزیر کشور با بیان این که کاملا به توانمندی های سازمان صدا و سیما واقفم گفت: برنامه های مشخصی داریم و دوستانمان در صدا و سیما پذیرفتند و استقبال کردند که با ما همکاری داشته باشند.

رحمانی فضلی افزود: در جلسه امروز با مسئولان صدا و سیما مقرر شد فردی در رسانه ملی محور کار قرار گیرد و ما هم فردی را مشخص کنیم تا برنامه های وزارت کشور را برای مسئولان صدا و سیما تبیین کند.

وی گفت: رییس سازمان صدا و سیما هم در این جلسه مسئولیت برنامه ها و پیشنهادهای مطرح شده در خصوص مبارزه با مواد مخدر را برعهده گرفت.

وزیر کشور ابراز امیدواری کرد همکاریهای وزارت کشور و صدا و سیما منجر به کارآمدی و رضایتمندی بیشتر مردم در همه بخش ها به ویژه در زمینه مبارزه با مواد مخدر شود.

رحمانی فضلی در پاسخ به این سئوال که خروجی نشست های شما با گروه های اجتماعی در خصوص مبارزه با مواد مخدر چه بوده است؟ افزود: نیت ما این است که طی رویکرد اجتماعی محور با همه ظرفیت های اجتماعی و حوزه هایی که با افکار عمومی سرو کار دارند در این باره وارد گفتگو شویم تا از نقش ارزنده آنان استفاده کنیم.

وی گفت: گام اول این است که ما با همه این گروه های اجتماعی جلسه می گذاریم تا آگاهی سازی صورت گیرد و سپس پذیرفتن مسئولیت و در نهایت وارد گود شدن و مبارزه با مواد مخدر را بپذیرند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: البته توقع اصلی ما از دوستان گروه های اجتماعی در حوزه پیشگیری ، درمان و صیانت از کسانی است که مراحل اعتیاد را پشت سر می گذارند چرا که این افراد باید وارد جامعه شوند و برای آنان کار ایجاد کنیم.

رحمانی فضلی گفت: قرار شد هر کدام از این گروه های اجتماعی برنامه های کاری خودشان را به ما ارائه دهند و ما هم نمایندگانی برای بخش های مختلف انتخاب کرده ایم و گام به گام جلو خواهیم رفت.

وی با بیان این که مباحث و موضوعات اجتماعی و فرهنگی زمان بر است افزود: انتظار ما این است که در گام اول آگاهی ایجاد شود و همکاری ها به دنبال آن پیش خواهد آمد.

رحمانی فضلی گفت: اگر صدا و سیما وارد گود شود که امروز این توافق حاصل شد-یقینا گام بسیار بلندی برداشته خواهد شد.

منبع خبر: واحد مركزي خبر92/11/8

دشمنان با نابودي خانواده‌ها قصد تضعيف جوامع را دارند

$
0
0

رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان غربي گفت: دشمن به خوبی می‌داند كه براي تضعيف جوامع باید ستون مستحکم خانواده را نابود کنند و مواد مخدر نيز یکی از راه‌هایی است که آنان را به مقاصد پلیدشان می‌رساند.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی، علیرضا فیضی‌زاده در دومین جلسه کمیته تخصصی زن و خانواده‌های آسیب‌پذیر شورا گفت: امروزه غرب در تلاش است که با تبلیغات فریبنده به عفت زنان آسیب برساند تا به این وسیله، نهاد خانواده را متزلزل کند.

وي ادامه داد: آنان به خوبی می‌دانند كه اگر می‌خواهند جوامع را تضعیف کنند باید این ستون مستحکم خانواده را نابود کنند و مواد مخدر نيز یکی از راه‌هایی است که آنان را به مقاصد پلیدشان می‌رساند.

رئیس دبیرخانه شورا افزود: اجرای بند 14 سیاست‌های کلی نظام در سند چشم انداز 20 ساله و همچنین ماده 230 برنامه پنجم توسعه کمک خواهد كرد تا با اهمیت به جایگاه زنان در عرصه‌های اجتماعی نهاد خانواده تقویت شود.

فیضی‌زاده گفت: اگر تلاش شود تا مادران تحت پوشش برنامه‌های توانمندسازی و پیشگیری از اعتیاد قرار گیرند این موضوع به کل بدنه جامعه استحکام خواهد بخشید.

سرعت بخشيدن به نهضت همگانی مبارزه با مواد مخدر با استفاده از ظرفيت زنان
همچنين مریم دهقانی مدیرکل امور خانواده و بانوان استانداری و رئیس کمیته زنان و خانواده‌های آسیب‌پذیر شورا در این جلسه از اعضای کمیته خواست که با جدیت تمام راهبردهای اساسی برای اجتماعی‌کردن مبارزه با مواد مخدر را تدوین و اجرا کنند و با بهره‌مندی از ظرفیت زنان نهضت همگانی مبارزه با مواد مخدر را سرعت بخشند.

وي در ادامه توجه به درمان و کاهش آسیب زنان معتاد را از اولویت‌های مهم در مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: امروزه زنان قبل از اینکه مشکل اعتیاد داشته باشند، خود، بزه دیده اعتیاد هستند و ماندگاری آنان در کمند اعتیاد آسیب‌های فراوانی را تولید و به جامعه تحمیل می‌کند و ضروري است تا ضمن درمان این قشر حمایت‌های اجتماعی برای آنان نیز پیش‌بینی شود تا مجدداً به چرخه اعتیاد بازنگردند.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی92/11/9 

اعتياد، بزرگ‌ترين دغدغه مردم

$
0
0

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي گفت: امروزه مواد مخدر يكي از بزرگترين دغدغه‌هاي مردم است كه بايد به آن به درستي پرداخته شود و براي موفقيت بيشتر در اين مقوله نيز ضرورت حضور و گسترش مشاركت‌هاي مردمي غير قابل انكار است.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي؛ عزيزاله ملكي در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان فراهان با اشاره به اينكه امروزه معضل اعتياد تنها مشكل يك كشور نيست، گفت: متأسفانه مافياي مواد مخدر به دليل سودآوري بالاي ناشي از تجارت اين ماده به دنبال ايجاد و افزايش تقاضا است كه در سال‌هاي اخير هم شاهد توليد مواد روانگردان توسط سود جويان بوده‌ايم.

