دكتر محمد تقي جغتائي رييس مركز تحقيقات سلولي و مولكولي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: اين كنگره از بيستم شهريورماه امسال در دانشگاه علوم پزشكي ايران به مدت سه روز برگزار خواهد شد.
وي افزود: در اين كنگره كه با محوريت مداخلات چند بعدي زيستي، رواني و اجتماعي در پيشگيري و درمان اعتياد ، برگزار مي شود از برترين دانشمندان اين حوزه نيز به عنوان سخنران دعوت به عمل خواهد آمد.
رييس مركز تحقيقات سلولي و مولكولي دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به اينكه امروز بزرگ ترين مسالهاي كه سلامت جامعه را تهديد ميكند، اعتياد است، اظهار داشت: چنانچه تحقيقات در اين زمينه به نحو مطلوبي جهت دهي شود، مي توان ادعا كرد كه در درمان، پيشگيري و مبارزه با اين پديده شوم توفيق بزرگي را به دست آورده ايم.
جغتايي گفت: مساله اعتياد مانند ديگر بيماري ها نيست كه فقط خود فرد را درگير كند بلكه هم توان فرد را ميگيرد هم نيروي فعال جامعه را از چرخه خارج ميكند و در نهايت به خانواده آسيب مي رساند.
وي ادامه داد: با گسترش روزافزون ابتلا به سوء مصرف مواد مخدر و محرك، لزوم گسترش درمان هاي جديد پزشكي و روانشناختي در اين زمينه نيز بيش از پيش آشكار مي شود.
جغتايي خاطر نشان كرد در كنگره پيش رو نيز تلاش شده است تا ضمن دعوت از متخصصان و مسوولان حوزه اعتياد و طرح مشكلات اين حوزه، فرصتي مهيا شود تا از نزديك چالش هاي مربوط، مورد بررسي موشكافانه قرار گيرد.
وي تصريح كرد هفتمين كنگره ساليانه دانش اعتياد با همكاري و مساعدت ستاد مبارزه با مواد مخدر، مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي كشور، مركز تحقيقات سوء مصرف و وابستگي مواد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، مركز تحقيقات علوم اعصاب دانشگاه شهيد بهشتي، انجمن علوم تشريح ايران، معاونت فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران، مركز ملي مطالعات اعتياد، انجمن روانشناسي ايران و سازمان نظام روانشناسي و مشاوره جمهوري اسلامي ايران برگزار خواهد شد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشكي ايران، بيولوژي اعتياد ، تشخيص و سنجش اعتياد، مصرف الكل و عوارض آن، روان درمانيهاي اعتياد ، رفتارهاي جنسي در سوءمصرف مواد ، پرستاري و مددكاري در اعتياد، مشكلات جسمي در مصرف مواد، اختلالات همراه روانپزشكي در اعتياد ، پيشگيري از اعتياد، اعتياد و مسايل قانوني و درمان و بازتواني در اعتياد از جمله محورهاي مورد بحث و تبادل نظر در اين كنگره است.
اين كنگره داراي حداكثر امتياز بازآموزي براي پزشكان، روانپزشكان، روان شناسان، مشاوران، پرستاران، مددكاران، عصب شناسان و بافت شناسان است.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»