رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی از قدرت کشف 74 درصدی جرایم توسط مامورانش خبر داد.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،سردار کمال هادیانفر در حاشیه کارگاه همکاریهای منطقهای و بینالمللی مبارزه با جرایم سایبری که با حضور نماینده پلیسهای سایبری کشورهای دیگر در تهران برگزار شد با بیان اینکه در حوزه جرایم سایبری اقدامات موثری در چندسال اخیر برداشته شده است، گفت: در نشست قبلیای که در وین با حضور 134 کشور با محوریت موضوع هنجارها و ناهنجاریهای حوزه سایبری تشکیل شد، مقرر شد که کارگاههای منطقهای در حوزه جرایم سایبری تشکیل شود که در این جلسه پلیس فتای ایران اعلام آمادگی کرد که کارگاههای آموزشی را برای کشورهای منطقه برگزار کند که این کارگاه دو روزه با حضور اساتید پلیس فتای ایران و برخی از کشورهای اروپایی در حوزه موادمخدر و تولید تجارت غیرقانونی در فضای سایبری برپا شد.
وی با بیان اینکه 9 میلیون فقره جرم تنها در 20 کشور جهان به وقوع میپیوندد، گفت: درصد بسیاری از این جرایم نوظهور هستند و بخشی از این جرایم تکاملیافته هستند.
هادیانفر با اشاره به تغییر رویکرد قاچاقچیان مبارزه با موادمخدر، گفت: قاچاقچیان سعی میکنند که از روشهای سنتی دور شده و از روشهای مدرن سایبری استفاده کنند که از این طریق تجارب و اطلاعات خود را مبادله میکنند.
وی با بیان اینکه پلیس فتای ایران بر اساس اسناد افتا تشکیل شد، گفت: حوزه سایبری باید همزمان و همگام تغییرات جهانی رشد کند و الحمدالله توفیقات خوبی نیز کسب کردهایم.
رییس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه در این دو سالی که از تاسیس پلیس فتا در ایران میگذرد، شاهد اتفاقات و رشد چشمگیر بودهایم، گفت: در این مدت در تمام استانها پلیس فتای ناجا راهاندازی شد و به آزمایشگاه ادله جرم نیز تجهیز شدهایم و تا آخر امسال 56 شهرستان بیش از 200 هزار تن جمعیت نیز تحت پوشش پلیس فتا قرار میگیرند.
هادیانفر بار دیگر با تاکید بر اینکه 9 میلیون جرم تنها در 20 کشور جهان رخ میدهد، گفت: کرهجنوبی از لحاظ ساختار شبیه کشور ماست که در این کشور 164 هزار فقره جرم به وقوع میپیوندد که قدرت کشف این پلیس 20 درصد است، اما خوشبختانه پلیس فتای ناجا با وجود عمر کوتاه خود، قدرت کشف بیش از 74 درصد از جرایم را دارد.
وی در رابطه با ارتباط پلیس فتا با سایر پلیسهای سایبری دنیا، گفت: تمامی کشورها پلیس جرایم سایبری دارند، اما در برخی از این کشورها این پلیس در تابعیت پلیسهای دیگر فعالیت میکند، به گونهای که در کشور خود ما نیز از سال 2000 این معاونت در پلیسآگاهی به فعالیت خود ادامه میداد تا این که سرانجام در سالهای اخیر به عنوان یک پلیس مستقل تاسیس شد.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»
منبع خبر: ايسنا 92/5/22