وي با اشاره به اقدامات انتظامي خوب صورت گرفته در برخورد با شبكه‌ها و باند‌هاي توليد و ترانزيت شيشه و به خصوص دستگيري سلطان شيشه در كشور افزود: امروزه قاچاقچيان با ايجاد تبليغات عوام فريبانه و كاذب در پي آن هستند كه زنان را به جرگه مصرف مواد مخدر بكشانند و در اين مسير از هرگونه تبليغي در شبكه‌هاي ماهواري و صرف هزينه دريغ نمي‌كنند.

دبير شوراي هماهنگي با تقدير از عملكرد شوراي هماهنگي شهرستان فراهان لزوم توجه بيشتر شهرستان به برگزاري جلسات شوراي فرعي برابر با ابلاغيه وزير كشور تاكيد كرد و گفت: ايجاد هماهنگي در بين دستگاه‌ها و اخذ گزارشات مربوطه و همراه تحليل و ارزيابي و انعكاس آن به دبيرخانه شورا از اهم وظايف فرمانداران است.

ملكي با اشاره به تلاش ناموفق آمريكايي‌ها در مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفت: براساس نظرسنجي‌هاي انجام شده امروزه مواد مخدر يكي از بزرگترين دغدغه‌هاي مردم است كه بايد به آن به درستي پرداخته شود اما براي موفقيت بيشتر در اين مقوله ضرورت حضور و گسترش مشاركت‌هاي مردمي غير قابل انكار است.

وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) مبني بر اين كه مبارزه با مواد مخدر يك جهاد مقدس است، عنوان كرد: خوشبختانه در سطح استان نيروي انتظامي تعاملات خوبي با مديران ارشد استان در راستاي مبارزه همه جانبه با مواد مخدر داشته و دارد و تمام تلاش خود را در جهت تقويت پليس‌هاي مبارزه با مواد مخدر در سطح استان و شهرستان‌هاي تابعه خواهيم كرد.

دبير شورا در پايان بر اهميت پاكسازي مناطق شهري و روستايي از حيث خرده‌فروشان مواد مخدر افزود: آنچه كه مورد مطالبه جامعه است جمع‌آوري معتادان و خرده فروشان است و تا زماني كه اين مهم محقق نگردد، نتوانسته‌ايم رضايت مردم را بر آورده كنيم.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي92/11/9 

کشف تریاک در بطري‌هاي نوشابه

$
0
0

فرمانده انتظامي شهرستان ني‌ريز از کشف بيش از شش كيلو ترياك در بطري‌هاي نوشابه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، عزیز برزگر فرمانده انتظامي شهرستان ني‌ريز اظهار داشت: مأموران ایستگاه بازرسی قطرویه هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک خودرو پژو 405 مظنون شدند.

وی ادامه داد: پس از توقیف خودرو مورد نظر و در بازرسی از آن شش کیلو و 800 گرم تریاک که به صورت ماهرانه‌ای در بطری‌های نوشابه جاسازی شده بود کشف شد.

فرمانده انتظامی شهرستان نی‌ریز با بیان اینکه در این مورد دو نفر دستگیر شدند افزود: تحقیقات بیشتر پلیس همچنان ادامه دارد.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس92/11/9 

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر لرستان منصوب شد

$
0
0


وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر طي حكمي حجت‌اله فراشي را به‌عنوان دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان‌ لرستان منصوب كرد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحماني‌فضلي در اين حكم آورده است:

جناب آقاي حجت‌اله فراشي
سلام عليكم
با استناد بند 5 مصوبات نود و يكمين جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر و بنا به پيشنهاد استاندار محترم و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان، به موجب اين حكم جنابعالي را به سمت دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان منصوب مي‌نمايم.

برگزاري منظم و موثر جلسات شورا و پيگيري مصوبات آن، نظارت بر تشكيل شوراهاي فرعي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان‌هاي تابعه ايجاد همكاري و هماهنگي بين تمام دستگاه‌هاي عضو شورا به‌منظور اجراي اقدامات موثر در حوزه مقابله با عرضه خصوصاً پاكسازي چهره استان و نقاط آلوده شهرها از معتادين، انجام فعاليت‌هاي پيشگيرانه با همفكري دانشگاهيان و فرهيختگان استان با رويكرد اجتماعي نمودن امر مبارزه با موادمخدر با استفاده از ظرفيت‌هاي سازمان‌هاي مردم‌نهاد و خيرين جامعه، اجراي راهكارهاي درمان براي كاهش آسيب و حمايت‌هاي اجتماعي و درمان معتادان و ايجاد زمينه‌هاي لازم جهت اشتغالزايي آنان، پيگيري جدي مجازات مجرمين مواد مخدر و ضربه زدن به بنيادهاي اقتصادي قاچاقچيان، رعايت انضباط اداري و مالي و ارائه گزارش‌هاي فصلي از جمله مواردي است كه انتظار مي‌رود با برنامه‌ريزي دقيق، كارآمد هدفمند و مبتني بر اصول نسبت به تحقق آن اهتمام و تلاش كنند.

توفيق شما را در راستاي انجام ماموريت خطير و اجراي برنامه‌ها با رعايت اصول قانونمداري، اعتدال‌گرايي و منشور اخلاقي دولت تدبير و اميد در محل توجهات حضرت ولي عصر (عج) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي ) از درگاه پروردگار قادر و متعال خواستارم.

گفتني است؛ فراشي پيش از اين به عنوان رييس دبير خانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان مشغول به خدمت بوده است.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 92/11/9 

محیط‌های کاری از اصلی‌ترین کانون‌های هدف پیشگیری از اعتیاد هستند

$
0
0

رئیس دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در همایش پیشگیری از اعتياد، محیط‌های کاری به ویژه محیط‌های پر استرس را از اصلی‌ترین کانون‌های هدف پیشگیری از اعتیاد برشمرد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ ماشاءاله صادقی در اين همايش كه در راه‌آهن مشهد برگزار شد، گفت: محیط‌های کاری به ویژه محیط‌های پر استرس یکی از اصلی‌ترین کانون‌های هدف پیشگیری از اعتیاد هستند که با برنامه‌ریزی صورت گرفته توسط شورا، بهزیستی و برخی از دستگاه‌های اداری استان از جمله راه‌آهن، اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور پیشگیری از اعتیاد در آن محيط‌ها در حال اجرا است.

