تفاهمنامه همکاریهای مشترک میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه خوارزمی با هدف همكاريهاي مشترك در زمينههاي علمي، آموزشي، پژوهشي و فرهنگي، به امضای دكتر علیرضا جزینی قائممقام دبیرکل ستاد و دكتر محمدعلی سبحان اللهی رئیس دانشگاه رسید.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر عليرضا جزيني صبح امروز در مراسم امضاي اين تفاهمنامه گفت: بينش و نگرش ما مبتني بر نيازهاي جامعه است، در عين حال مردم از مسئولان در جهت مبارزه موثر با اين معضل اجتماعي توقع دارند.
وي در ادامه به ضرورت اجرایی کردن اهداف برنامه ششم توسعه و سیاستهای ابلاغی رهبری در موضوع مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد اشاره و اظهار كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در تلاش است تا با اهداف ترسیم شده در سیاستهای ابلاغی، برنامهریزی لازم را برای کاهش سالانه 5 درصد از شیوع اعتیاد و بروز این معضل، انجام دهد، همچنين همه سازمانهاي ذيربط در اين حوزه بايد مشاركت لازم را داشته باشند تا سياستها به منصه ظهور برسد.
قائممقام دبیرکل ستاد گفت: حل مسئله اعتیاد به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی در دستور کار شورای اجتماعی کشور به ریاست رییس جمهوري قرار دارد.
جزيني گفت: در حاشیه مرزهای شرقی ما و در کشور افغانستان، سالانه 7 هزار تن مواد مخدر تولید میشود و امسال با تلاش دستگاههای مسئول، بیش از 1600 کیلوگرم شیشه و 16 میلیون قرص روانگردان کشف و 185 کارگاه تولید شیشه منهدم شد. این کشفیات نشان میدهد که تهدیدات پیش روی ما در این بخش، تهدیداتی جدی است.
وي با بيان اينكه اعتبارات اختصاص داده شده به اين حوزه متناسب با اين حجم تهديد نيست، گفت: از این رو ما به دنبال بهرهمندی از پتانسیل عظیم مردم و سازمانهای مردم نهاد در این بخش شديم و سازمانهاي مردمنهاد را از هزار به 2500 مركز افزايش داديم و از خيرين كمك گرفتيم. ما معتقديم اگر مردم و مشاركت آنان در اين حوزه باشد، به نتايج مطلوبي دست خواهيم يافت.
قائم مقام دبيركل ستاد گفت: 6700 مركز درماني در سراسر كشور وجود دارد كه 85 درصدی آنها را توسط نهادهاي مردمي اداره مي شوند و تاكنون 750 هزار نفر از تحت پوشش اين مراكز قرار گرفتهاند.
جزینی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به 4 محیط «دانشآموزی»، «دانشجویی»، «محیط کار» و «محلات» در اجرای برنامههای پیشگیرانه از اعتیاد گفت: آمارهای به دست آمده نشان میدهد که در بسیاری از موارد، اولین تجربه مصرف مواد مخدر توسط معتادان، در محیطهای دانشآموزی و در مقطع متوسطه انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای گسترش پوشش برنامههای پیشگیرانه در محیطهای دانشآموزی، گفت: علیرغم همکاریهای وزارت آموزش و پرورش، هنوز پوشش اقدامات ما در موضوع پیشگیری از اعتیاد در محیطهای دانشآموزی کافی نیست و از این رو باید در این حوزه تلاش بیشتری را انجام داد.
اين مقام مسئول در ستاد با اشاره به افزایش مصرف ماده مخدر «گل» در میان دانشجویان افزود: در حال حاضر متاسفانه برخی از دانشجویان این تصور را دارند که با مصرف گل، به سمت اعتیاد نمیروند؛ در حالی که باید با آموزش صحیح و پیشگیرانه در این بخش، اطلاعات درست را به جامعه دانشجویی و جوانان کشور ارائه داد.
جزینی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و 12 دانشگاه کشور، از علاقهمندی این ستاد برای همکاریهای بیشتر علمی و تلاش برای گسترش دانش اعتیاد در محیطهای دانشگاهی خبر داد و گفت: تاكنون كنگرههاي پيشگيري از اعتياد طبق تفاهمنامههاي بسته شده از سوي اين دانشگاهها برگزار شده است.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به لزوم تلاش جدی برای گسترش خدمات پیشگیرانه از اعتیاد در محیطهای کاری گفت: در حال حاضر 20 درصد از كارگران صنعتی، مصرفکننده هستند که این موضوع، مسالهای قابل تامل و خطرناک است.
قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه «شناسايي عوامل محافظت كننده» و «شناسايي عوامل خطر» را دو محور مهم برشمرد كه در همه حوزههاي مبارزه بايد به آنها توجه كرد و گفت: برخي دانشگاهها رشته پيشگيري از اعتياد يا دو واحد درسي پيشگيري را در برخي رشته ها لحاظ كرده اند، دانشگاه خوارزمي نيز با توجه به تصويب اين رشته كه سال گذشته در وزارت علوم انجام شد، ميتواند نسبت به آن اقدام كند.
جزيني در پایان هرگونه کسب موفقیت در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد را در گروی افزایش مشارکتهای مردمی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهيم در عرصه مبارزه موفق شويم بايد مشاركت اجتماعي را جدي بگيريم، لازمه مشاركت نيز اعتماد اجتماعي است و اقشار مختلف را به اين حوزه وارد كنيم.
همچنين دكتر محمد مهدی فراهانی رئیس موسسه تحقیقات تربیتی، روانشناختی و اجتماعی در مراسم امضای این تفاهمنامه از انجام تحقیقات علمی این موسسه در 5 محور پیشگیری، اعتیاد زنان، تغییر الگوی مصرف، تیپشناسی شخصیتی معتادان و ارائه برنامه آموزشی موثر در پیشگیری از اعتیاد خبر داد.
سبحاناللهی رييس دانشگاه با اشاره به تفاهمنامه همکاریهای مشترک، بر پیگیری جدی مفاد این تفاهمنامه توسط کارگروهی خاص، تاکید کرد و گفت: موضوع اعتیاد و مشکلات ناشی از آن، موضوعی جدی و حیاتی است که همه ما در قبال این معضل مسئولیت داریم و از این رو در تلاشیم تا برای انجام مسئولیت خود، لذا آماده همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر هستيم و در تلاشيم در نيمه دوم سال تحصيلي 96-95 رشته پيشگيري از اعتياد را در دانشگاه ايجاد كنيم.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.11.21