فرشته طائرپور گفت: از وزیر کشور می خواهم که در ابتدا تکلیف قانون را با سیاه نمایی و تعریف سیاه نمایی مشخص کند.
به گزارش خبرنگار سینمایی برنا وزیر کشور امروز در حالی به خانه سینما آمده بود تا شنونده حرف های سینماگران باشد که بسیاری از آنها از کم توجهی به تصویر واقعی اعتیاد به مواد مخدر و نشان دادن آن در صدا و سیما به دلیل مشکلات موجود و همچنین بسته بودن دست فیلم سازان به خصوص مستند سازان در نمایش چهره واقعی اثرات اعتیاد در جامعه گلایه داشتند.
در این مراسم امین تارخ بازیگر سینمای ایران نیز گفت: باید به سینما در حوزه پیشگیری توجه شود زیرا معتقدم اگر فیلم هایی همچون مرهم به کارگردانی علیرضا داوودنژاد بیشتر ساخته شود دیگر لازم نیست هزینه های زیادی برای مبارزه با مواد مخدر صرف شود.
وی ادامه داد: باید به سمتی حرکت کنیم که در سینما و صدا و سیما از سانسور نابجا در نشان دادن تصویر شبکه های مواد مخدر و اعتیاد پرهیز کنیم تا بتوان همه مسائل را به راحتی بیان کرد و فیلم هایی ساخت که تأثیرگذار باشند.
تا به امروز حتی یک نخ سیگار هم نکشیده ام
کمال تبریزی رئیس انجمن کارگردانان سینمای ایران نیز گفت: به نظر من مسئله مواد مخدر و اعتیاد به آن را به راحتی نمی توانیم حل کنیم بلکه فقط می توانیم جلوی پیشرفت آن را بگیریم.
وی با اشاره به تأثیر استفاده از سیگار در گرایش به مواد مخدر و همچنین میزان رابطه مستقیم آرامش اجتماعی افراد با میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر گفت: من خودم حتی یک نخ سیگار هم در زندگی مصرف نکرده ام اما می بینم دوستان هنرمندی را که از سیگار استفاده می کنند. و بارها شاهد بودم که هرمیزان که فشار و خشونت علیه آنها بیشتر شده مصرف سیگار نیز درآنها افزایش پیدا کرده است.
تبریزی افزود: یکی از دلایل اصلی که باعث می شود افراد به سمت مصرف مواد مخدر و اعتیاد قدم بردارند شرایطی است که جامعه آنها را درآن شرایط قرار می دهد. هرچقدر مهربانی و دوستی درجامعه بیشتر شود طبعا افراد آرام تر می شوند و مصرف مواد مخدر کمتر می شود زیرا یکی از دلایل اعتیاد افراد به مواد مخدر این است که به این مواد از مشکلات جامعه پناه می برند.
کارگردان سریال دوران سرکشی ادامه داد: اگر شرایطی بوجود بیاید که آرامش به جامعه بازگردد این تلخی وناگواری که در جامعه وجود دارد و طبعا در بعضی از فیلم های سینمای ایران نیز وجود دارد از بین می رود زیرا تلخی موجود در فیلم ها بازتاب وضعیت جامعه است.
تبریزی با اشاره به اینکه صدا و سیما نتوانسته است تصویر واقعی از مواد مخدر و مضرات آن ارائه کند افزود: به نظر من باید وزارت کشور با همکاری خانه سینما یک کانال تلویزیونی مختص این امر تأسیس کنند تا باهمکاری سینماگران بتوان یک موج فراگیر ایجاد کرد و تأثیرگذار بود.
تکلیف قانون سیاه نمایی را مشخص کنید
فرشته طاهرپور تهیه کننده سینمای ایران نیز گفت: یکی از مشکلاتی که سینماگران در نشان دادن وضعیت جامعه و تصویر اعتیاد در فیلم های خود دارند این است که متهم به سیاه نمایی می شوند. من از وزیر کشور می خواهم که در ابتدا تکلیف قانون را با سیاه نمایی و تعریف سیاه نمایی مشخص کند.
وی با اشاره به فیلمی که درباره مواد مخدر در خانه سینما پخش شد و ساخته روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر بود گفت: اگر همین فیلمی که شما ساختید توسط یک سینماگر ایرانی ساخته می شد و در خارج از کشور نمایش داده می شد آن سینماگر متهم به سیاه نمایی می شدو حتی ممکن بود فیلم وی توقیف شود و از صدا و سیما نیز پخش نشود.
طائرپور افزود: ما باید در یک اعتماد سازی متقابل بین هنرمند و دیگران به یک تعریف درست از واژه سیاه نمایی برسیم و باید بحث اعتیاد به عنوان یک واقعیت اجتماعی در نظر گرفته شود و هشدار داده شود.
حلقه اتصال بین مردم و نهاد دولتی است باید اصلاح شود
تهمینه میلانی کارگردان سینمای ایران نیز با اشاره به اینکه علاوه بر حل کردن معضلات قانونی نشان دادن تصویر اعتیاد در جامعه باید به رفتار پایین ترین مسئولان با مردم توجه کرد افزود: در روابط اجتماعی مردم با نهادهای دولتی و ارگان ها آنچه که اهمیت دارد این است که رفتار پایین ترین مأمور در ساختار اداری که حلقه اتصال بین مردم و نهاد دولتی است باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: متأسفانه امروز هیچکدام از این حلقه های آخر آموزش ندیده اند و ارتباط صحیح و خلاق با مردم را نمی دانند درحالی که باید مورد آموزش دقیق قرار گیرند.
دست مستندسازان را برای نشان دادن واقعیت ها بگیرید
مرتضی رزاق کریمی مستندساز و عضو شورای مرکزی تهیه کنندگان مستند نیز گفت: در نشان دادن چهره واقعی اعتیاد سینمای مستند نقش مهمی دارد و سینمای مستند می تواند به بهترین نحو تصویر جامعه را و اثراتی را که مواد مخدر بر روی آن می گذارد منعکس کند و نشان دهد.
وی با انتقاد از سیاست های صدا و سیما گفت: مدیران صدا و سیما بعضا معتقدند که مستند مخاطب ندارد درحالی که ما می بینیم بخش اعظمی از برنامه های جذاب شبکه های خارجی فیلم های مستند هستند. فیلم مستندی که تصویر واقعی را از یک موضوع نشان دهد قطعا مورد استقبال قرار می گیرد.
وی خطاب به وزیر کشور گفت: امروز باید دست اهالی سینما به خصوص مستندسازان را گرفت تا آنها تصویر واقعی جامعه را به خود جامعه نشان دهند و جامعه به دنبال رفع مشکلات خود باشد.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»