وي افزود: فرسودگی شغلی در محیط‌های کاری سخت، استرس‌های شغلی و عدم ثبات در قراردادهای کاری کارگران از جمله عوامل ایجاد آسیب در محیط‌های کاری است که ایجاد محیط روانی امن و کاهش استرس‌های مزمن در این محیط‌ها باعث پیشگیری از اعتیاد خواهد شد.

رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی استان ضمن تشکر و قدردانی از مسئولین راه‌آهن استان به لحاظ اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در ایستگاه‌های راه‌آهن شهرستان سرخس، نقاب، نیشابور و مشهد، خواستار استمرار اینگونه برنامه‌ها در محیط‌هاي کاری شدند.

گفتنی است در این همایش از تعدادی از مدیران راه‌آهن استان به لحاظ اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور پیشگیری از اعتیاد از سوی این شورا تقدیر شد.


منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی92/11/9 

انهدام باند خانوادگي تهيه و توزيع مواد مخدر//کشف346 کيلو گرم حشيش و ترياک

$
0
0


باند خانوادگي تهيه و توزيع مواد مخدر با کشف 316 كيلوگرم حشيش ،30 کيلوگرم ترياک و دستگيري چهار متهم در غرب استان تهران متلاشي شد.

به گزارش پايگاه خبري پليس، فرمانده انتظامي ويژه غرب استان تهران در تشريح اين خبر گفت: با اقدامات اطلاعاتي صورت گرفته در سطح استان با خبر شديم ، فردي به نام "ي-س"26 ساله و "ي- س" 28ساله هر دو اهل کرمانشاه در امر خريدو فروش موادمخدر به صورت گسترده فعاليت دارند.
"سردار ناصر اصلاني" ادامه داد: ماموران مبارزه با مواد مخدر پس از اطمينان از صحت و سقم موضوع با هماهنگي قضايي وارد عمل شده و ابتدا در بازرسي از آدرس اعلامي موفق به کشف 30 کيلوگرم ترياک و60 کيلوگرم حشيش شدند.

وي افزود:با تلاش ماموران زبده اين پليس درادامه افراد ديگري به نام "خ- س" 41 ساله و"ح-س"30 ساله اهل کرمانشاه نيز دستگير و در بازرسي از مخفيگاه اشخاص مذکور در آدرس شهريار بالاي بنگاه املاکي در انديشه 256 کيلوگرم حشيش ديگر نيز کشف شد.

فرمانده انتظامي غرب استان تهران تصريح کرد: در اين عمليات جمعاً چهار متهم دستگير و 316 کيلوگرم حشيش و 30 کيلوگرم ترياک کشف و تعداد 2 دستگاه خودرو شامل يک دستگاه خودروي پرايد و يک دستگاه خودروي پژوپارس نيز توقيف شد.

"سردار ناصر اصلاني" در پايان خاطر نشان کرد: هر چهار متهم که با يکديگرنسبت خانوادگي دارند بهمراه مواد مخدر مکشوفه و اموال توقيفي تحويل مراجع قانوني شدند.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: پايگاه خبري پليس92/11/9 


کشف 172 کيلوگرم مواد افيوني در "بردسير"

$
0
0

فرمانده انتظامي بردسير استان کرمان از کشف 172 کيلوگرم مواد مخدر طي اجراي طرح عملياتي انتظامي "فجر" در اين شهرستان خبر داد.

به گزارش پايگاه خبري پليس، سرهنگ "عباسي" با اعلام اين خبر گفت: همزمان با آغاز طرح عملياتي انتظامي "فجر" در اين شهرستان، برخورد با عاملان توزيع مواد مخدر و كنترل راه هاي مواصلاتي شهرستان، با دقت بيشتري در دستور كار ماموران قرار گرفت.

وي افزود: ماموران مبارزه با مواد مخدر با انجام يکسري کارهاي اطلاعاتي از تردد يك خودرو وانت مزدا حامل مواد مخدر با خبر شده و بلافاصله به اجراي ايست و بازرسي در محور تردد اين خودرو پرداختند.

سرهنگ عباسي خاطر نشان کرد: راننده خودرو وانت پس از مشاهده ماموران، بدون توجه به علائم ايست و بازرسي به سرعت خود افزود، كه در پايان ماموران موفق شدند پس از طي مسافتي کوتاه خودرو وانت مزدا را متوقف کنند.

وي تصريح کرد: در بازرسي هاي به عمل آمده از اين خودرو 172 كيلو گرم ترياك كه به طرز ماهرانه اي در كف اتاق آن جاساز شده بود كشف شد.

سرهنگ "عباسي" رضايت خداوند و مردم را مهمترين وظيفه پليس در اجراي ماموريت ها دانست و بيان كرد: خدمت به مردم سعادتي است كه نصيب هركس نمي شود و از اين رو كاركنان نيروي انتظامي مي بايست قدر اين نعمت خدادادي را بدانند و به آن افتخار كنند.

وي در پايان با اشاره به تاثيرات مخرب مواد مخدر يكي از راه هاي مقابله با مواد مخدر را آگاهسازي عموم مردم از معضلات و آسيبهاي اين مواد افيوني دانست.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: پايگاه خبري پليس 92/11/9 

کشف 846 کيلو مواد مخدر در "سراوان"

$
0
0

فرمانده انتظامي استان سيستان و بلوچستان از کشف 846 کيلوگرم مواد مخدر طي درگيري شب گذشته با قاچاقچيان مسلح در سراوان خبر داد.

به گزارش پايگاه خبري پليس ،"سردار حميد فهيمي راد "در مصاحبه با خبرنگار پايگاه خبري پليس در تشريح اين خبر گفت: ماموران انتظامي شهرستان سراوان در راستاي مقابله با قاچاقچيان مواد مخدر در پي کسب خبري مبني بر اينکه گروهي از قاچاقچيان مقدار قابل توجهي مواد مخدر را از مرز عبور و قصد انتقال به نقاط مختلف کشور را دارند موضوع به طور جدي در دستور کار پليس قرار گرفت.

وي افزود: ماموران با اقدامات تخصصي و اشرافيت اطلاعاتي، شب گذشته محل دپوي مواد مخدر را شناسايي و به محل اعزام شدند که قاچاقچيان پس از يک درگيري مسلحانه با ماموران با استفاده از تاريکي شب و کوهستاني بودن از محل متواري شدند.

فرمانده انتظامي سيستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: ماموران در پاکسازي از محل 630 کيلو ترياک، 150 کيلو مرفين و 66کيلو هروئين کشف و ضبط کردند.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


منبع خبر:  پايگاه خبري پليس92/11/9 

مقابله با موادمخدر نیازمند تغییر در سیاستهای موجود در این بخش است

$
0
0

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مقابله با موادمخدر نیازمند تغییر در سیاستهای موجود در این بخش است.

به گزارش ایرنا، بابک دین پرست روز چهارشنبه در ستاد مبارزه با موادمخدر استان زنجان افزود: سیاست های فعلی در حوزه مقابله با موادمخدر تاثیر چندانی ندارد و باید دراین بخش اصلاحات لازم انجام گیرد.

وی یادآورشد: ایران پرچمدار مبارزه با بلای خانمانسوز موادمخدر در جهان است و این درحالی است که سالانه مقادیر بسیار بالایی از انواع موادمخدر در این کشور کشف می شود.

دین پرست به رشد سالانه کشف مواد مخدر در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار سال 90 ستاد مبارزه با مواد مخدر، یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد.

وی اظهار کرد: طی سال گذشته میزان کشفیات انواع مخدر کشور 500 تن و تعداد دستگیری ها در این خصوص 263 هزار نفر اعلام شده است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: طی 9 امسال 447 هزار تن انواع مواد مخدر در کشور کشف و 204 هزار نفر در امر تهیه، فروش و توزیع مواد دستگیر شده اند که این میزان تقریبا برابر با کل آمار سال گذشته است.

وی یادآورشد: هم اکنون فروش انواع مواد مخدر به سود آورترین صنعت جهان تبدیل شده و سهم درآمد قاچاقچیان ایران در چرخه مواد مخدر سه میلیون دلار برآورده شده است.

دین پرست افزود: علت عدم موفقیت برنامه های مقابله با موادمخدر درکشور به نبود باور پذیری و ساده انگاری آن از سوی مسوولان و متولیان امر است.

وی با اشاره به اینکه 71 درصد زندانیان کشور به صورت مستیقم و غیرمستیقم در ارتباط با مواد مخدر هستند اظهار کرد: بر این اساس 46 درصد زندانیان به صورت جدی در امر مواد مخدر مشارکت داشته اند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: 55 درصد علل طلاق ها، 25 درصد همسر آزاری، 30 درصد کودک آزاری، 25 درصد قتل ها و 23 درصد نزاع و در گیری ها به دلیل اعتیاد بوده است.

وی اظهار کرد: میانگین شیوع اعتیاد در کشور 65/2 صدم درصد است که این میزان بر اساس موقعیت جغرافیایی در مناطق مختلف متفاوت است.

دین پرست افزود: طی آمار سال گذشته سه هزار و 56 نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و این روند در این استان افزایش 84 درصدی را نشان می دهد.

وی یادآورشد: هم اکنون بیش از پنج هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور فعالیت می کنند و سهم استان زنجان از این تعداد 80 مرکز است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: نگاه واقع بینانه به مقوله مهم اعتیاد می تواند بسیاری ازمشکلات و معضلات این بخش را به حداقل کاهش دهد.


منبع خبر: ايرنا 92/11/9

ایجاد دو مرکز جدید ترک اعتیاد بانوان در تهران

$
0
0

معاون اجتماعی شهرداری تهران از ایجاد مراکز جدید ترک اعتیاد ویژه بانوان در تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد هادی ایازی در حاشیه نشست مشترک با دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از موضوعات مهم امروز اجتماعی کردن بحث اعتیاد است و برای این منظور باید تشکل‌های مردمی از جمله NGOها و سمن‌ها مورد حمایت قرار بگیرند.

وی گفت:‌ افراد پاک شده از اعتیاد نیز جزو کسانی هستند که باید از آنها حمایت شود و با توجه به اینکه این افراد با مراکز و NGOها در تماس هستند باید این ارتباط موثر و مستمر باقی بماند.

ایازی گفت: افراد ترک‌کرده ظرفیت مناسبی هستند که می‌توان افراد دیگری را برای درمان جذب کرد بنابراین باید از تجمع آنها در بوستان‌ها که به منظور بحث‌های ترک صورت می‌گیرد حمایت کنیم.

وی درباره گرمخانه‌های تهران گفت: یکی از برنامه‌های ما ارتقای کمیت و کیفیت گرمخانه‌هاست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چهار الی پنج گرمخانه دائمی داریم، گفت: در زمستان به علت برودت هوا به ازای هر منطقه یک گرمخانه افزایش پیدا می‌کند.

ایازی با بیان اینکه شهرداری تهران مسئولیت مستقیمی در حوزه ترک اعتیاد ندارد گفت: انتظار می‌رود با توجه به اهمیت موضوع و اجتماعی شدن اعتیاد، ما نیز به این مسئله ورود جدی پیدا کنیم.

به گفته ایازی در گذشته شورای شهر مصوبه‌ای را در مورد مراکز ترک اعتیاد داشته که باید این مصوبه احیا و مراکز جدیدی برای ترک اعتیاد توسط شهرداری راه اندازی شود.

وی با اشاره به افزایش تعداد زنان معتاد از راه‌اندازی مراکز ترک ویژه بانوان خبر داد.

معاون شهرداری تهران با اشاره به مرکز ترک اعتیاد محله پارک چیتگر نیز گفت: این مرکز همچنان فعال است، اما شهرداری به دنبال راه اندازی دو مرکز جدید برای ترک اعتیاد بانوان در تهران است.

منبع خبر:ایسنا 92/11/10 

دولت به تنهایی نمی تواند معضل اعتیاد را در جامعه حل کند

$
0
0

رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مسأله اعتیاد در کشور را یک موضوع مهم و اساسی عنوان کرد و گفت: دولت به تنهایی نمی تواند مشکل اعتیاد را در کشور حل کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، احمد مسجد جامعی روز پنجشنبه در نشستی با رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستادمبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: برای حل معضل اعتیاد در جامعه باید از ظرفیت ها وتوانمندی های مراکز داوطلبانه و تشکل های مردمی نیز استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اعتیاد، بسیاری از آفاتی را که در زندگی های جمعی و فردی ظاهر می شود، ایجاد می کند، افزود: حل مشکل اعتیاد در کشور مورد توجه ویژه و خاص سازمان های اجرایی کشور قرار دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در راستای مبارزه با اعتیاد، صرفا دولت به تنهایی نمی تواند، اقدام کند، بلکه مبارزه با پدیده خانمانسوز اعتیاد به حضور و مشارکت نهادهای مردمی و تشکل های عمومی نیاز دارد.

مسجد جامعی به رویکرد اجتماعی جلسه روز جاری (پنجشنبه) اشاره کرد و گفت: می توان برای مقابله با معضل اعتیاد در جامعه از کمک بسیاری از نجات یافتگان اعتیاد بهره جست.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید برای مقابله با این پدیده و آسیب اجتماعی از حضور و مشارکت برخی نجات یافتگان از اعتیاد استفاده کرد.

وی بر لزوم ساخت مراکز مهارت آموزی در کنار مراکز بازپروری در کشور تأکید کرد وگفت: احداث این مراکز نقش بسزایی در بازگرداندن معتادان به جامعه ایفا می کند.

مسجد جامعی با بیان اینکه با همکاری مدیریت شهری مراکزی که با کمبود مواجه هستند، تجهیز می شوند، افزود: سال آینده 2 مرکز جدید درمانی را ساماندهی می کنیم که در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد بسیار مهم هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همچنین سال آینده یک مرکز درمانی خارج از تهران تأسیس خواهد شد که خدمات درمانی و بازپروری خود را به شهر تهران ارائه می کند.

مسجدجامعی درباره فعالیت مراکز درمانی بدون مجوز نیز اظهار داشت: مراکزی که مجوز ندارند باید کسب مجوز کنند، ضمن آنکه باید از وجود مراکز متعدد داوطلبانه که در برطرف کردن اعتیاد در جامعه مؤثر هستند، بهره برد.

منبع خبر: ایرنا 92/11/10

ایجاد مراکز فنی حرفه‌ای در کنار مراکز ترک اعتیاد

$
0
0

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از قول مساعد شورای شهر و شهرداری تهران برای تعمیر مرکز شفق و فاز سوم و چهارم مرکز اخوان خبر داد و گفت: تا پایان بهمن ماه فاز دوم مرکز اخوان افتتاح خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنا، دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه نشست مشترک با رئیس شورای شهر تهران و تنی چند از مسئولان مراکز ترک اعتیاد شهر تهران و در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز پیرو گزارش پخش شده از صدا و سیما درباره مرکز شفق بود و پس از پخش این گزارش بازرسانی را به این مرکز اعزام کردیم.

وی با بیان اینکه مرکز ترک اعتیاد شفق دارای اشکالاتی بود، گفت: به علت کمبود ظرفیت و مسائل بهداشتی و همچنین نبود تجهیزات کافی مشکلاتی در این مرکز به وجود آمد که دستور تعطیلی آن را صادر کردم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر گروهی در این مرکز در حال برنامه‌ریزی هستند و با توجه به اینکه ظرفیت این مرکز پایین است باید ساخت و سازها در این مرکز انجام شود و پس از تجهیز و تکمیل شدن آن بار دیگر فعالیت آن از سر گرفته شود.

رحمانی فضلی با اشاره به مرکز درمانی اخوان نیز گفت: در حال حاضر با امکانات و ظرفیت فعلی این مرکز پذیرای 300 معتاد برای درمان است و فاز دوم آن در دست احداث است که تا آخر بهمن ماه فاز دوم این مرکز افتتاح خواهد شد و پذیرش در این مرکز به یک هزار نفر افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: فاز سوم و چهارم این مرکز نیز باید تکمیل شود که با تکمیل هر فاز یک هزار نفر به ظرفیت این مرکز درمانی افزوده خواهد شد.

به گفته رحمانی فضلی، در هر دوره‌ای که سه ماه به طول می‌انجامد 1000 فرد معتاد برای درمان در این مرکز پذیرش خواهد شد.

وی با اشاره به جلسه امروز با رئیس شورای شهر نیز گفت: شهرداری و شورای شهر قول مساعد دادند که تعمیرات مرکز ترک اعتیاد شفق را بر عهده گرفته و حمایت‌ها و کمک‌های لازم را برای افتتاح فاز سوم و چهارم مرکز اخوان انجام دهند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه بحث پیشگیری، درمان و صیانت از معتادان باید به عنوان یک مسئله اجتماعی با همکاری همه دستگاه‌ها انجام شود، گفت: مقرر شد اقداماتی صورت بگیرد تا با ایجاد مراکز فنی حرفه‌ای در کنار مراکز درمانی بهبود یافتگان یا به شغل‌های خود بازگردند و یا با شغل‌هایی که به آنها آموزش داده می‌شود جذب کار شوند.

وی همچنین از پیشنهاد ایجاد شرکت‌های خدماتی برای معتادان بهبود یافته خبر داد و گفت: چنانچه این شرکت‌ها ایجاد شود بهبودیافتگان در شغل‌های مناسبی جذب خواهند شد.

وی همچنین به قول صدا و سیما برای اجتماعی کردن موضوع اعتیاد اشاره کرد و گفت: هفته آینده دیدار با ورزشکاران و خیرین نیز در دستورکار است چرا که می‌خواهیم با خدای خودمان اتمام حجت کنیم که هرآنچه را که در توان داشتیم به صحنه آوردیم و مطمئن هستیم با کمک مردم و گروه‌های بازپروری می‌توانیم مشکل اعتیاد را حل کنیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در مورد مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز نیز گفت: هیچ مرکز غیرمجازی حق فعالیت ندارد و این مراکز یا باید خود را با استانداردهای ستاد تطبیق دهند درغیر این صورت از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانه‌های درمان معتادان که منجر شده برخی از آنها به علت بالا بودن این هزینه‌ها از چرخه درمان خارج شوند، گفت: حداقل سرانه روزانه درمان یک معتاد بین 7 تا 10 هزار تومان است هرچند که هزینه‌ها بالاست اما در تلاش هستیم با صرفه جویی بهره‌وری را افزایش دهیم.

وی همچنین دستگاه‌های دیگر را موظف به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد دانست و گفت:‌ دستگاه‌هایی چون آموزش و پرورش، وزارت علوم و سایر دستگاه‌ها مسئولیت‌هایی در این زمینه دارند و در این راستا اعتباراتی نیز در اختیار آنها قرار دارد و با توجه به اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز نقش هماهنگ کننده بین دستگاه‌ها را دارد، ماموریت‌های آنها را برای انجام این وظایف امضا می‌کند.

رحمانی فضلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر درمان رایگان معتادان بی بضاعت نیز گفت: اگر خانواده‌ها به مراکز ماده 15 مراجعه کنند بدون هیچ مشکلی به آنها کمک می‌کنیم تا معتادشان تحت درمان قرار بگیرد.

 

منبع خبر: ایسنا 92/11/10

تأكيد بر جمع‌آوري معتادين و خرده‌فروشان در استان مركزي

$
0
0

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان مركزي بر جمع‌آوري معتادين و خرده‌فروشان در استان مركزي به صورت مستمر تاكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي؛ سرهنگ محمد حسني در جلسه اين كميته با اشاره به آمار و عملكرد پليس طي ده ماهه سال‌جاري در سطح استان و شهرستان‌هاي تابعه بيان داشت: در تلاش هستيم تا با اعمال نظارت بيشتر بر شهرستان‌ها و انجام بازديدهاي سرزده ميزان عملكرد آنان را در ارتقاء كشفيات بهبود بخشيم.

وي با تأكيد به جمع‌آوري گسترده معتادين و خرده‌فروشان استان گفت: ميزان چابكي سازماني پليس مبارزه با مواد مخدر استان و ارتقاء كيفي نيروها تاكنون در سطح استان بي‌سابقه بوده است و موفقيت حاصل شده نتيجه همين دو امر است.

رييس كميته مقابله با عرضه اظهار داشت: در خصوص آموزش گروه‌هاي مختلف در راستاي پيشگيري از گرايش به مواد مخدر پليس به صورت جدي و با اجراي آموزش‌هاي همگاني وارد شده است.

حسني در پايان از اداره كل زندان‌ها از حيث اقدامات بسيار ملموس صورت گرفته در راستاي جلوگيري از ورود مواد مخدر به زندان و دبيرخانه شورا به دليل حمايت‌هاي صورت گرفته از پليس تقدير و تشكر كرد.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي92/11/2 


نظر فانی درباره «اعتیاد» دانش‌آموزان

$
0
0

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در حد توان خود درصصد است تا به بحث "سبک زندگی" و "آموزش" دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی بپردازد و تا جایی که توان داشته باشد این موضوع را در دستورکار قرار می دهد.

علی اصغر فانی در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره برنامه‌های پیشگیرانه که وزارتخانه می‌تواند در سطح مدارس برای دانش‌آموزان انجام دهد، افزود: پرداختن به مساله اعتیاد تنها معطوف به وزارت آموزش و پرورش نیست و فراتر از وظایف این دستگاه است.

وی درباره اینکه برخی از دانش‌آموزان بنا به دلایل متعدد دارای خانواده‌های آسیب‌دیده‌ای هستند و به تبع اعتیاد پدر یا مادر یا اعضای خانواده ممکن است به این سمت کشیده شوند، گفت: چنین دانش‌آموزانی به دلیل دانش‌آموز بودن در دام اعتیاد نمی‌افتند بلکه به علت قرار گرفتن در خانواده آسیب‌دیده در معرض این خطر هستند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که بحث اعتیاد یک بحث فراگیر و فراتر از آموزش و پرورش است چرا که عوامل متعددی در بروز و ظهور آن موثر است، تاکید کرد: آموزش و پرورش در حد توان خود در تلاش است تا آموزش‌های لازم را در اختیار دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار دهد و هشدارهای لازم را به آن‌ها بدهد.

فانی ابراز امیدواری کرد تا با قرار گرفتن یک نیروی انسانی متخصص و دانشگاهی در حوزه سلامت آموزش و پرورش، نوآوری‌های جدیدی را برای حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی و آموزش دانش‌آموزان در دستور قرار دهد.

وی تاکید کرد: مدرسه محل تجمع دانش‌آموزان است نه محل ترویج اعتیاد چرا که ممکن است دانش‌آموز در بیرون از مدرسه به مشکلاتی دچار شده باشد و در مدرسه تجمع داشته باشد و این اشتباه است که بگوییم مدرسه محل اعتیاد است و آموزش و پرورش نیز در حد وظایفی که قانونی برای این وزارتخانه مشخص کرده به وظایف خود عمل می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یک سوءتفاهم در این بخش ایجاد شده و آن این که بگوییم چه تعداد دانش‌آموز معتاد داریم؟ چرا که معتقدیم دانش‌آموز به دلیل دانش‌آموز بودنش معتاد نیست، بلکه به دلیل داشتن خانواده‌ آلوده ممکن است به این بلا گرفتار شده باشد اما چون دانش‌آموز است باید برای ادامه تحصیل به مدرسه بیاید.

فانی درباره برنامه‌های آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان در معرض خطر نیز گفت: معاونت سلامت و آموزش و پرورش قطعا برنامه‌هایی را برای آگاهی و ارتقاء آموزش دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی در دستور کار دارد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که دستگاه تعلیم و تربیت مشکلات متعددی را در حوزه افت تحصیلی، آموزش، معیشت فرهنگیان، ساختار 3-3-6 در دستور کار دارد که هر کدام از برنامه‌ها به نوبه خود سنگین است، اظهار کرد: آموزش و پرورش در حد توان و امکاناتی که دارد به بحث سبک زندگی و آموزش دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز می پردازد که این امر مستلزم داشتن امکانات مناسب است و تا جایی که بتواند به وظیفه خود در این زمینه عمل می کند.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: ايسنا 92/11/2

نظارت الکترونیک بر مراکز ترک اعتیاد

$
0
0

مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر کمبود ناظران مراکز درمان و ترک اعتیاد گفت: تمام تلاش نظام بهداشتی این است که با مراقبت الکترونیک، این مراکز را بطور دائم نظارت کنیم.

«سیدابراهیم قدوسی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد بازرسان مراکز ترک اعتیاد در دست نیست، افزود: اکنون به ازای هر 50 مرکز درمانی سرپایی، به یک بازرس ناظر نیاز است.

وی ادامه داد: با توجه به کمبود بازرسان ناظر، برآورد می شود بازرسان ناظر هر سه ماه یک بار، مراکز درمان و ترک اعتیاد را نظارت کنند.

مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت گفت: به علت کمبود بازرسان، امکان نظارت های حضوری در مراکز ترک اعتیاد با مشکلاتی روبرو است، با این وجود نظارت های دوره ای روی این مراکز انجام می شود تا آنها مطابق پروتکل های ابلاغی، کار درمان خود را انجام دهند.

قدوسی خاطرنشان کرد: درمان های مجاز ترک اعتیاد طبق آیین نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر احصا شده و در اختیار مراکز ترک اعتیاد قرار گرفته است.

مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت گفت: اغلب مراکز ترک اعتیاد به صورت سرپایی فعالیت کرده و از داروهای نگهدارنده آگونیست(داروی شیمیایی با تاثیری همانند تاثیر مواد افیونی) استفاده می کنند.

قدوسی افزود: تعداد محدودی مراکز گذری کاهش آسیب سوءمصرف مواد مخدر در شهرهای بزرگ نیز فعالیت می کنند که این مراکز به معتادانی که اعتیاد آنان در مرحله شدیدی قرار داشته و آمادگی درمان را ندارند، بسته های بهداشتی را مانند سرنگ و سوزن استریل به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های عفونی از طریق خون ارائه می کنند.

وی یادآور شد: برای رفع کمبود بازرسان ناظر مراکز درمانی باید نیروهای انسانی به کار گرفته شوند، اما لازم است مجوزهای استخدام را معاونت نیروی انسانی رییس جمهوری صادر کند.

به گفته وی، اکنون پنج هزار و 300 مرکز سرپایی ترک اعتیاد تحت پوشش 52 دانشگاه علوم پزشکی کشور فعالیت دارند.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


منبع خبر: ايرنا 92/11/12

گرایش به مصرف شیشه در بین جوانان و زنان رشد دارد

$
0
0

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گرایش به مصرف مواد مخدر از نوع شیشه در بین جوانان و زنان رشد دارد.

ˈبابک دین پرست ˈ روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون مصرف تریاک و مشتقات وابسته به آن در سطح کشور رتبه نخست را دارد.

وی یادآور شد: بر اساس بررسی ˈشیوع شناسیˈ ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور طی چهار سال گذشته نسبت اعتیاد زنان به مردان دو برابر شده است.

دین پرست افزود: هم اکنون نسبت اعتیاد زنان به مجموع کل معتادان کشور که بیش از یک میلیون و 324 هزار نفر می باشد 3/9 صدم درصد به عبارتی 130 هزار نفر است.

وی یادآور شد: متاسفانه بسیاری از خانواده ها با اعتیاد زنان برخورد نادرستی دارند و با مراکز تحت پوشش نیز همکاری لازم را نمی کنند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرد زنان معتاد از سوی خانواده ها و بروز مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی موجب شده درمان این گروه از افراد جامعه با چالش هایی مواجه شود.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه مصرف مواد مخدر سنتی در ظاهر افراد بیشتر نمایان است به همین دلیل زنان به مصرف مواد مخدر محرک زا به ویژه شیشه بیشتر گرایش پیدا می کنند.

دین پرست افزود: تبلیغات فراوان در بین بانوان به مصرف شیشه بویژه در اجتماعات زنانه ، نظیر باشگاههای ورزشی، آرایشگاهها و محفل های این قشر از عمده علت گرایش به مصرف این ماده افیونی است.

وی اظهار کرد: متاسفانه جوانان و بویژه برخی زنان مصرف ماده مخدر از نوع شیشه را مخرب نمی دانند و بدنبال استفاده از این مواد خانمانسوز هستند که باید آگاهی و اطلاع رسانی لازم از سوی متولیان صورت گیرد.


منبع خبر: ايرنا 92/11/9

وزير كشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر: فعالیت شفق، پس از تجهیز و تکمیل از سر گرفته مي‌شود

$
0
0


وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گروهی در مركز ترك اعتياد شفق در حال برنامه‌ریزی هستند كه پس از بازسازي، تجهیز و تکمیل شدن آن، بار دیگر ‏فعالیت اين مركز از سر گرفته خواهد شد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحمانی‌فضلی در جلسه شوراي مشورتي ستاد كه با موضوع نحوه فعاليت مراكز درمان و كاهش آسيب معتادان استان تهران و با حضور رييس شوراي شهر تهران و تني چند از دست‌اندركاران مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: طبق شيوع‌شناسي كه در سال 90 انجام شد یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد که با احتساب بعد خانوار، حدود شش ميليون نفر به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند.

وي با بيان اينكه 46 درصد از زندانیان به طور مستقيم و 25 درصد از زندانیان به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط بوده‌اند، گفت: بخش اعظمي از سرقت‌ها به خاطر اعتياد است، بزهكاري‌هاي ناشي از مواد مخدر همچون قتل، همسرآزاری، کودک‌آزاری نيز منشاء بروز كج‌روي‌ها، تخلفات و جرايم در جامعه است كه اگر با اعتياد مبارزه نشود، اثرات جبران ناپذيري در جامعه خواهد داشت.

دبيركل ستاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه در حوزه‌هاي پيشگيري، درمان و مقابله اقدامات خوبي انجام شده است، گفت: صيانت از بهبوديافتگان به لحاظ اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و اشتغال موضوع مهمي است كه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد تا فرد بهبوديافته به آغوش خانواده بازگردد چرا كه اگر جامعه آن را نپذيرد دوباره به سمت اعتياد بازخواهد گشت.

رحماني‌فضلي در ادامه با بیان اینکه مرکز ترک اعتیاد شفق دارای اشکالاتی بوده است، گفت: به علت کمبود ظرفیت، مسائل بهداشتی و نبود تجهیزات کافی مشکلاتی در این مرکز به وجود آمد که دستور تعطیلی آن صادر شد.

وي بيان داشت: در حال حاضر گروهی در این مرکز در حال برنامه‌ریزی هستند و با توجه به اینکه ‏ظرفیت این مرکز پایین است، باید ساخت و سازها در این مرکز انجام شود و پس از تجهیز و تکمیل شدن آن بار دیگر ‏فعالیت آن از سر گرفته شود.‏

وي همچنين به مرکز درمانی اخوان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر با امکانات و ظرفیت فعلی، این مرکز پذیرای 300 ‏معتاد برای درمان مي‌باشد و فاز دوم آن نيز در دست احداث است که تا آخر بهمن ماه فاز دوم این مرکز افتتاح خواهد شد و ‏ظرفيت در این مرکز به هزار نفر افزایش خواهد یافت.‏

به گفته دبيركل ستاد، فاز سوم و چهارم این مرکز نیز باید تکمیل شود که با تکمیل هر فاز یک هزار نفر به ظرفیت این مرکز ‏درمانی افزوده خواهد شد و همچنين در هر دوره‌ای که سه ماه به طول می‌انجامد هزار معتاد برای درمان در این مرکز پذیرش ‏خواهند شد.‏

رحماني‌فضلي با بيان اينكه معتادان متجاهر، آثار سوء رواني و اجتماعي زيادي در جامعه به بار مي‌آروند بر تقويت مراكز ماده 16 ، اجراي سياست‌هاي پيشگيري از اعتياد، توجه به امر پيشگيري مبتني بر افكار عمومي و اطلاع‌رساني، صيانت از بهبوديافتگان، تشكيل بانك اطلاعات معتادان، بررسي و ايجاد مركز ماده 16 براي زنان بهبوديافته و تقويت مراكز ماده 15 تاكيد و آمادگي ستاد و وزارت كشور را براي همكاري با شوراي شهر تهران به منظور برگزاري اجلاس كاهش آسيب با موضوع مبارزه با اعتياد اعلام كرد.

وي بيان داشت: اگر شوراي شهر تهران بتواند در امر مبارزه با مواد مخدر يك گام بسيار بلند بردارد، مدال افتخاري خواهد بود بر سينه اعضاي شوراي شهر كه منتخبين مردم هستند و انتظار اين است كه مبارزه با اعتياد در دستور اول شورا در حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي قرار گيرد.

رحماني فضلي در پايان اظهار اميدواري كرد كه روابط شوراي شهر، ستاد و وزارت كشور محكم و سازنده باشد چرا كه اينگونه ارتباطات مي‌تواند در جهت ارتقاء ‌وظايف و كمك به مردم موثر واقع شود تا انشالله كارهايي كه در اين حوزه انجام مي‌شود به صلاح و مصلحت ملت باشد.

مبارزه با اعتياد نيازمند حضور و مشارکت نهادها و تشکل‌های مردمي است
همچنين احمد مسجد جامعی رييس شوراي شهر تهران در اين جلسه گفت: اعتیاد موضوع مهم و اساسی در كشور است و دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکل اعتیاد را در کشور حل کند، بلکه مبارزه با آن به حضور و مشارکت نهادها و تشکل‌های مردمي نیاز دارد.

وي افزود: شكل اعتياد اكنون عوض شده، در قديم مواد مخدر سنتي مثل ترياك بود ولي الان مواد صنعتي بروز پيدا كرده و مصرف آنها موجب حالات تهاجمي در فرد، آتش‌سوزي، قتل، اسيدپاشي و.. مي‌شود.

رييس شوراي شهر تهران اظهار داشت: برای حل معضل اعتیاد در جامعه باید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مراکز داوطلبانه و تشکل‌های مردمی استفاده كرد و اولويت‌ها نيز در هر حوزه مشخص شوند.

مسجدجامعي بيان داشت: اعتیاد، موجب بروز آفات بسیاری در زندگی‌ جمعی و فردی مي‌شود و حل آن نيازمند توجه ویژه و خاص سازمان‌های اجرایی کشور است.

وي با بیان اینکه با همکاری مدیریت شهری مراکزی که با کمبود مواجه هستند، تجهیز می‌شوند، افزود: سال آینده 2 مرکز جدید درمانی را ساماندهی می‌کنیم که در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد بسیار مهم هستند.

مسجدجامعي ادامه داد: همچنین سال آینده یک مرکز درمانی خارج از تهران تأسیس خواهد شد که خدمات درمانی و بازپروری خود را به شهر تهران ارائه می‌کند.

منبع خبر:روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر92/11/12

كشف 27 كيلو هروئين در یزد

$
0
0

فرمانده انتظامی استان يزد از کشف 27 کیلو و 300 گرم هروئین در شهرستان بافق خبر داد.‏

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ سردار منوچهر امان‌اللهی در تشریح این خبر ‏گفت: در راستای مبارزه بی‌امان با سوداگران مرگ و قاچاقچیان موادمخدر و در پی اقدامات اطلاعاتی و ‏کسب خبر مبنی بر اینکه محموله‌ای از نوع هروئین از سمت کرمان به سمت بافق در حال حمل می ‌باشد، ماموران انتظامی شهرستان فعالیت خود را آغاز کردند.

وی ادامه داد: اکیپی از ماموران انتظامی به محل مورد نظر اعزام شدند که پس از مدتی یک دستگاه ‏خودروی سمند به محل وارد و به محض مشاهده ماموران با استفاده ازتاریکی شب از محل متواری شد.

فرمانده انتظامی استان یزد ادامه داد: ماموران به تعقیب و گریز قاچاقچیان پرداختند و نهایتا موفق شدند در ‏بازرسی از خودرو 26 بسته هروئین به وزن 27 کیلو 300 گرم کشف و ضبط کنند.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد92/11/13 

Viewing all 10769 articles
Browse latest View live